R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-21-2009, 12:13 PM   #556
Tech Champion
 
abailey21's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2007
Location: SoCal
Posts: 5,150
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Cain View Post
for 1/12 it will be a 17.5 motor if I try the class.

I just want to make sure I don't forget to do something if I try this whole 1S lipo thing and screw up my lipo or ESC. So if anyone has an overview for a noob when it comes to 1/12 1S lipo feel free to post. something that really breaks it down (ie- get this, and this, hook this up this way, set this, etc.)
Max that out too!

As for the setup and what not I found it easier to hook your esc up to the battery, and motor, do you ESC calibration, THEN wire up the Novak booster.

The booster eliminates the need for the ESC on/off switch so that just removes any or all of that confusion.

I highly advise NOT cutting off your esc on/off switch because, well umm you figure it out lol
__________________
K.C.C.O.
abailey21 is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2009, 12:26 PM   #557
Tech Legend
 
Cain's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: West Fargo, North Dakota
Posts: 26,547
Trader Rating: 206 (100%+)
Default

The switch on the GT 2.0 has the setup button on it like the Silver Arrow 1/8 ESC correct? If so, makes sense then not to cut it off.

Looking forward to some pics of 1S setups.

Is there software on the way or already out for the GT 2.0's to compete with that Tekin RS boost feature?
__________________
< Team Associated RC10B6D>
< Durango DESC410V2, DEX410V5>
Cain is online now   Reply With Quote
Old 08-21-2009, 12:29 PM   #558
Tech Champion
 
abailey21's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2007
Location: SoCal
Posts: 5,150
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Cain View Post
The switch on the GT 2.0 has the setup button on it like the Silver Arrow 1/8 ESC correct? If so, makes sense then not to cut it off.

Looking forward to some pics of 1S setups.

Is there software on the way or already out for the GT 2.0's to compete with that Tekin RS boost feature?
Were working on software
__________________
K.C.C.O.
abailey21 is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2009, 12:47 PM   #559
Tech Legend
 
Cain's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: West Fargo, North Dakota
Posts: 26,547
Trader Rating: 206 (100%+)
Default

to clarify, by boost feature I meant the Turbo feature they have.

So the GT 2.0 now has a 1S lipo cutoff feature of do you still need to run with no lipo cutoff?
__________________
< Team Associated RC10B6D>
< Durango DESC410V2, DEX410V5>
Cain is online now   Reply With Quote
Old 08-21-2009, 12:51 PM   #560
Tech Champion
 
abailey21's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2007
Location: SoCal
Posts: 5,150
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Cain View Post
to clarify, by boost feature I meant the Turbo feature they have.

So the GT 2.0 now has a 1S lipo cutoff feature of do you still need to run with no lipo cutoff?
I personally don't use my LiPo cutoff because I never run longer than allotted qualifiers or mains
__________________
K.C.C.O.
abailey21 is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2009, 12:54 PM   #561
Tech Legend
 
Cain's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: West Fargo, North Dakota
Posts: 26,547
Trader Rating: 206 (100%+)
Default

So there is a 1S lipo cutoff on the ESC? If so, what software upgrade has it on it?
__________________
< Team Associated RC10B6D>
< Durango DESC410V2, DEX410V5>
Cain is online now   Reply With Quote
Old 08-21-2009, 01:20 PM   #562
Tech Champion
 
abailey21's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2007
Location: SoCal
Posts: 5,150
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Cain View Post
So there is a 1S lipo cutoff on the ESC? If so, what software upgrade has it on it?
It's always had it, set it to 3.0 per cell
__________________
K.C.C.O.
abailey21 is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2009, 01:25 PM   #563
Tech Regular
 
Shawn Palmer's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Speed Passion USA Support HQ
Posts: 498
Default

Cain:
The "extra top end" software has already been in the 2.0s since they were released :-)
__________________
Shawn Palmer
Speed Passion USA Sales Manager
USAsupport <at> King-Golden <dot> com
www.SpeedPassion.net
www.SpeedPowerrc.com
Shawn Palmer is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2009, 03:44 PM   #564
Tech Apprentice
 
Join Date: Oct 2008
Location: Rhodos Island , Greece
Posts: 51
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Shawn i have a problem , the speed control in the end is not working properly.
Except the fact that the sound dosnt work , when i put the sensor cable at the speed contol the motor dosnt work.
I have to turn the motor a bit and it will work but when i stop it i will not start again.
Without the sensor cable the motor is working but with the sensor cable on its not working properly.
When i move the cable a bit it will work for a while but stop again.
Its not the cable for sure , i tried 2 of them and dosnt work and 2 motors ( speed passion 4t and lrp x11 4t)
What can we do , can i send it somewhere to check it?
My problem is that i live in Greece , can i send it to you or to uk office?
Thanks
__________________
Team Magic G4JS - Orion wasp .12 - Traxxas 4tec - O.S 18 tz
Team Magic E4FS - speed passion GT 2 pro - 4T ver 2 - 4.5T Ver 3
Kyosho spada 09 - Kyosho mini-z monster - Kyosho mini-z mr-02
memix is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2009, 08:54 AM   #565
Tech Fanatic
 
irgo's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 893
Default Speed Passion GT2.0

Hi Adam,

on program box
1.Running Mode what is the difference between value 2 and 3 ?
__________________
Quark Force
irgo is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2009, 12:30 PM   #566
Tech Fanatic
 
tc3 racer sc's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: lancaster sc near charlotte nc
Posts: 921
Default

Quote:
Originally Posted by irgo View Post
Hi Adam,

on program box
1.Running Mode what is the difference between value 2 and 3 ?
i would like to know the difference too between them too and what to run on the track thxs reggie and how to dwn load the program off the website and get it to the lcd thxs reggie
__________________
hotbodies cyclone, hotbodies tcxx orca v3 esc
tc3 racer sc is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2009, 06:53 PM   #567
Tech Fanatic
 
tfrahm's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Missouri
Posts: 954
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via AIM to tfrahm
Default

Quote:
Originally Posted by irgo View Post
Hi Adam,

on program box
1.Running Mode what is the difference between value 2 and 3 ?
Hmmm... My GT 2.0 LPF documentation only lists Running Mode values of 1 and 2... Where are you seeing a value of 3...?
__________________
"If you cannot win, make the one ahead of you break the record."
Biff Racing Team #420 (Ah... The "good old days"...)
The local indoor Offroad Track: The RC Race Barn
TLR22-3.0, TLR22T-2.0, TLR22SCT-1.0
tfrahm is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2009, 07:25 PM   #568
Tech Elite
 
Yokomo_Ant3's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Australia
Posts: 2,390
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Do the new speedpassion 3.0 motors have an inbuilt fan, like the 2.0 series?

Thanks in advance

Antoni
__________________
Antoni Caretti

Team Schumacher - Team Scorpion - Sweep Racing - Bezerk RC - Adelaide RC
Yokomo_Ant3 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2009, 07:13 AM   #569
Tech Champion
 
abailey21's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2007
Location: SoCal
Posts: 5,150
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by irgo View Post
Hi Adam,

on program box
1.Running Mode what is the difference between value 2 and 3 ?
One the 1.1 and 2.0 programming box there are only two options for "running mode", there is option 1. Forward with Brake, and option 2. Forward/Reverse with Brake

Quote:
Originally Posted by Yokomo_Ant3 View Post
Do the new speedpassion 3.0 motors have an inbuilt fan, like the 2.0 series?

Thanks in advance

Antoni
No built in fans on the 3.0 motors
__________________
K.C.C.O.
abailey21 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2009, 07:28 AM   #570
Tech Elite
 
Yokomo_Ant3's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Australia
Posts: 2,390
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by abailey21 View Post

No built in fans on the 3.0 motors
Thanks
__________________
Antoni Caretti

Team Schumacher - Team Scorpion - Sweep Racing - Bezerk RC - Adelaide RC
Yokomo_Ant3 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:41 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0