R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-13-2010, 11:40 AM   #4276
Super Moderator
 
Marcos.J's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 25,177
Trader Rating: 140 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by SRW141 View Post
Didn't work.
try now
Marcos.J is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2010, 11:47 AM   #4277
Tech Champion
 
Join Date: Jan 2004
Location: Rockville, MD
Posts: 5,058
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Marcos.J View Post
try now
Worked. What size is the track?
__________________
Steve Walter
Sweep Racing USA/ Speed Passion USA/ Karens Famous Cookies (Transporter)
SRW141 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2010, 01:28 PM   #4278
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2009
Location: southampton, UK
Posts: 145
Send a message via MSN to geubes
Default

Wow marcos they are very different FDR's to what I ran a 17.5 at - quite similar track size i believe from the setup sheet.

Are you putting max timing and boost into the 13.5 as well?

I have been running 6.1 with great results for a 17.5, but you suggest trying around 4.8 interesting.

well i will be running the 13.5 this weekend and would have expected to be about 7.1, but might also try going to your FDR of 6 to see what happens
geubes is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2010, 01:49 PM   #4279
Tech Fanatic
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 835
Trader Rating: 8 (90%+)
Default

I could not get the file to work, it is just script.

I went out this morning and ran the new software and it was pretty fast, I would like it to kick in earlier on the straight. I was running a 5.40 and was just gaining speed all the way through the sweeper. The car is still wanting to push out and not hold through it as much now that I have all this speedbut my laps are faster so I really cannot complain. I just need to figure out how to hold this all now.

Here is a picture of our track. We are getting ready to lay new carpet and there have been some renovations going on also. It is 75x40 with decent grip most of the time

http://www.flickr.com/photos/43445913@N03/4604833174/

http://www.flickr.com/photos/4344591...n/photostream/
__________________
Houston,Texas
Serpent 733 EVO
Mikes Hobby shop-Porter Texas/ Gulf coast Raceway"Electric Is For Hairdryers"..Eric Koger
Chris Totcky@facebook.com
Tha Skinny is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2010, 02:12 PM   #4280
Tech Champion
 
Join Date: Jan 2004
Location: Rockville, MD
Posts: 5,058
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Tha Skinny View Post
I could not get the file to work, it is just script.

I went out this morning and ran the new software and it was pretty fast, I would like it to kick in earlier on the straight. I was running a 5.40 and was just gaining speed all the way through the sweeper. The car is still wanting to push out and not hold through it as much now that I have all this speedbut my laps are faster so I really cannot complain. I just need to figure out how to hold this all now.

Here is a picture of our track. We are getting ready to lay new carpet and there have been some renovations going on also. It is 75x40 with decent grip most of the time

http://www.flickr.com/photos/43445913@N03/4604833174/

http://www.flickr.com/photos/4344591...n/photostream/
I was doing testing with 100422 at a 100x48 indoor asphalt track. Not sure what your settings are. I ran the same settings as Marcos except #14 was set to #1 and #15 was set to #1. FDR was 6.15. Dropping #14 should kick in earlier. SP17.5v3
Hope this helps.
__________________
Steve Walter
Sweep Racing USA/ Speed Passion USA/ Karens Famous Cookies (Transporter)
SRW141 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2010, 02:23 PM   #4281
Super Moderator
 
Marcos.J's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 25,177
Trader Rating: 140 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by SRW141 View Post
Worked. What size is the track?
medium track i say maybe like 110 to 120 foot straight??
Marcos.J is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2010, 02:24 PM   #4282
Super Moderator
 
Marcos.J's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 25,177
Trader Rating: 140 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by geubes View Post
Wow marcos they are very different FDR's to what I ran a 17.5 at - quite similar track size i believe from the setup sheet.

Are you putting max timing and boost into the 13.5 as well?

I have been running 6.1 with great results for a 17.5, but you suggest trying around 4.8 interesting.

well i will be running the 13.5 this weekend and would have expected to be about 7.1, but might also try going to your FDR of 6 to see what happens
it worked well for me
Marcos.J is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2010, 06:19 PM   #4283
Tech Champion
 
Join Date: Jan 2004
Location: Rockville, MD
Posts: 5,058
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Marcos.J View Post
medium track i say maybe like 110 to 120 foot straight??
I'm going to be running on a track this weekend that is 210'x110' in Chaplin, CT.
__________________
Steve Walter
Sweep Racing USA/ Speed Passion USA/ Karens Famous Cookies (Transporter)
SRW141 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2010, 06:47 PM   #4284
Tech Regular
 
Join Date: Dec 2009
Location: Singapore
Posts: 358
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I'm running a photon with the 422...

11.5 T with FDR 7.5

Settings on 422:
9 - 7
12 - 8
13 - 4
14 - 5
15 - 4

After a 5 minute run, motor temp is a whopping 88 degrees celcius (ambient temp is approximately 33 degrees celcius)

love the new software... but apart from adjusting s/w to bring temps down (at the expense of infield punch and speed on the straight), what else can I try? Or is there really something wrong with my settings?
sammies is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2010, 06:54 PM   #4285
Super Moderator
 
Marcos.J's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 25,177
Trader Rating: 140 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by sammies View Post
I'm running a photon with the 422...

11.5 T with FDR 7.5

Settings on 422:
9 - 7
12 - 8
13 - 4
14 - 5
15 - 4

After a 5 minute run, motor temp is a whopping 88 degrees celcius (ambient temp is approximately 33 degrees celcius)

love the new software... but apart from adjusting s/w to bring temps down (at the expense of infield punch and speed on the straight), what else can I try? Or is there really something wrong with my settings?
Try my set up that I posted and also I would go to 6.5 to a 7.0 ratio.
Marcos.J is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2010, 07:00 PM   #4286
Tech Regular
 
Join Date: Dec 2009
Location: Singapore
Posts: 358
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Marcos.J View Post
Try my set up that I posted and also I would go to 6.5 to a 7.0 ratio.
thanks for the reply..

will try that tomorrow
sammies is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2010, 07:06 PM   #4287
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,241
Trader Rating: 100 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Marcos.J View Post
medium track i say maybe like 110 to 120 foot straight??
you running this weekend,i thought ceaser said it was around 160ft
__________________
Jamie W
*Team Tekin*TLR Racing*DE Racing*92 Zero Design*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2010, 07:11 PM   #4288
Super Moderator
 
Marcos.J's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 25,177
Trader Rating: 140 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by 20 SMOKE View Post
you running this weekend,i thought ceaser said it was around 160ft
could be i never measured it, racing , I was I cant now have to work
Marcos.J is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2010, 07:12 PM   #4289
Super Moderator
 
Marcos.J's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 25,177
Trader Rating: 140 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by sammies View Post
thanks for the reply..

will try that tomorrow
what is your motor timing? make sure is at default(if its the V3 SPmotor)
Marcos.J is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2010, 07:16 PM   #4290
Tech Regular
 
Join Date: Dec 2009
Location: Singapore
Posts: 358
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Marcos.J View Post
what is your motor timing? make sure is at default(if its the V3 SPmotor)
am running a budget roche 11.5T... fixed timing
sammies is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:30 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0