R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-18-2012, 04:35 PM   #10006
Tech Adept
 
NewWestF1's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Vancouver, BC
Posts: 173
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

thanks for the info . bought a 17.5 v.3 and a 21.5 v.2 last night from a dude with a good rep on here . just seems ridiculous that they have a North/South American Warehouse site that will ship to Brazil but not Canada ?!

Not a Rant, Just Advice

For Speed Passion (the company): I hear great things about your products, your customer service people leave a little to be desired. Also, for shipping around North America (including Canada) look to UPS and DHL, FedEx is ripping your customers off. (FYI it's less expensive to buy the Mazda Furai body kit x2 with shipping from rcmart.com in Hong Kong than from your North American warehouse). just sayin' .

Quote:
Originally Posted by Timbo99 View Post
Try Walter hobby store (distributor for speed p in oz),they are in Sydney.
Google it and ask for Jay.
Regards
Tim
__________________
.. Sakura FGX; Novak power plant, Exotek, Lotus/Renault #9 ..
.. TB-03 Calsonic GT-R . reventon s/ultra v.3 power plant . yeah racing ..
.. M-05 Mini Cooper, Silver Can 104BK speedo, fakkin' cute!

...one of these days, life will get easier...
NewWestF1 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2012, 04:44 PM   #10007
Tech Champion
 
Solara's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 9,040
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via ICQ to Solara Send a message via AIM to Solara
Default

Quote:
Originally Posted by Slayer1904 View Post
Reventon Pro Question.

I just picked up a Reventon Pro from my local dealer, soldered it up and it worked perfect. Went to test today and all get is stearing but no throttle. Solid orange light and a blinking red light. Manual says its a voltage issues so I've tried 2 different batteries only to get the same thing, Both are fully charged, and 2 different brands.

I've tried recalibrating, reversing throttle on my 4PKS and still nada.

Any help would be great, running the stock 0 program.

MMM v3 17.5 motor
You mentioned it work 1 time....hows that it work and now not working..? I have tested other customer ESC said it does not have throttle and 99% of the time is the throttle channel that need to be reverse. Make sure after changing that setting, turn off radio and esc and turn them back on and do the calibration...and after calibrate, turn them off and then ON and try again....
__________________
SPEED PASSION - King Golden, Speed Passion USA, Speed Power, Hirosaka Pro Products, East Coast Bodies, Schumacher Racing, Hurricane Motorsports, Serpent America, Sweep Racing USA. http://www.spautomobile.com/en/index.asp (SPEED PASSION AUTOMOTIVE)
NEW Speed Power/Speed Passion direct sale site - http://shop.speedpowerrc.com/
Solara is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2012, 08:41 PM   #10008
Tech Legend
 
Cain's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: West Fargo, North Dakota
Posts: 26,514
Trader Rating: 206 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Solara View Post
Since we are discontinuing the GT2.1 EX, the best way to do is actually run Cirtix Stock Club Race with the TQCELL booster unit...still working.

However, this unit does not work for REVENTON S or R....I am trying to find the solution.

In October time or so...REVENTON PRO EX will be release...this unit will be the 1-2 cell use ESC without booster pack, a direct replacement of the GT2.1 EX.
how does the Cirtix stock club race esc compare to the novak edge? reason I ask is that its coming in with a 1/12 that I bought, but I want to stick with speed passion gear. I have a TQ booster on the way too. Class is blinky, so don't need all other esc features.
__________________
< Team Associated RC10B6D>
< Durango DESC410V2, DEX410V5>
Cain is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2012, 08:46 PM   #10009
Tech Apprentice
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 98
Default

Whats the best esc to run in a tamiya f1 vII. 21.5 no timing
Huskerfan1212 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2012, 11:21 PM   #10010
Tech Addict
 
Join Date: Sep 2010
Location: Aurora, CO
Posts: 745
Trader Rating: 38 (100%+)
Default

Anyone else having issues with the Reventon program boxes? I have 4 and two of them don't light up the LED's when plugged into the ESC or the PC. The other 2 are fine. The 2 bad ones connect the PC and ESC just fine so I'm not sure what the issue is. One worked fine with the previous version of software and now doesn't work with the latest. The only real difference between the pairs is that the non-working pair have been used to update software on the ESC and the 2 that work haven't been used to update ESC software from the computer. Seems rather strange...
__________________
John Barr
On-Road: VBC WildFireD08; VBC Lightning10; VBC Lightning12; VBC Lightning10-235mm
Off-Road: Not likely
Special thanks to EMRFactory and VBC Racing.
linkless is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2012, 12:28 AM   #10011
Tech Fanatic
 
JAM Racing's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Baulkham Hills
Posts: 751
Trader Rating: 2 (100%+)
Default dito

Quote:
Originally Posted by linkless View Post
Anyone else having issues with the Reventon program boxes? I have 4 and two of them don't light up the LED's when plugged into the ESC or the PC. The other 2 are fine. The 2 bad ones connect the PC and ESC just fine so I'm not sure what the issue is. One worked fine with the previous version of software and now doesn't work with the latest. The only real difference between the pairs is that the non-working pair have been used to update software on the ESC and the 2 that work haven't been used to update ESC software from the computer. Seems rather strange...
same thing here...mines going back.ill tell you the outcome when it happens
__________________
Walters Hobbies for all your racing needs
Serpent 411/ERYX
ORCA BATTERIES
Castle Hill Raceway
The Best in the West
JAM Racing is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2012, 03:41 AM   #10012
Tech Regular
 
Timbo99's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Melbourne AUSTRALIA
Posts: 385
Trader Rating: 14 (94%+)
Send a message via ICQ to Timbo99 Send a message via AIM to Timbo99 Send a message via MSN to Timbo99 Send a message via Skype™ to Timbo99
Default Video for set up

Quote:
Originally Posted by Slayer1904 View Post
Reventon Pro Question.

I just picked up a Reventon Pro from my local dealer, soldered it up and it worked perfect. Went to test today and all get is stearing but no throttle. Solid orange light and a blinking red light. Manual says its a voltage issues so I've tried 2 different batteries only to get the same thing, Both are fully charged, and 2 different brands.

I've tried recalibrating, reversing throttle on my 4PKS and still nada.

Any help would be great, running the stock 0 program.

MMM v3 17.5 motor
Ok,I've got 2 Reventon pro's and I must admit the set- up is a bit weird.
But mine both work perfect and I have been using the Bluetooth module with great success .
If speedpassion doesn't do it I will make a setup video and upload it to YouTube,as I cannot understand the existing videos being in Cantonese .
And also could Solara ( Howard ) pleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeese give us all an answer on the software?
Anyone else had success with finding out what's up?
Ian a patient man,but,geez.............
I think they ( Speedpassion ) have put the cart before the horse,please prove me wrong.
Please.
__________________
Serpent ERYX/S411 Le#189,#024,TE/Airtronics/MuchMore FLETA 4/Ryan Dezign-
"The finest RC paintwork in Australia"/LEESPEED/Ame T-Shox/THiNK Carbon.
"If at first you don't succeed,.....tell'em it's the "Beta" 1.0 version"
Timbo99 is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2012, 07:34 AM   #10013
Tech Apprentice
 
Slayer1904's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: May 2009
Location: San Diego
Posts: 82
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Solara View Post
You mentioned it work 1 time....hows that it work and now not working..? I have tested other customer ESC said it does not have throttle and 99% of the time is the throttle channel that need to be reverse. Make sure after changing that setting, turn off radio and esc and turn them back on and do the calibration...and after calibrate, turn them off and then ON and try again....
Correct it worked after initial set up then nothing.

I've tried both Reversing and recalibrating and non reversing and recalibrating. I've followed the intstructions to the T and even had some other friends that have SP stuff look at it and try and still nothing.

If I leave it in stock I still get the LVC alert, however when I switch over to the box stock default I get no LVC alarm and both orange and red solid. Even after recalibration it still had nothing.

I really appreciate all the help. My dealer told me he'd swap me out when he got another. I would however really like to find out what happened so whatever it is doesn't happen again.
Slayer1904 is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2012, 07:36 AM   #10014
Tech Apprentice
 
Slayer1904's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: May 2009
Location: San Diego
Posts: 82
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Timbo99 View Post
Ok,I've got 2 Reventon pro's and I must admit the set- up is a bit weird.
But mine both work perfect and I have been using the Bluetooth module with great success .
If speedpassion doesn't do it I will make a setup video and upload it to YouTube,as I cannot understand the existing videos being in Cantonese .
And also could Solara ( Howard ) pleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeese give us all an answer on the software?
Anyone else had success with finding out what's up?
Ian a patient man,but,geez.............
I think they ( Speedpassion ) have put the cart before the horse,please prove me wrong.
Please.
I really do think it's a simple process. The instructions are really simple to follow (which i'm doing) it just seems like it's almost not actually calibrating.
Slayer1904 is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2012, 07:40 AM   #10015
Tech Legend
 
Cain's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: West Fargo, North Dakota
Posts: 26,514
Trader Rating: 206 (100%+)
Default

shot in the dark, what radio is everyone using that they are getting problems with?
__________________
< Team Associated RC10B6D>
< Durango DESC410V2, DEX410V5>
Cain is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2012, 07:59 AM   #10016
Tech Apprentice
 
Slayer1904's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: May 2009
Location: San Diego
Posts: 82
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

I'm using a 4pks. Not sure if it's a radio issue, and the instructions are made for Futaba radios (as listed).
Slayer1904 is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2012, 08:49 AM   #10017
Tech Addict
 
Join Date: Sep 2010
Location: Aurora, CO
Posts: 745
Trader Rating: 38 (100%+)
Default

About the setting box issue, I took the two boxes with problems and reloaded the firmware from version 12 I believe and they worked fine. To verify, I loaded one from the latest version (15 i believe) and it again had the issue. So for now, load the programming boxes with version 1.3 from the version 1.0.0.12 software pack and not the 1.0.0.15 and all will be fine. Note that the PC to ESC interface works regardless of the version used, it seems to only affect the LED's on the display box. I hope I got the versions correct, I'll check when I get home tonight.
__________________
John Barr
On-Road: VBC WildFireD08; VBC Lightning10; VBC Lightning12; VBC Lightning10-235mm
Off-Road: Not likely
Special thanks to EMRFactory and VBC Racing.
linkless is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2012, 08:59 AM   #10018
Super Moderator
 
Marcos.J's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 25,177
Trader Rating: 140 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Slayer1904 View Post
I really do think it's a simple process. The instructions are really simple to follow (which i'm doing) it just seems like it's almost not actually calibrating.
i agree its the easiest esc to set that i have ever owned, Im also using a futaba 4pl radio with no issues at all.
Marcos.J is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2012, 07:57 AM   #10019
Tech Apprentice
 
Slayer1904's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: May 2009
Location: San Diego
Posts: 82
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Just wanted to thank everyone for the help.

Speed Passion is taking care of me and replacing the unit.

Hope to report back soon with a positive review.
Slayer1904 is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2012, 08:33 AM   #10020
Tech Legend
 
Cain's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: West Fargo, North Dakota
Posts: 26,514
Trader Rating: 206 (100%+)
Default

may just be some bad ones out there. In general you don't hear much about the good ones. I know its no comfort though if you do get a bad one. But its a chance for Speed Passion CS to shine.
__________________
< Team Associated RC10B6D>
< Durango DESC410V2, DEX410V5>
Cain is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:15 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0