R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-26-2010, 09:37 PM   #5011
Tech Fanatic
 
irgo's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 893
Default Speed Passion 528 V2.0_100528STOCK

Quote:
Originally Posted by RCMaster1 View Post
Also, the download on the SP site says the 528 download is for the 2.1 only. Can I load the 528 software on the 2.0? If so, are the setups the same as for the 422?

Thanks,
it was miss typed, supposed GT2.x stock.



Quote:
Originally Posted by Drillit View Post
#11 is empty.......
will be available near september.
__________________
Quark Force
irgo is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2010, 12:00 AM   #5012
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2004
Location: Vancouver
Posts: 149
Default

Quote:
Originally Posted by RCMaster1 View Post
Sorry for the offroad question, but this seems to be the place to get SP answers. I have an LPF 2.0 in my XXX-T CR with a SP v3 17.5 motor. I just loaded the 422 software and would like some starting software setups. One for an outdoor track that is usually mostly dry and loose and one for an indoor clay track.

Also, the download on the SP site says the 528 download is for the 2.1 only. Can I load the 528 software on the 2.0? If so, are the setups the same as for the 422?

Thanks,
Thanks to all who responded to my questions. I have the 528 Stock software loaded now, ready to try it out.
__________________
Don Skaggs
RCMaster1 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2010, 01:28 AM   #5013
Tech Rookie
 
Join Date: Mar 2010
Location: Sweden
Posts: 10
Default

I run the 528 stock with a 17.5 v3 in my cougar sv and i found that the settings are quite different from onroad. I ran it on a grass track about 25 meter straigth. Started with a 7.7 fdr and ended up at 9.9 fdr supercharger settings 12:7 13:5 14:5 15:4
In offroad you have to consider the surface you run on ! on clay the car rolls easy while on grass it rolls heavy. also the tires are something you need to factor in how much they swell at full throttle.
So there is no universal setting you just have to try it and keep a close eye on the temp.
merlin_341 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2010, 03:06 AM   #5014
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2010
Location: Italy
Posts: 7
Default

Hello guys ..
I want to use an SP GT2.0 PRO, motor SP 3.5 or 4.5 with Xray t2009 on the circuit very fast and medium grip.
Using the new software 528 mod. that benefits you have?
With these motors can use the super charger setting?
Any advice on parameters to use
Thanks
P.s. sorry for my English Translator
lupinIII is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2010, 03:08 AM   #5015
Tech Elite
 
Team Turtle's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Rome GA
Posts: 2,516
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

What is the max temp range on the V3 motors? I ran mine in offroad Saturday and it got hot 236* and never faded or melted anything ran very strong. I changed esc settings and got it down to 150 but it felt really weak. Should this motor run more like the lrp x12 and around 200 or is that too high?
Team Turtle is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2010, 05:05 AM   #5016
Tech Master
 
mr crum's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: tampa florida 813
Posts: 1,591
Trader Rating: 5 (100%+)
Send a message via Yahoo to mr crum
Default

Quote:
Originally Posted by Team Turtle View Post
What is the max temp range on the V3 motors? I ran mine in offroad Saturday and it got hot 236* and never faded or melted anything ran very strong. I changed esc settings and got it down to 150 but it felt really weak. Should this motor run more like the lrp x12 and around 200 or is that too high?
170 absolute max you probably did cook that motor
__________________
SPEED PASSION TEAM DRIVER
ADAB RACING FACTORY PILOT
WWW.ADRENALINERACEWAY.COM
FL INDOOR R/C COMPLEX
TEAM B.R. RACING
mr crum is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2010, 05:12 AM   #5017
Tech Master
 
RCHR Racer's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: WEST Coast for Life!
Posts: 1,719
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Team Turtle View Post
What is the max temp range on the V3 motors? I ran mine in offroad Saturday and it got hot 236* and never faded or melted anything ran very strong. I changed esc settings and got it down to 150 but it felt really weak. Should this motor run more like the lrp x12 and around 200 or is that too high?
I run a V3 8.5 offroad dirt track medium grip with a GT2.1 Prostock, on a Kyosho RB5SP, the temp recorder last night was literally only 80 degrees ! Everyone thought I also had the fastest 2WD vehicle that night. Clearing all jumps by a longshot. I also use the powercap, and once 528 was installed temp went down like 30 or 40 degrees also, it made a big difference. Plus the setings
__________________
Speed Passion USA Team / SpeedPower Lipos / Radio Control Hobbies and Raceway
RCHR Racer is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2010, 07:05 AM   #5018
Tech Elite
 
M-Technic's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Palm Beach, FL
Posts: 2,562
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Team Turtle View Post
What is the max temp range on the V3 motors? I ran mine in offroad Saturday and it got hot 236* and never faded or melted anything ran very strong. I changed esc settings and got it down to 150 but it felt really weak. Should this motor run more like the lrp x12 and around 200 or is that too high?
236* is not safe for any 540 sized brushless motor. You were probably one lap away from the motor going up in smoke.
__________________
RCAmerica | Xray | Hudy | Radiopost | Speed Passion USA | Trinity | P3 Graphics
M-Technic is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2010, 09:26 AM   #5019
Tech Regular
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 332
Trader Rating: 11 (100%+)
Default 17.5 Shortcourse master combo

Just purchased this setup. It says sensored but the ESC doesn't look like it has a sensored harness. The motor looks sensored. Anyone using this? It is a new product.
__________________
AE SC-10
HPI Blitz ESE (17.5 ROAR)
HPI Blitz RTR
HPI E-Firestorm
Traxxas Stampede
Chip73 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2010, 12:29 PM   #5020
Tech Regular
 
Join Date: May 2009
Posts: 256
Default how to?

How shall I begin drove one Tamiya 416X? Drive one. Speed Passion 5.5 and v.3 outdoor
Zooberg is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2010, 06:05 AM   #5021
Tech Elite
 
san.'s Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Earth
Posts: 4,289
Trader Rating: 59 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Team Turtle View Post
What is the max temp range on the V3 motors? I ran mine in offroad Saturday and it got hot 236* and never faded or melted anything ran very strong. I changed esc settings and got it down to 150 but it felt really weak. Should this motor run more like the lrp x12 and around 200 or is that too high?
Have you tried a different (clean) temp gun? Not too long ago we were temping motors close to 200*, come to find out we were off 30+ degrees when using another temp gun.
__________________
Awesomatix USA||Roche RC USA||Sanwa
san. is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2010, 06:56 AM   #5022
Tech Adept
 
SlideMasteR's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Johannesburg, South Africa
Posts: 173
Default

yip a clean temp gun is very important, dust on a infra red temp gun will give all sorts of readings

I personally try not go over 75c or 170F and using motors above this and you can start melting things and cause permanant damage
__________________
Xray T4 15' - Hobbywing V3.1 ESC - Reedy Modified Motors - Thunder Power Batteries - Protoform - Much More
SlideMasteR is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2010, 10:43 AM   #5023
Tech Initiate
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 21
Default

i've got an issue with my new GT 2.0 and a speedpassion V3 4.0T motor.

Im running at medium/large track. (amca in holland) 50 meter straight.
When i gear the engine at 8.40 i the car just keeps going without any problems. 0 timing and drrs on 4.

Since the top speed isn't that great i tryed to gear it to 7.98 instead of adding timing. But now after around of 7 the car stops and i wait 1 min and it goes again. I thougd it should be the heat protection on the speedo. After i put the protection off the problem was still there. as soon as i gear below 8.2 the car stops after around 7 laps.

Settings speedo (don't know which firmware) dont have the usb device. It just a new one.
1:1
2:1
3:4
4:5
5:2
6:1
7:2
8:1
9:2
10:2

Anyone have an idea?

Also somehave have a good setup for this speedo + 4.0 T motor

Thanks!
GerwinGood is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2010, 11:11 AM   #5024
Super Moderator
 
Marcos.J's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 25,177
Trader Rating: 140 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by GerwinGood View Post
i've got an issue with my new GT 2.0 and a speedpassion V3 4.0T motor.

Im running at medium/large track. (amca in holland) 50 meter straight.
When i gear the engine at 8.40 i the car just keeps going without any problems. 0 timing and drrs on 4.

Since the top speed isn't that great i tryed to gear it to 7.98 instead of adding timing. But now after around of 7 the car stops and i wait 1 min and it goes again. I thougd it should be the heat protection on the speedo. After i put the protection off the problem was still there. as soon as i gear below 8.2 the car stops after around 7 laps.

Settings speedo (don't know which firmware) dont have the usb device. It just a new one.
1:1
2:1
3:4
4:5
5:2
6:1
7:2
8:1
9:2
10:2

Anyone have an idea?

Also somehave have a good setup for this speedo + 4.0 T motor

Thanks!
check your motor sensor
Marcos.J is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2010, 12:26 PM   #5025
Super Moderator
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Oct 2007
Location: Rochester Hills Michigan
Posts: 7,232
Default

Has anybody tried ordering from the www.speedpassion.net site to the US? What kind of delivery time did you experience?
Dave H is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:21 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0