R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-20-2010, 12:36 AM   #4666
Tech Elite
 
defcone's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sydney
Posts: 2,335
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Marcos.J View Post
its the sensor inside the motor try changing it that should take care of it.
Do you know where you can buy v2 sensor units?
defcone is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2010, 01:30 AM   #4667
Tech Fanatic
 
Join Date: Jun 2002
Location: Gold Coast Australia
Posts: 800
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Marcos.J View Post
its the sensor inside the motor try changing it that should take care of it.
I changed motors and sensor cables...could the capasitor becausing it?I will wait till next week and get my mate to flash the 422 into it and see if that fixes it....apart from that it must be a speedie issue..software or hardware I am not sure...but it never got hot
Barger is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2010, 02:20 AM   #4668
Tech Fanatic
 
irgo's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 893
Default

Quote:
Originally Posted by defcone View Post
Do you know where you can buy v2 sensor units?
Where is your location ?
__________________
Quark Force
irgo is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2010, 02:36 AM   #4669
Tech Elite
 
defcone's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sydney
Posts: 2,335
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by irgo View Post
Where is your location ?
Australia.
defcone is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2010, 03:45 AM   #4670
tns
Tech Apprentice
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 80
Default 528 software only for v2.1 esc?

Hi

Does anyone know why the 528 software is stated as being only for v2.1 series of ESCs? Safe to use it with a v2.0 LPF?
tns is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2010, 04:34 AM   #4671
Tech Regular
 
Join Date: Jun 2010
Location: UK
Posts: 286
Default

Hi,

When using the sp motor 17.5t and speedo with the 100422stock software what should the timing be set at on the actual motor ? does the speedo automatically take over the timing regardless of what it's set on the motor ?

Also on this link files.mibosport.com/200001241-5ea455f9ed/Supercharger%20Starting%20points dot pdf what are they refering to on items 1-8 under 17.5t ?

Nothing seems to match up with all thre documents
S.A.W is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2010, 06:39 AM   #4672
Super Moderator
 
Marcos.J's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 25,177
Trader Rating: 140 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by tns View Post
Hi

Does anyone know why the 528 software is stated as being only for v2.1 series of ESCs? Safe to use it with a v2.0 LPF?
i have it on my lpf, so yes it does work on them
Marcos.J is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2010, 07:34 AM   #4673
Tech Fanatic
 
irgo's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 893
Default

Quote:
Originally Posted by tns View Post
Hi

Does anyone know why the 528 software is stated as being only for v2.1 series of ESCs? Safe to use it with a v2.0 LPF?
1. because 2.1 is pro only.
2. technically it's ok, but not quite safe, depend on which motor turn you run with. so keep watching the ESC temps, and never forgot to use your fan.
__________________
Quark Force
irgo is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2010, 11:52 AM   #4674
Tech Fanatic
 
Join Date: Jan 2004
Location: Has there ever been a race won on RCTech?
Posts: 956
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

I have been running it on my 2.0 pro with a 10.5 for the last to race outings and have had zero issues... Just great performance. Just watch temp on both esc and motor....
__________________
Speed Passion U.S.A. - Turtlemaster Racing
www.speedpasion.net
Anemic_SluG is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2010, 01:13 PM   #4675
Tech Addict
 
Join Date: Mar 2002
Location: New Zealand
Posts: 525
Default

Quote:
Originally Posted by Barger View Post
I changed motors and sensor cables...could the capasitor becausing it?I will wait till next week and get my mate to flash the 422 into it and see if that fixes it....apart from that it must be a speedie issue..software or hardware I am not sure...but it never got hot
I would go through the following fault finding process:

1. Put 528 back on and set as it was

2 Turn the Lipo cutoff to the off setting

3 Test the car.


If the car goes fine and does not slow down then you have a battery/connector problem or faulty esc.

If the car is just like before then you have a output problem. Probably a faulty esc or sensor wire plug.


Mike
ixlr8nz is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2010, 01:52 PM   #4676
Tech Champion
 
robk's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Macho Business Donkey Wrestler
Posts: 7,402
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

Check your motor timing as well. My car had problems when i tried lower timing, but has no problems at higher timing.
__________________
A mutually re-enforcing cascade of failure

"Failior [sic] crowns enterprise." Robert Goddard

I-Lap Scoring Systems http://www.rclapcounter.com/
robk is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2010, 09:22 PM   #4677
Tech Champion
 
skypilot's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9,488
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by S.A.W View Post
Hi,

When using the sp motor 17.5t and speedo with the 100422stock software what should the timing be set at on the actual motor ? does the speedo automatically take over the timing regardless of what it's set on the motor ?

Also on this link files.mibosport.com/200001241-5ea455f9ed/Supercharger%20Starting%20points dot pdf what are they refering to on items 1-8 under 17.5t ?

Nothing seems to match up with all thre documents
I don't know what that link is, but on the timing, I run mine in the middle where it came from the factory
__________________
#49, #25a, #91, #7, #12 the ones to watch.... UPDATE. #12 is your new AMA GNC #1

A Northwest Team of Positive actions
skypilot is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2010, 01:51 AM   #4678
Tech Champion
 
CraigM's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Sydney, Australia
Posts: 7,009
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by S.A.W View Post
Hi,

When using the sp motor 17.5t and speedo with the 100422stock software what should the timing be set at on the actual motor ? does the speedo automatically take over the timing regardless of what it's set on the motor ?

Also on this link files.mibosport.com/200001241-5ea455f9ed/Supercharger%20Starting%20points dot pdf what are they refering to on items 1-8 under 17.5t ?

Nothing seems to match up with all thre documents
The esc timing is in addition to the can timing. I don't find the v3s come alive unless the can timing is maxed out
__________________
www.facebook.com/mcpheerc
CraigM is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2010, 04:36 AM   #4679
Tech Fanatic
 
Join Date: Jun 2002
Location: Gold Coast Australia
Posts: 800
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by CraigM View Post
The esc timing is in addition to the can timing. I don't find the v3s come alive unless the can timing is maxed out
I agree
Still trying to find the problem with my speedie...going to change capasitor tomorrow...let you know how it goes
Barger is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2010, 04:51 AM   #4680
Tech Champion
 
CraigM's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Sydney, Australia
Posts: 7,009
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Barger View Post
I agree
Still trying to find the problem with my speedie...going to change capasitor tomorrow...let you know how it goes
It sounds as if it's hitting the lipo cutout, double check the voltage per cell is set right (3.0v) and that your batts are in good nic. Normally when the cap is stuffed all you get cogging when you mash the throttle
__________________
www.facebook.com/mcpheerc
CraigM is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:13 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0