R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-07-2011, 08:05 AM   #7291
Tech Champion
 
Solara's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 9,037
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via ICQ to Solara Send a message via AIM to Solara
Default

Quote:
Originally Posted by 4wheeldrive View Post
I'm interested in running a speed passion ESC and want to know which one is the top of the line model. I need something capable of running from stock spec to modified. I run a T3 11' car mostly 17.5 and now getting into modified.

Thanks Eric
Speed Passion GT2 PRO, that is the one that you want. 3 colors to choose from. And you need the LCD digital programmer box for software upload.

http://www.speedpassion.net/us/produ...8802Prob&c=ESC

http://www.speedpassion.net/us/produ...=SPLCD01&c=OPT
__________________
SPEED PASSION - King Golden, Speed Passion USA, Speed Power, Hirosaka Pro Products, East Coast Bodies, Schumacher Racing, Hurricane Motorsports, Serpent America, Sweep Racing USA. http://www.spautomobile.com/en/index.asp (SPEED PASSION AUTOMOTIVE)
NEW Speed Power/Speed Passion direct sale site - http://shop.speedpowerrc.com/
Solara is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2011, 10:28 PM   #7292
Tech Initiate
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 34
Default

Quote:
Originally Posted by jreising326 View Post
Thanks, I'm going to wire a 4700uf cap up like that and give it a try......
Well it sorta worked. I have a heatsink fan on the motor and added the cap and pulled the fan wire. 80% improved but not gone. Im running latest hw firmware but noticed sp had a "patch" for fasf rx. I tried to downrev and test that firmware but the sw would not allow it. I surfed the threads and there is a lot of confusion on this topic.

Any chance this is esc firmware related.

Thx
Joe
jreising326 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2011, 08:49 AM   #7293
Tech Champion
 
Solara's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 9,037
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via ICQ to Solara Send a message via AIM to Solara
Default

Quote:
Originally Posted by jreising326 View Post
Well it sorta worked. I have a heatsink fan on the motor and added the cap and pulled the fan wire. 80% improved but not gone. Im running latest hw firmware but noticed sp had a "patch" for fasf rx. I tried to downrev and test that firmware but the sw would not allow it. I surfed the threads and there is a lot of confusion on this topic.

Any chance this is esc firmware related.

Thx
Joe
That firmware is related to fix the Futaba Faast system, not yours...also, that firmware is for the 1/8th Silver Arrow II ESC...what ESC you are talking about..? We were all talking about GT2 ESC, not silver arrow II.

Beside, your programmer card is running hobbywing software/firmware within, you have to talk to the HW ppl and find out how to upload the speed passion software/firmware on your LCD in order for you to use our software...that, I cannot provide any help.
__________________
SPEED PASSION - King Golden, Speed Passion USA, Speed Power, Hirosaka Pro Products, East Coast Bodies, Schumacher Racing, Hurricane Motorsports, Serpent America, Sweep Racing USA. http://www.spautomobile.com/en/index.asp (SPEED PASSION AUTOMOTIVE)
NEW Speed Power/Speed Passion direct sale site - http://shop.speedpowerrc.com/
Solara is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2011, 12:59 PM   #7294
Tech Initiate
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 34
Default

Yes it is a Silver Arrow II with V.100_100912a_2R firmware loaded. This firmware appears to be newer than the SP version and I am not using a Futaba Rx. This is in a new Short Course 4x4, Ofna Nexx 10 SC. I went with the SP over the Novak ESC since I already own the HW 80A Xerun, which has been flawless in my 1/8 scale buggy. No glitches, no Cap needed, etc. Savox servo's in both. The Rx works fine in another car w/o any Glichbuster Cap.

I'm starting to think the motor pulls a lot of current and is already advanced 30 degrees. I haven't tried to change the ATMS timing from default but will set it to zero and see if there is any difference. I would have purchased a 4.5T SP motor but they were all out of stock.

I'm still pretty green with this sport so I could be overlooking something obvious and jumping down rat holes. Any advise is much appreciated.

Thanks,

Joe
jreising326 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2011, 09:12 PM   #7295
Tech Apprentice
 
unknownmember's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Australia
Posts: 81
Trader Rating: 4 (100%+)
Default Is my the sensor done with?

Sup guys,

Recently I had the green and red flash with my GT 2.0 and V3 3.5T, I cleaned out the motor and all internals. But what's the chances of the sensor unit failing? I just don't want to fork out for a new sensor and only to find out that the problem is the actual motor itself. Also don't know if this matters but motor temp never went above 50C.

Thanks
unknownmember is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2011, 03:12 AM   #7296
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,206
Default

Quote:
Originally Posted by unknownmember View Post
Sup guys,

Recently I had the green and red flash with my GT 2.0 and V3 3.5T, I cleaned out the motor and all internals. But what's the chances of the sensor unit failing? I just don't want to fork out for a new sensor and only to find out that the problem is the actual motor itself. Also don't know if this matters but motor temp never went above 50C.

Thanks
I'm pretty sure your sensor assembly in your motor is faulty or your hall sensors on your sensor board might be dirty but I don't think your motor is the issue or on its way out.
__________________
Email : teamcobraracing@gmail.com or ae@hobbywing.com
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2011, 10:01 AM   #7297
Tech Elite
 
olhipster1's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Asgard
Posts: 3,899
Trader Rating: 89 (100%+)
Send a message via Yahoo to olhipster1
Default Feedback

Just had a few quick question,
I'm looking to try new speedos this season
switching from Tekin RS Pro

primarily run 17.5 blinky
primary motor is LRP.

how does the GT - Pro Brushles ESC Version 2.0
hold up.
is there better Speedpassion option?

should I use the optional High Power Capacitor?

etc

thanks

any feedback would be appreciated.
__________________
everything is Cause and effect
every Action has a reaction.
"I drank too much wine - I must take a p!ss"
CAUSE and EFFECT
olhipster1 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2011, 10:31 AM   #7298
Tech Champion
 
abailey21's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2007
Location: SoCal
Posts: 5,144
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

Howie San, was the last software released on the motor checker v1.3?

I have some motors I need to go through this afternoon and I want the checker up to date.
__________________
K.C.C.O.
abailey21 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2011, 10:38 AM   #7299
Super Moderator
 
charlie_b's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2001
Location: Anaheim
Posts: 9,591
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via AIM to charlie_b Send a message via MSN to charlie_b Send a message via Yahoo to charlie_b
Default

Quote:
Originally Posted by olhipster1 View Post
Just had a few quick question,
I'm looking to try new speedos this season
switching from Tekin RS Pro

primarily run 17.5 blinky
primary motor is LRP.any feedback would be appreciated.


how does the GT - Pro Brushles ESC Version 2.0
hold up.
It has just won the Reedy race and a few WORLD CHAMPIONSHIPS. It should Handle things fine.
is there better Speedpassion option?
GT20 is the flagship of all the SP ESC's unlimited Motors. All the others handle up to a 5.5 motor.

should I use the optional High Power Capacitor?
Yes.
__________________
''Many of life's failures are people who did not realize how close they were to success when they gave up.''-- Thomas Alva Edison
CAL RACEWAY:CAL RACEWAY
GT10 SERIES:GT10 SERIES
CFX Paintworks:="https://www.facebook.com/CFXPaintworks?fref=ts
|HITEC|PARMA|PROTEKRC|SWEEP|IWATA|RPM|AMAIN|CREATE X/WICKED/AUTOAIR PAINTS|TEAMASSOCIATED|REEDY
charlie_b is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2011, 01:16 AM   #7300
Tech Champion
 
nexxus's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Location: Perth, Australia
Posts: 7,651
Trader Rating: 290 (100%+)
Default

I just picked up a Speed Passion Gran Turismo 2.1 to run in my TA05 for 17.5 turn stock, when I use the LED card to set the values, I get nothing past item 10 so I don't have access to any of the boost timing features (which is why I upgraded from my justock esc)

What do I need to do to get it to work?

Attached is a pic of what I have in case I have mixed it up with the wrong esc.
Attached Thumbnails
The Speed Passion Thread-img_0008.jpg  
nexxus is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2011, 01:26 AM   #7301
Tech Elite
 
defcone's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sydney
Posts: 2,335
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by nexxus View Post
I just picked up a Speed Passion Gran Turismo 2.1 to run in my TA05 for 17.5 turn stock, when I use the LED card to set the values, I get nothing past item 10 so I don't have access to any of the boost timing features (which is why I upgraded from my justock esc)

What do I need to do to get it to work?

Attached is a pic of what I have in case I have mixed it up with the wrong esc.
If that card of your's can connect to a pc, you can upgrade the firmware to the latest 323_Stock. Go to speed passion's site and copy one of the team driver's settings and start from there.
defcone is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2011, 02:04 AM   #7302
Tech Champion
 
nexxus's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Location: Perth, Australia
Posts: 7,651
Trader Rating: 290 (100%+)
Default

It's the LED card not the LCD one so has no computer port.

So this ESC needs the more expensive card at extra cost to use boost?
nexxus is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2011, 02:08 AM   #7303
Tech Champion
 
cannon's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: A total distraction
Posts: 7,266
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by nexxus View Post
It's the LED card not the LCD one so has no computer port.

So this ESC needs the more expensive card at extra cost to use boost?
Yes you require the LCD 2 in 1 box to download new firmware.
__________________
www.feralbatteries.com ........... new website
cannon is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2011, 02:16 AM   #7304
Tech Champion
 
nexxus's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Location: Perth, Australia
Posts: 7,651
Trader Rating: 290 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by cannon View Post
Yes you require the LCD 2 in 1 box to download new firmware.
I under stand that but am I to understand that the existing firmware doesn't have any of the boost features? It has to be downloaded, even onto a new unit?
nexxus is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2011, 02:19 AM   #7305
Tech Champion
 
cannon's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: A total distraction
Posts: 7,266
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by nexxus View Post
I under stand that but am I to understand that the existing firmware doesn't have any of the boost features? It has to be downloaded, even onto a new unit?
All ESC manufacturers put their more simple firmware on the ESC in the box (tekin, HW etc) . This avoids non racers buying the ESC's and destroying them without the knowledge to do the correct settings
__________________
www.feralbatteries.com ........... new website
cannon is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 04:34 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0