R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-23-2010, 10:10 PM   #5851
Tech Master
 
mr crum's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: tampa florida 813
Posts: 1,591
Trader Rating: 5 (100%+)
Send a message via Yahoo to mr crum
Default

Quote:
Originally Posted by peter george View Post
The issue starts after almost the second lap, and the temp are not hot ,just warm.Could it be my computer? I will try to change another couple of sensor wires,but when it did the problem...I put the motor from my car with the lrp old spere -same thing.Thanks for the input,I will try to download the set up again and see what happens.Is this anything that any body here has ever experienced? Also even if some other car runs close and hits me I experience some loss of power...?
when you put the new s/w on did you do the prcedure twice that is what is recommended by sp try that see if it helps
__________________
SPEED PASSION TEAM DRIVER
ADAB RACING FACTORY PILOT
WWW.ADRENALINERACEWAY.COM
FL INDOOR R/C COMPLEX
TEAM B.R. RACING
mr crum is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2010, 11:53 PM   #5852
Tech Addict
 
encore75's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: SnoHoCo, WA
Posts: 629
Trader Rating: 26 (100%+)
Send a message via AIM to encore75
Default

Quote:
Originally Posted by Joel Lagace View Post
I hope there is an android app for the speedpassions! please... android is the future.
Solara has previously mentioned that it would be ported for Android as well. You can also see "Android" right there in the picture from the hobby show under "Compatible With:"



Solara, any ETA on when the mobile app will be available for Android?
__________________
Tamiya TB-Evolution V & TA05-R | Kyosho Ultima SC & RB5 | Associated FT RC18T
encore75 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2010, 03:45 AM   #5853
Tech Elite
 
defcone's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sydney
Posts: 2,335
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by encore75 View Post
Solara has previously mentioned that it would be ported for Android as well. You can also see "Android" right there in the picture from the hobby show under "Compatible With:"



Solara, any ETA on when the mobile app will be available for Android?
Oh happy times I see the windows logo.
defcone is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2010, 05:41 AM   #5854
Tech Champion
 
peter george's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: queens ny
Posts: 7,687
Trader Rating: 305 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mr crum View Post
when you put the new s/w on did you do the prcedure twice that is what is recommended by sp try that see if it helps
oops, I might have overlooked that part.I will try it and see,thats probably the problem.Thanks for the info.
__________________
Team Underdog-Team UPURZ-Island Raceway & Hobby-Showing up and paying entry fee alone is not:"supporting your track" Stop fooling yourselves-buying online kills local racing programs.If we trade lower feedback always ships first.Team Associated-Durango-CSO-SWorks
peter george is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2010, 05:43 AM   #5855
Tech Elite
 
Joel Lagace's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Ottawa, Ontario, Canada
Posts: 2,584
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Doh! missed that! YES Android!
__________________
"Without Rules its just Backyard Bashing!"
www.rcottawa.com
Joel Lagace is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2010, 05:45 AM   #5856
Tech Elite
 
Joel Lagace's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Ottawa, Ontario, Canada
Posts: 2,584
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

from rcdriver site:


Speed Passion wow'ed us with this very cool iPhone app. This app allows you to open, modify and program your Speed Passion ESC via bluetooth technology. Since almost everyone carries a cell phone, this removes the need for carrying around laptops (or netbooks), cables or a pocket programmer.

This product was not finalized, so full-blown specs were not available. Speed Passion has guaranteed us it will be the next big thing in programmable ESC's. Software will be available for iOS, Android and Windows Mobile phones.

For more information, visit Speed Passion's web site at http://www.speedpassion.net
__________________
"Without Rules its just Backyard Bashing!"
www.rcottawa.com
Joel Lagace is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2010, 03:25 PM   #5857
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 282
Default

Hi I have a speedpasion GT 2 Pro, I have a LCD programmer, I have no idea how to use it to update to the new software. Is 528 the most up to date stock software ?? How do I set it all up ??
__________________
XRAY T4 Hobbywing V3 Sanwa
FLAT OUT is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2010, 03:49 PM   #5858
Tech Apprentice
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 74
Default brakes ... what brakes !!!

hi im runng a sp esc and 528 software on a 13.5t novak ss motor and in my top photon ....

i was out on a resonably big / long straight carpet track today , and a had a issue of lack of brakes while going full chat on the main straight , into the corner ...

i had to try and brake soo much earlier , and i felt like i would be loosing soo much time off throttle etc ..

my settings are ..

initial braking force 40%
reverse force 100%
brake force 100% and the brake force on my transmitter set to max ...

cheers for your help
shaun207 is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2010, 04:13 PM   #5859
Tech Elite
 
sosidge's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Bristol, UK
Posts: 3,811
Default

Quote:
Originally Posted by shaun207 View Post
hi im runng a sp esc and 528 software on a 13.5t novak ss motor and in my top photon ....

i was out on a resonably big / long straight carpet track today , and a had a issue of lack of brakes while going full chat on the main straight , into the corner ...

i had to try and brake soo much earlier , and i felt like i would be loosing soo much time off throttle etc ..

my settings are ..

initial braking force 40%
reverse force 100%
brake force 100% and the brake force on my transmitter set to max ...

cheers for your help
40% drag brake! That will bring it to a virtual standstill when you lift off...

First thought is that you haven't recalibrated the speedo to the radio after changing software, or that a trim has got knocked out of place.

Second thought is that putting transmitter settings to "max" might be confusing the setup. Set them to "100%", which is often less than the maximum, depending on the transmitter.

Third thought is that your motor has gone soft. If it is an old SS with the bonded rotor, they don't brake as well as the sintered rotors that most other contemporary motors have.
sosidge is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2010, 04:15 PM   #5860
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2009
Location: southampton, UK
Posts: 145
Send a message via MSN to geubes
Default

Quote:
Originally Posted by shaun207 View Post
hi im runng a sp esc and 528 software on a 13.5t novak ss motor and in my top photon ....

i was out on a resonably big / long straight carpet track today , and a had a issue of lack of brakes while going full chat on the main straight , into the corner ...

i had to try and brake soo much earlier , and i felt like i would be loosing soo much time off throttle etc ..

my settings are ..

initial braking force 40%
reverse force 100%
brake force 100% and the brake force on my transmitter set to max ...

cheers for your help
I also was running at the same track as Shaun today.

Myself and 2 other SP esc drivers all suffering the same issue, seemed to be when going from Full throttle straight onto heavy braking the brakes wouldnt work properly, they seemed to work and then fade and the strength of the brakes faded.

Initial brake was good, slow speed brakes good, but after the first 0.1 of braking they seemed to fade as if the ESC ran out of power.

my settings were:
Brakes 100
reverse force 50
initial 0

We couldnt cure it.... mayb its time for a firmware update? as hte Tekins could turn inside us, even if they couldnt outpace us
geubes is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2010, 04:15 PM   #5861
Tech Fanatic
 
dfiantii's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: West Scramento, Ca
Posts: 780
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via AIM to dfiantii Send a message via Yahoo to dfiantii
Default

Quote:
Originally Posted by FLAT OUT View Post
Hi I have a speedpasion GT 2 Pro, I have a LCD programmer, I have no idea how to use it to update to the new software. Is 528 the most up to date stock software ?? How do I set it all up ??
I believe there is a video on the speedpassion website under video section for the esc or you could check youtube i am sure someone has made one...
__________________
TT-01/Hitec MG/SP LPF V1.1/Trinity 7.5
Losi Type-R/JR Z8800S/SP Cirtix Stock/Novak 25.5
Exotek F1R/Savox 1251/Tekin RS/21.5
"ELECTRIFIED TO THE HILT"
dfiantii is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2010, 04:17 PM   #5862
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2009
Location: southampton, UK
Posts: 145
Send a message via MSN to geubes
Default

in reply to above post (#5859):

I did recalibrate mine, set my end points to 110% etc.

Ive never had issues with it before, it just seemed to be for this particular layout - hitting full brake whilst the car was still turboing from full throttle
geubes is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2010, 04:30 PM   #5863
Tech Elite
 
wallstreet's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 3,904
Trader Rating: 20 (92%+)
Send a message via AIM to wallstreet
Default

Anyone running a speed passion in off road... I can't decide on a speedo
wallstreet is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2010, 04:49 PM   #5864
Tech Master
 
mr crum's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: tampa florida 813
Posts: 1,591
Trader Rating: 5 (100%+)
Send a message via Yahoo to mr crum
Default

Quote:
Originally Posted by wallstreet View Post
Anyone running a speed passion in off road... I can't decide on a speedo
what kind of car you running what size motor how big is the track?
__________________
SPEED PASSION TEAM DRIVER
ADAB RACING FACTORY PILOT
WWW.ADRENALINERACEWAY.COM
FL INDOOR R/C COMPLEX
TEAM B.R. RACING
mr crum is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2010, 04:50 PM   #5865
Tech Master
 
mr crum's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: tampa florida 813
Posts: 1,591
Trader Rating: 5 (100%+)
Send a message via Yahoo to mr crum
Default

Quote:
Originally Posted by peter george View Post
oops, I might have overlooked that part.I will try it and see,thats probably the problem.Thanks for the info.
your welcome thats what we are here for
__________________
SPEED PASSION TEAM DRIVER
ADAB RACING FACTORY PILOT
WWW.ADRENALINERACEWAY.COM
FL INDOOR R/C COMPLEX
TEAM B.R. RACING
mr crum is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 09:34 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0