R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-28-2010, 07:54 PM   #3571
Tech Apprentice
 
the catman's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Sydney Australia
Posts: 72
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by xrayal View Post
baldman666, i bench tested the speedo earlier and seemed to have not much until 3/4 throttle to full. it dont seem linear. yes once the turbo comes in its feccckkkkinnneeooowww! is your 10.5 linear then mental turbo? or not a lot then mad.when at yours earlier i just gunned it . try gently squeezing the throttle all the way upto full. its almost like a two stage turbo?
maybe it needs more midrange/ anybody got any ideas?????????????
try using your Exponential on your radio I had the same problem and on a Spectrum DX3 r I went negitive numbers and this then gave me what I needed from start to when the turbo cuts in . Depending on your radio you might need to try positive numbers.
the catman is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2010, 09:22 PM   #3572
Tech Elite
 
Customworksking's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Springfield ILLINOIS
Posts: 3,535
Trader Rating: 69 (99%+)
Default 6.5

my rotor let go on my 6.5 what do i need to do to get it replaced?
__________________
Team Xray | RC America| Hudy |Jaco |AKA

Last edited by Customworksking; 03-28-2010 at 10:47 PM.
Customworksking is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2010, 09:38 PM   #3573
Tech Elite
 
defcone's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sydney
Posts: 2,335
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mharlow View Post
Now I'm confused . I have a Speed Passion Version 2 Carbon Edition a Hobbywing 120 amp Version 2 & and a Venom 120 amp Version 2. Which thread am I allowed to post on?
All 3, just refer to their own names in each respective thread.
defcone is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2010, 10:31 PM   #3574
Tech Champion
 
skypilot's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9,491
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Scrad View Post
What software should I run in a 2wd buggy running 13.5 and occasionally 10.5?

Where are the software profiles at? I can't seem to find them on the SP sites. Do I need to register to get to the different software profiles downloads?

EDIT.

I have downloaded the the 1.32v software on my Lap top and the 1.31v on the PC from the website just to see if there was a difference. The LCD box says 1.02 on start up. The database says 1.35.

Am I doing something wrong?

I don't see profile 230 and 231, which I was told to try when I turn the esc on and get to look for profiles. Most profiles say 1.01v and a bunch of numbers. I assume when you say profile 107 that is the last three digits?
go to page 205 of this thread, the download is there, in the next few pages you will find info on how to load it and use it.
for some reason my lcd box also now reads v1.02 but it works.

if your still having problems let me know
__________________
#49, #25a, #91, #7, #12 the ones to watch.... UPDATE. #12 is your new AMA GNC #1

A Northwest Team of Positive actions
skypilot is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2010, 10:39 PM   #3575
Tech Champion
 
skypilot's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9,491
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by cherry2blost View Post
Ummm I was keeping it a Speed Passion thread, don't even start me up on the hassle we have, talking about anything on here which the SP thought police have not OK'd. Some one mentions an SP software, I reply to it and get shot down lol.

As for support where are the detailed instructions for installing YOUR software on YOUR products lol, Oh I forgot they are over on the 'other' thread and I have sent out over 200 copies of it to SPEED PASSION owners who were not getting any help here. Now THATS funny

Feel free to send the Questions over and we will try our best to help them out, as it seems the SP support peeps have gone awful quiet again.
right now I'm mad i deleted my posts, you were called on the carpet without justification by a fellow sp driver and i apoligize to you for that.

as for mr crum, give me the first 3 letters of your email and i will reply there

mine starts with my name, Ritchie
__________________
#49, #25a, #91, #7, #12 the ones to watch.... UPDATE. #12 is your new AMA GNC #1

A Northwest Team of Positive actions
skypilot is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2010, 10:47 PM   #3576
Tech Master
 
Scrad's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Plover, WI
Posts: 1,508
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Ahh, so the 230/231 I'm looking for is in the new BETA software? It just made sense now that I have the Programmer, before I just read it and it didn't mean much to me. Ha Ha. I feel like a puts.

I checked my profiles on the laptop which has the 1.32v and the database there says 1.70 and has the 107 and 109 profiles. Which were the newest before the supercharger stuff right?

I got the 230/231 loaded and the database says 1.82 now. Do I have to download something twice? Or do I just need to load the profile into the speedo twice.

What about a profile for 2wd buggy running 13.5?

Last edited by Scrad; 03-28-2010 at 11:02 PM.
Scrad is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2010, 10:48 PM   #3577
Tech Elite
 
Customworksking's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Springfield ILLINOIS
Posts: 3,535
Trader Rating: 69 (99%+)
Default

Quote:
Originally Posted by skypilot View Post
right now I'm mad i deleted my posts, you were called on the carpet without justification by a fellow sp driver and i apoligize to you for that.

as for mr crum, give me the first 3 letters of your email and i will reply there

mine starts with my name, Ritchie
u guys can agrue over whatever but. I need my motor fixed can U help ? any1?
__________________
Team Xray | RC America| Hudy |Jaco |AKA
Customworksking is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2010, 12:11 AM   #3578
Tech Elite
 
defcone's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sydney
Posts: 2,335
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Scrad View Post
Ahh, so the 230/231 I'm looking for is in the new BETA software? It just made sense now that I have the Programmer, before I just read it and it didn't mean much to me. Ha Ha. I feel like a puts.

I checked my profiles on the laptop which has the 1.32v and the database there says 1.70 and has the 107 and 109 profiles. Which were the newest before the supercharger stuff right?

I got the 230/231 loaded and the database says 1.82 now. Do I have to download something twice? Or do I just need to load the profile into the speedo twice.

What about a profile for 2wd buggy running 13.5?
You need to upgrade>scroll down to a older version>downgrade>upgrade back to the newer version again.

I'm not familiar with offroad but I don't think you'll be needing the supercharger for 2wd offroad unless you want wheelspin mayhem.
defcone is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2010, 12:54 AM   #3579
Tech Addict
 
cherry2blost's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: London
Posts: 713
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Use the 110 for off road! It's so nice
__________________
Tamiya TA05 Ver II, Hobbywing 13.5T, KO PROPO PDS-2501 ICS, Eagle Racing 6000 65C LiPo, Hobbywing XTREME STOCK 518/213) Sanwa/Airtronics MT4 2.4G Radio.
www.racersinexile.org.uk | 'Official Certified' UK/Euro Importer for the Hobbywing XERUN Series Equipment We ship the world !!!| Quote code 'cherry' for 10% discount on our Web Store.
cherry2blost is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2010, 02:00 AM   #3580
Shop Owner
 
nnick's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Aug 2001
Location: Cheapest prices in Europe ;)
Posts: 1,332
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via ICQ to nnick Send a message via MSN to nnick Send a message via Yahoo to nnick Send a message via Skype™ to nnick
Default

Yesterday I run for the first time stock (usually drive mod) with my GT2.
Uploaded beta software and tried several settings. Time wasn't on my side so couldn't try many things but after some changes I did there was some strange behavior of the esc.

After full throttle was applied not enough power was sent to motor and green lights were flashing on esc. Turning on/off esc few times and everything worked.

Any ideas what went wrong?

I used SP17.5 but needed to gear higher to keep up with the fast guys, next time
__________________
Nikolakopoulos Nick
RC RING

The #1 source for all your electric needs www.rcring.eu

Enjoy RCing....
R/C Tech #82
IRT #123

Don't practice until you get it right. Practice until you can't get it wrong
nnick is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2010, 03:02 AM   #3581
Tech Elite
 
kwiksi's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Fort Wayne, IN
Posts: 2,384
Trader Rating: 101 (100%+)
Send a message via AIM to kwiksi
Default

Is 110 what comes with the new 2.1 prostock?
__________________
David Perez
Big thanks in 2016 to
Serpent/Desoto Racing - Jconcepts - Maclan Racing - Schelle Racing Innovations - Exotek Racing - Vision Racing Products - Reilley Motorsports - 92Zero Designs
kwiksi is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2010, 03:26 AM   #3582
Tech Adept
 
xrayal's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: hertforshire
Posts: 148
Default

Quote:
Originally Posted by the catman View Post
try using your Exponential on your radio I had the same problem and on a Spectrum DX3 r I went negitive numbers and this then gave me what I needed from start to when the turbo cuts in . Depending on your radio you might need to try positive numbers.
I run a dx3r myself. Thanks ill try that.
Tried it, its a little better but still not great. i was hoping for a smooth build up from standstill to just before full throttle followed by lunatic supercharger take off! maybe ill tinker with the settings a little more, or maybe theres new software that gives a better mid range power band on its way.....................
__________________
tamiya 416x
hobbywing
spektrum dx3r
mardave

Last edited by xrayal; 03-29-2010 at 06:30 AM.
xrayal is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2010, 04:36 AM   #3583
Tech Elite
 
heavy's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jul 2002
Location: Brisbane
Posts: 4,987
Trader Rating: 20 (100%+)
Default

I've loaded the version 231 into my Gt2.0 and tried all teh various settings as recommended and can't get any power out of the esc at all. Low revs no power. Anyone had a better result.
__________________
Honorary Life Member Townsville Sporting Car Club
Honorary Life Member Logan RCCC -Mi6 and Serpent F1
Honorary Life Member Chargers RCCC -B5M Factory Lite
Life Member Bayside RCCC -Schumacher Mi6
Boondall. SuperShot, XX, XXT, SVR, AE Worlds.
heavy is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2010, 05:09 AM   #3584
Tech Champion
 
CraigM's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Sydney, Australia
Posts: 7,009
Trader Rating: 34 (100%+)
Default Mod

Sorry to interrupt the all the stock kerfuffle, but I have a couple questions relating to mod...

I'm using the 323 software as suggested a few pages back, and I've just got my hands on an SP v2 5.5 so I'm looking for AMTS, motor timing, and FDR recommendation for TC on a technical track with a 40m straight.

Also, when I plug the ESC into my LCD I get a message saying to upgrade software. Is the most recent LCD firmware not backwards compatible with 323?

thanks
Craig
__________________
www.facebook.com/mcpheerc
CraigM is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2010, 05:22 AM   #3585
Tech Regular
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 484
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by defcone View Post
You need to upgrade>scroll down to a older version>downgrade>upgrade back to the newer version again.

I'm not familiar with offroad but I don't think you'll be needing the supercharger for 2wd offroad unless you want wheelspin mayhem.

If so, I misinterpret the idea of upgrade twice. I did this:

choose 230 -> upgrade -> choose 230 -> upgrade
ronaldo-1234 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 4 (1 members and 3 guests)
Blakesrc
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:03 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0