R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-08-2009, 07:29 AM   #676
Tech Elite
 
razzor's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Durban, South Africa
Posts: 2,810
Default

Quote:
Originally Posted by Redwood View Post
Hi guys,

Does anyone know if the hobbywing LCD programming box which is normally used to program the xerun and ezrun speedos works with the speed passion GT 2.0?

Thanks

Neal
Yes teh Hobbywing lcd programmer works on the SP esc's.
I have both programmers and no difference.
One stays in my pit bag and the other in my workshop.
__________________
Casterracing ZX1.5R
casterracing EX-1 Pro, SP Silver Arrow
TOP Racing Scythe, SP 17.5, SP GT Pro 2.0
TOP Racing Scythe, SP 4.5 V2, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
TOP Racing Scythe, SP 13.5, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
razzor is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2009, 08:20 AM   #677
Tech Adept
 
Redwood's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Scotland
Posts: 188
Default

Quote:
Originally Posted by razzor View Post
Yes teh Hobbywing lcd programmer works on the SP esc's.
I have both programmers and no difference.
One stays in my pit bag and the other in my workshop.
Great, thanks for that info, I will get one right now! THeyre half the price and twice as easy to get.

Thanks

Neal
Redwood is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2009, 09:00 AM   #678
Tech Addict
 
Born2Run's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Europe
Posts: 740
Default

Quote:
Originally Posted by razzor View Post
Yes teh Hobbywing lcd programmer works on the SP esc's.
I have both programmers and no difference.
One stays in my pit bag and the other in my workshop.
You mean that SP software and Hobbywing are the same?
__________________
Whatever
Born2Run is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2009, 09:18 AM   #679
Tech Elite
 
dameetz's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: The Sky
Posts: 2,520
Default

Quote:
Originally Posted by Born2Run View Post
You mean that SP software and Hobbywing are the same?
I guess they are the same, I have both software and they do work on either SP or Hobbywing esc. Having said that I think HW has the latest firmware for the esc if I m not mistaken its 323T.
__________________
Dudududududuuuuuu.....
dameetz is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2009, 10:15 AM   #680
Tech Champion
 
asw7576's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 5,792
Default

Hello guys...

Is Speed Passion Competition v. 3.0 motor will work with novak GTB ? What about the sensor cables from GTB to motor ?

Thanks for tips and informations.
__________________
On Road : Xray NT1 , RX8 , T4 || Mugen Seiki MRX4-R , MTX4 , MTX3 prospec || Tamiya M03 , M04 || Top Racing Sabre FD2
Off Road : Xray XT8 || Hobao Hyper 8
Radio : Futaba 3PKS || KO propo EX-10 eurus
asw7576 is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2009, 11:36 AM   #681
Tech Champion
 
MikeXray's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: New York
Posts: 5,747
Trader Rating: 72 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by dameetz View Post
I guess they are the same, I have both software and they do work on either SP or Hobbywing esc. Having said that I think HW has the latest firmware for the esc if I m not mistaken its 323T.
SP has their own versions of the software, and I believe other hardware differences, just because they both "work" doesn't mean the fets are the same and other components.
__________________
Mike L. Awesomatixusa.com | TQWire.com | Islandraceway.com |JacksonRCracing.com | Horsham RC | Sweepracingusa.com
MikeXray is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2009, 01:16 PM   #682
Tech Elite
 
razzor's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Durban, South Africa
Posts: 2,810
Default

cant say if teh software is exactly the same but the version numbers on some of the Hobbywing software is the same as in the SP software.
I have SP and Hobbywing esc's and have been told supposedly there is a hardware difference but havent expereinced any difference between them.
Still running the Hobbywing software to gauge a difference compared to the SP versions.
Seems the SP software versions is what is preferred by the factory drivers.
__________________
Casterracing ZX1.5R
casterracing EX-1 Pro, SP Silver Arrow
TOP Racing Scythe, SP 17.5, SP GT Pro 2.0
TOP Racing Scythe, SP 4.5 V2, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
TOP Racing Scythe, SP 13.5, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
razzor is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2009, 01:37 PM   #683
Tech Master
 
cyanyde's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: KL, MY.
Posts: 1,023
Default

There's also 'factory drivers' software not available to general users. I have their 'stock spec' software which works really well with stock motors. But its not released coz it can blow a modified motor. I'm no factory driver though. Just managed to persuade someone to share it with me...
cyanyde is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2009, 04:17 PM   #684
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 282
Default

Quote:
Originally Posted by cyanyde View Post
There's also 'factory drivers' software not available to general users. I have their 'stock spec' software which works really well with stock motors. But its not released coz it can blow a modified motor. I'm no factory driver though. Just managed to persuade someone to share it with me...
I would like some of that !!!
FLAT OUT is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2009, 06:31 PM   #685
Tech Elite
 
kschu's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kota Kinabalu,Sabah
Posts: 4,598
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via MSN to kschu
Default

Quote:
Originally Posted by cyanyde View Post
There's also 'factory drivers' software not available to general users. I have their 'stock spec' software which works really well with stock motors. But its not released coz it can blow a modified motor. I'm no factory driver though. Just managed to persuade someone to share it with me...
Tamiya Underground rite?
__________________
Give the best while u can !
kschu is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2009, 11:10 PM   #686
Tech Master
 
cyanyde's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: KL, MY.
Posts: 1,023
Default

Quote:
Originally Posted by kschu View Post
Tamiya Underground rite?
Indirectly
cyanyde is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2009, 03:03 AM   #687
Tech Regular
 
Ryan Maker's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Melbourne, Australia.
Posts: 258
Trader Rating: 10 (100%+)
Send a message via MSN to Ryan Maker
Default

Hey,

Believe it or not, but factory drivers use the same Profiles as you guys do, Nothing Special, all the updates and different profiles can be updated using the LCD Program Card.

At the moment i am running 205G which is working well for me. I'm Sure most Other Speed Passion drivers are using this, or the kit setting, which is 303A (I think)

Ryan.
__________________
Awesomatix - Muchmore - Silverback - Roche - Radtec - LeeSpeed - Protoform - Futaba - Hiro Seiko - SG PitDesign

RC MAKER - www.rcmaker.com.au
Ryan Maker is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2009, 07:25 AM   #688
Tech Legend
 
Cain's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: West Fargo, North Dakota
Posts: 26,528
Trader Rating: 206 (100%+)
Default

Is it possible to run another capacitor instead of the stock one? I have a novak HV capacitor, and I am thinking of using that instead since the stock cap for the GT2.0 since I can't get a nice mounting location in my 1/10 buggy for the stock cap. Just need to know if it will work ok, or, do I need to use a specific speed passion cap.
__________________
< Team Associated RC10B6D>
< Durango DESC410V2, DEX410V5>
Cain is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2009, 02:37 PM   #689
Tech Regular
 
Shawn Palmer's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Speed Passion USA Support HQ
Posts: 498
Default

If the install is tight, you can use an SP SuperCap - very thin and easy to mount cleanly.

The Novak HV cap would be OK Cain, but watch it's temperature. It shouldn't be any warmer than the ESC itself. If it is warmer - use something better.
__________________
Shawn Palmer
Speed Passion USA Sales Manager
USAsupport <at> King-Golden <dot> com
www.SpeedPassion.net
www.SpeedPowerrc.com
Shawn Palmer is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2009, 02:45 PM   #690
Tech Legend
 
Cain's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: West Fargo, North Dakota
Posts: 26,528
Trader Rating: 206 (100%+)
Default

what is the rating of the speed passion cap that came with my GT2.0? (its got 4 caps in there)
__________________
< Team Associated RC10B6D>
< Durango DESC410V2, DEX410V5>
Cain is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:44 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0