R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-23-2010, 11:36 PM   #4426
Super Moderator
 
charlie_b's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2001
Location: Anaheim
Posts: 9,591
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via AIM to charlie_b Send a message via MSN to charlie_b Send a message via Yahoo to charlie_b
Default

Quote:
Originally Posted by leonardiw View Post
@charlie_b

Charlie, what is the recommend starting point for mod 3.5T fdr & turbo setting (param: 4,9,12,15)
9.0 FDR
9/1
12/3
13/9
14/5
15/6

Remember, these are general settings. Track conditions and personal driving styles vary. Use these settings at your own risk.
__________________
''Many of life's failures are people who did not realize how close they were to success when they gave up.''-- Thomas Alva Edison
CAL RACEWAY:CAL RACEWAY
GT10 SERIES:GT10 SERIES
CFX Paintworks:="https://www.facebook.com/CFXPaintworks?fref=ts
|HITEC|PARMA|PROTEKRC|SWEEP|IWATA|RPM|AMAIN|CREATE X/WICKED/AUTOAIR PAINTS|TEAMASSOCIATED|REEDY
charlie_b is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2010, 11:56 PM   #4427
Tech Apprentice
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 53
Default

thanks charlie, will bear the risk & proceed with caution
Quote:
Originally Posted by charlie_b View Post
9.0 FDR
9/1
12/3
13/9
14/5
15/6

Remember, these are general settings. Track conditions and personal driving styles vary. Use these settings at your own risk.
leonardiw is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2010, 06:42 AM   #4428
Tech Rookie
 
Join Date: May 2010
Posts: 3
Default

Hi guys,

I got a SP gt 2.0 pro from a mate a few weeks back. Im running a lrp 10.5 motor in my 1/12 with 4 nimh cells. But for some reason, I just cant get it to run right. Sometimes the car has good acceleration, and then 5 seconds later it comes on very slow.

What could this be?

Cheers.
usernamed is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2010, 07:11 AM   #4429
Tech Elite
 
kschu's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kota Kinabalu,Sabah
Posts: 4,598
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via MSN to kschu
Default

Quote:
Originally Posted by usernamed View Post
Hi guys,

I got a SP gt 2.0 pro from a mate a few weeks back. Im running a lrp 10.5 motor in my 1/12 with 4 nimh cells. But for some reason, I just cant get it to run right. Sometimes the car has good acceleration, and then 5 seconds later it comes on very slow.

What could this be?

Cheers.
your nimh loosing power i guess...
__________________
Give the best while u can !
kschu is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2010, 08:30 AM   #4430
Tech Initiate
 
Join Date: Jan 2009
Location: Netherlands
Posts: 39
Default

Quote:
Originally Posted by kschu View Post
your nimh loosing power i guess...
I drove his car and it definitely hasn't got anything to do with the battery.

It seems really random whether the punch will kick in or not and when it does it feels flat at lower speeds anyway. We have tried different timing settings from 0 to max, but the result was always the same.
Ahmed Aman is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2010, 09:09 AM   #4431
Tech Fanatic
 
irgo's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 893
Default

Quote:
Originally Posted by defcone View Post
So value 11 actually does something?

Quote:
Originally Posted by geubes View Post
if you read the help file in the software, it says: motor rotation 1:CW 2:CCW
(aka clock-wise and counter clock-wise)
That's not true the motor rotation is not necessary for us it's been replaced
with RPM Log, Average RPM, and Max RPM Travel Log.

The Area 11 is not yet appear on LCD Professional and PC Interface yet.

it would be nice to look at the LCD Professional about This Area 11.

like Shawn Palmer said before, it's on the table.
__________________
Quark Force
irgo is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2010, 12:44 PM   #4432
Tech Elite
 
razzor's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Durban, South Africa
Posts: 2,810
Default

Quote:
Originally Posted by Ahmed Aman View Post
I drove his car and it definitely hasn't got anything to do with the battery.

It seems really random whether the punch will kick in or not and when it does it feels flat at lower speeds anyway. We have tried different timing settings from 0 to max, but the result was always the same.
Have you tried recalibrating the radio at 90% and then increase the epa on the throttle to 100% or as some do 100% and then increase to 120%.
__________________
Casterracing ZX1.5R
casterracing EX-1 Pro, SP Silver Arrow
TOP Racing Scythe, SP 17.5, SP GT Pro 2.0
TOP Racing Scythe, SP 4.5 V2, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
TOP Racing Scythe, SP 13.5, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
razzor is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2010, 07:26 PM   #4433
Tech Master
 
mr crum's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: tampa florida 813
Posts: 1,591
Trader Rating: 5 (100%+)
Send a message via Yahoo to mr crum
Default

Quote:
Originally Posted by kschu View Post
your nimh loosing power i guess...
4 cells is not enough voltage to run the speedo
__________________
SPEED PASSION TEAM DRIVER
ADAB RACING FACTORY PILOT
WWW.ADRENALINERACEWAY.COM
FL INDOOR R/C COMPLEX
TEAM B.R. RACING
mr crum is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 12:45 AM   #4434
Tech Champion
 
skypilot's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9,488
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

yes it is.
__________________
#49, #25a, #91, #7, #12 the ones to watch.... UPDATE. #12 is your new AMA GNC #1

A Northwest Team of Positive actions
skypilot is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 12:47 AM   #4435
Tech Champion
 
skypilot's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9,488
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by irgo View Post
That's not true the motor rotation is not necessary for us it's been replaced
with RPM Log, Average RPM, and Max RPM Travel Log.

The Area 11 is not yet appear on LCD Professional and PC Interface yet.

it would be nice to look at the LCD Professional about This Area 11.

like Shawn Palmer said before, it's on the table.
please help understand, #11 is for RPM, yet its on the table???

are you saying you THINK that #11 will be used for data log, or you KNOW it.
__________________
#49, #25a, #91, #7, #12 the ones to watch.... UPDATE. #12 is your new AMA GNC #1

A Northwest Team of Positive actions
skypilot is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 04:20 AM   #4436
Tech Master
 
mr crum's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: tampa florida 813
Posts: 1,591
Trader Rating: 5 (100%+)
Send a message via Yahoo to mr crum
Default

1 sub c cell is 1.2 v 4 of them 4.8 which is not enough to run it i run 1 cell lipo 4.2v and u have to run booster
__________________
SPEED PASSION TEAM DRIVER
ADAB RACING FACTORY PILOT
WWW.ADRENALINERACEWAY.COM
FL INDOOR R/C COMPLEX
TEAM B.R. RACING
mr crum is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 06:20 AM   #4437
Tech Regular
 
dsyed1's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Washington, DC
Posts: 341
Default

has anyone tried the boss version of the sp v3 motors?
dsyed1 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 07:41 AM   #4438
Tech Champion
 
Join Date: Jan 2004
Location: Rockville, MD
Posts: 5,058
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by dsyed1 View Post
has anyone tried the boss version of the sp v3 motors?
Yes, He is tuning my motors. Nate is great to deal with. He knows what he is doing.
__________________
Steve Walter
Sweep Racing USA/ Speed Passion USA/ Karens Famous Cookies (Transporter)
SRW141 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 09:27 AM   #4439
Tech Champion
 
skypilot's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9,488
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mr crum View Post
1 sub c cell is 1.2 v 4 of them 4.8 which is not enough to run it i run 1 cell lipo 4.2v and u have to run booster
I have never had a 4 cell pack 'peak' at 4.8 volts. usually around 6 or so.

the very first speedpassion esc had issues running 4 cell, that was fixed with the release of the very first lpf esc, the 2.0s have no issues running 4 cell, I have run WGT 4 cell with 13.5 on 4 cell with out issues using a 1.0 lpf and a 2.0 lpf without boosters. this is not to say that a booster wouldn't help or cure what is going on with the OP issues. but usually low voltage is a servo issue not a 'working' issue, IMO
__________________
#49, #25a, #91, #7, #12 the ones to watch.... UPDATE. #12 is your new AMA GNC #1

A Northwest Team of Positive actions
skypilot is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 10:40 AM   #4440
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 143
Default

Can someone who has run V2 and V3 motors tell me what are the main differences between them apart from looks and connections??

Thanks
Bryan D is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:59 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0