R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-06-2009, 09:42 AM   #466
Tech Champion
 
abailey21's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2007
Location: SoCal
Posts: 5,148
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by razzor View Post
Ive seen the pics of the mod 3.0 motors.
Wasnt expecting stock ones so soon.
Were expecting them very late August or early September
__________________
K.C.C.O.
abailey21 is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 10:13 AM   #467
Tech Fanatic
 
turbodog's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Debary, Florida
Posts: 755
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by abailey21 View Post
Were expecting them very late August or early September
Will the new 13.5/17.5 have adjustable timing?
__________________
Troy Schafer
turbodog is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 10:20 AM   #468
Tech Regular
 
jdm19turn's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 400
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Adam do you know any details are the new v3 any faster than the current v2 ones out currently now if so that would be awesome
__________________
mi4 ,mi5
jdm19turn is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 10:26 AM   #469
Tech Champion
 
abailey21's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2007
Location: SoCal
Posts: 5,148
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by turbodog View Post
Will the new 13.5/17.5 have adjustable timing?
Yes they will

Quote:
Originally Posted by jdm19turn View Post
Adam do you know any details are the new v3 any faster than the current v2 ones out currently now if so that would be awesome
I had mine on my SP motor checker last night and the V3 13.5 had 5000 more RPM then the V2 13.5 with zero timing advance on the motor, it was about 7200 more with the timing fully advanced.

Being it was on the motor checker I had the DRRS maxed out on level 9, and the timing on the ESC maxed out as well (26.25 degrees) I was running the 205G software on the SP GT 2.0 LPF
__________________
K.C.C.O.
abailey21 is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 10:36 AM   #470
Tech Regular
 
jdm19turn's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 400
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Awesome thanks adam
__________________
mi4 ,mi5
jdm19turn is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 10:39 AM   #471
Tech Elite
 
razzor's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Durban, South Africa
Posts: 2,810
Default

although rpm is up there is probably a trade off in torque.
What size rotor does the new motor use 12.3 or 12.5 ?
__________________
Casterracing ZX1.5R
casterracing EX-1 Pro, SP Silver Arrow
TOP Racing Scythe, SP 17.5, SP GT Pro 2.0
TOP Racing Scythe, SP 4.5 V2, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
TOP Racing Scythe, SP 13.5, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
razzor is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 10:47 AM   #472
Tech Champion
 
abailey21's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2007
Location: SoCal
Posts: 5,148
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by razzor View Post
although rpm is up there is probably a trade off in torque.
What size rotor does the new motor use 12.3 or 12.5 ?
That was the one thing I didn't measure, i'll post that tonight once i get home
__________________
K.C.C.O.
abailey21 is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 01:14 PM   #473
Tech Elite
 
SWTour's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Central Coast...CALIF.
Posts: 2,808
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

I've been using a S/P GT L/P on the oval at my local club races.

Two races ago, I started having an issue that almost felt like a cogging...

on throttle it doesn't allow the motor to spin up ... it's like jerky, and lacks RPM's until it gets spinning

(This is w/ a 21.5 motor)

It's like a huge lag.

I thought maybe it was just a solder connection, so I resoldered, and unplugged and replugged the sensor harness.

(Just in case) I even changed Motor and Battery.

I have not changed over to the NEW Super Capacitor yet...

[b]Q[/q]

Is there anything else I may want/need to look at?

I have not re-setup the ESC yet, I may do that before the next race...

(The LAG kind of reminded me of the feel of a LIPO CUT OFF with a run down NiMh battery) We're using 2s Lipo.
__________________
Joe Myers
R/C Racing since 1985 ~ Santa Maria, CA (Central Coast)
2001-2012 - South-West Tour R/C Oval Series - R.I.P.
...will the SWT be revived? Time will tell, but we ARE returning to the VELODROME in 2016
SWTour is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 04:57 PM   #474
Tech Adept
 
Matt 10's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Any oval track w/ (.)(.)
Posts: 131
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Joe what software are you using in the car. I take it that this is on the velo not the carpet right?
__________________
CEFX, BSR Racing Tires, Team OHP
Matt 10 is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 07:44 PM   #475
Tech Regular
 
Join Date: Sep 2007
Location: oakville
Posts: 318
Trader Rating: 20 (100%+)
Default Setting up my SP GT 2.0 Low profile

Just a couple quick question, consider me a new to brushless..

I am running a cyclone with novak ss13.5, rubbers and a 4900 trakpower lipo.

Correct me if I am wrong using the little box I have set my lipo cut off to selection 5, 3.2 per cell. The lipo says not to drop it bellow 6v so 3.2 per cell is 6.4 lipo cut off?

Any other advice on setting this up would be appreciated; tweeking the other setting.
I do have a speedpassion 13.5 on the way. Should that be set up different to the Novak?
I have read back an understand this unit does not do brushed. I was planning on setting up another spare chassis to run black can 540. If I get the older 1.1 version of this speedo can I run brushed? or wiser to look at another model?
__________________
TLR 22
Desc410r
zleader_99 is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 08:47 PM   #476
Tech Fanatic
 
tfrahm's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Missouri
Posts: 954
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via AIM to tfrahm
Default

Quote:
Originally Posted by zleader_99 View Post
I am running a cyclone with novak ss13.5, rubbers and a 4900 trakpower lipo.
...
I do have a speedpassion 13.5 on the way. Should that be set up different to the Novak?
I'm not an expert on the GT2.0 ESC -- mine is only a month old or so, but I've been running Novak for about 2 years... Regarding setup differences between the SP13.5 and the SS13.5, keep in mind that the timing on the motor is adjustable on the Novak, and that can change how you want to set the timing adavance on the GT12.0...

OH -- for the brushed motor, consider getting a good used brushed only ESC... they are dirt cheap now, with everyone changing to brushless, and they are usually a bit smaller and lighter than brushless ESC's...
__________________
"If you cannot win, make the one ahead of you break the record."
Biff Racing Team #420 (Ah... The "good old days"...)
The local indoor Offroad Track: The RC Race Barn
TLR22-3.0, TLR22T-2.0, TLR22SCT-1.0
tfrahm is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2009, 10:17 AM   #477
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2008
Location: Brasil
Posts: 58
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via MSN to maxrcp
Default

where to buy speed passion???

I am from south america and i gonna buy abroad..

where to buy? china? USA??


tks
maxrcp is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2009, 10:27 AM   #478
Tech Fanatic
 
silverhkswrx's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Tampa, Fl.
Posts: 988
Trader Rating: 10 (100%+)
Send a message via AIM to silverhkswrx Send a message via Skype™ to silverhkswrx
Default

adam, i know you can see updates and such from speedpassion regarding only 2 new software settings, but what about the previous software paramaters?

you updated my esc for my buggy, but im taking it to my Tamiya ta05ifsr and noticed it doesnt have that extreme low end punch i used to have. im sure it has to do with the software. how can i see the software list and what changes were made?
__________________
SpeedPassion 17.5R powered TRF417X
My son owns: Team Associated RC18R2
(RC18B2 converted to a RC18R)

http://www.tamiya.com/english/rc/manuals.htm
silverhkswrx is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2009, 08:09 PM   #479
Tech Fanatic
 
tc3 racer sc's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: lancaster sc near charlotte nc
Posts: 921
Default lost my usb forthe lcd program card

where can i get another usb cord for my programmer thxs reggie i lost it
__________________
hotbodies cyclone, hotbodies tcxx orca v3 esc
tc3 racer sc is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2009, 01:24 AM   #480
Tech Adept
 
RTR canada's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 181
Default

I just got my 2.0 pro carbon. Its great !!! I TQed and killed the motor in the A main lolol . Just wondering if anyone knows if this model has the latest soft ware?? and can you update it by pluging it in to your computer? Thanks
RTR canada is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 05:47 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0