R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-25-2010, 12:07 AM   #3481
Tech Elite
 
razzor's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Durban, South Africa
Posts: 2,810
Default

Quote:
Originally Posted by kwiksi View Post
Anybody run their speedos with an Airtronics M8? If so I have a question.
I just got my Prostock 2.1 yest. and have a question on setup. The instructions say to setup the the epa to 100% up & down. My M8 values go to 140% max forward and 160% brake. I ran it this way on my LRP Sphere where their inst. say max for both. I don't have my buggy (Cougar) yet, so I cannot test.
Should I set both forward and brake at only 100% or the max values like I had on my LRP?
I've set it at 100% forward and brake and seems fine with a test motor in hand.
I have the EXZES which is the stick version of the M8.
I calibrate forward and reverse with radio set on 100%.
On the SP i dont have to pick up the value unlike when i use my Tekin which i then turn up to 105% just to make sure it goes into turbo.
__________________
Casterracing ZX1.5R
casterracing EX-1 Pro, SP Silver Arrow
TOP Racing Scythe, SP 17.5, SP GT Pro 2.0
TOP Racing Scythe, SP 4.5 V2, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
TOP Racing Scythe, SP 13.5, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
razzor is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2010, 04:49 AM   #3482
Tech Initiate
 
Join Date: Nov 2007
Location: Hong Kong
Posts: 27
Default

Quote:
Originally Posted by ixlr8nz View Post
Youll probably find that your AMTS is too high. try dropping it to 3 or even lower. Your supercharger setting no.12 may be too high too. Its hard to know for sure on any of these settings as there are so many variations of motors etc that you just have to test for yourself and see what happens.

Mike
Hi Mike

Thank you for your advise. I have a question that should I set the car to run turbo all the time? if yes I have to find a way starting the turbo early such as larger FDR and lower AMTS. Or run the so call 'first stage' at corner but only use the turbo at straight? if so I have to set the turbo come out later su as lower FDR and higher delay value?

I know in different case has different answer, I just want to listen more opinion in different setting, thanks!
billbill4u is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2010, 05:11 AM   #3483
Tech Elite
 
razzor's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Durban, South Africa
Posts: 2,810
Default

Quote:
Originally Posted by billbill4u View Post
Hi Mike

Thank you for your advise. I have a question that should I set the car to run turbo all the time? if yes I have to find a way starting the turbo early such as larger FDR and lower AMTS. Or run the so call 'first stage' at corner but only use the turbo at straight? if so I have to set the turbo come out later su as lower FDR and higher delay value?

I know in different case has different answer, I just want to listen more opinion in different setting, thanks!
just be weary of using supecharger all the time or making it come in too early in the rpm. This bogs the motor and just generates unnecessary heat.
Think of it like driving 1:1 car and using 3rd or 4th gear out of corners instead of using 2nd gear, its just labours the motor.
__________________
Casterracing ZX1.5R
casterracing EX-1 Pro, SP Silver Arrow
TOP Racing Scythe, SP 17.5, SP GT Pro 2.0
TOP Racing Scythe, SP 4.5 V2, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
TOP Racing Scythe, SP 13.5, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
razzor is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2010, 05:50 AM   #3484
Tech Initiate
 
Join Date: Nov 2007
Location: Hong Kong
Posts: 27
Default

Quote:
Originally Posted by razzor View Post
just be weary of using supecharger all the time or making it come in too early in the rpm. This bogs the motor and just generates unnecessary heat.
Think of it like driving 1:1 car and using 3rd or 4th gear out of corners instead of using 2nd gear, its just labours the motor.
So I should set the turbo come later and gear down to use the 'first gear' during corner? I don't know the 1:1 car because I have no lisence........really thank you for giving me new setting idea. Maybe I will try it tomorrow or sat, then give you a report!
billbill4u is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2010, 06:03 AM   #3485
Tech Elite
 
Joel Lagace's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Ottawa, Ontario, Canada
Posts: 2,584
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

can someone post a link to the new software? I have the LPF 2.0. Bought them in the fall. Is the only way to flash the ESC by using the LCD box? IS there a PC option out yet?


Thanks
__________________
"Without Rules its just Backyard Bashing!"
www.rcottawa.com
Joel Lagace is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2010, 06:34 AM   #3486
Tech Elite
 
razzor's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Durban, South Africa
Posts: 2,810
Default

Quote:
Originally Posted by Joel Lagace View Post
can someone post a link to the new software? I have the LPF 2.0. Bought them in the fall. Is the only way to flash the ESC by using the LCD box? IS there a PC option out yet?


Thanks
You have to use the lcd programmer to interface between pc and esc.
__________________
Casterracing ZX1.5R
casterracing EX-1 Pro, SP Silver Arrow
TOP Racing Scythe, SP 17.5, SP GT Pro 2.0
TOP Racing Scythe, SP 4.5 V2, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
TOP Racing Scythe, SP 13.5, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
razzor is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2010, 05:19 PM   #3487
Tech Rookie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 11
Default

good evening to all, today I finally trying with calmly the new firmware, I decided to try the 230 with Speed Passion V3 10.5 T

I made several runs with different FDR, with different height of tire (sponge) and clearly different settings;

high tires and FDR 7.6 had a car that went pretty well a bit everywhere, with
temperature 80 degrees after 5 minutes, this was the only constant in the day, temperatures right on the limit in each run.

The last run (probably better) I did it with 58mm tires ratio 8.65 and temperature always 80 degrees;
These are the main settings:

# 4 = 9
# 9 = 2
# 12 = 8
# 13 = 3
# 14 = 1
# 15 = 4

repeat with motor speedpassion V3 10.5 T on Xray T2'009, the track has a straight length of about 55 meters, a mixture with two sharp curves and other curves almost stationary and restarts with a scican very fast. In short, a mix of everything.
@tomino is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2010, 06:46 PM   #3488
Tech Master
 
mr crum's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: tampa florida 813
Posts: 1,591
Trader Rating: 5 (100%+)
Send a message via Yahoo to mr crum
Default

Quote:
Originally Posted by kwiksi View Post
Anybody run their speedos with an Airtronics M8? If so I have a question.
I just got my Prostock 2.1 yest. and have a question on setup. The instructions say to setup the the epa to 100% up & down. My M8 values go to 140% max forward and 160% brake. I ran it this way on my LRP Sphere where their inst. say max for both. I don't have my buggy (Cougar) yet, so I cannot test.
Should I set both forward and brake at only 100% or the max values like I had on my LRP?
I've set it at 100% forward and brake and seems fine with a test motor in hand.
i set at 100 then set them to full after esc setup
__________________
SPEED PASSION TEAM DRIVER
ADAB RACING FACTORY PILOT
WWW.ADRENALINERACEWAY.COM
FL INDOOR R/C COMPLEX
TEAM B.R. RACING
mr crum is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2010, 03:42 AM   #3489
Tech Addict
 
Sterlzy's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Pearcedale
Posts: 648
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Hi everyone,

thought i would post my setting data from 23/03/2010.

Track was very short hence the gear ratio.

thanks
Attached Files
File Type: pdf Boronia 23:03.2010.pdf (380.3 KB, 146 views)
__________________
PROLINE, ALPHA, MKS SERVOS, HITEC, VP RACE FUELS, RYAN DEZIGN, IB PROSTART
WWW.BENSTERLING-RC.COM
Sterlzy is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2010, 01:32 PM   #3490
Tech Elite
 
Vicko's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 2,019
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

is anyone runing any timing on the motor with the X12 17.5?
__________________
- ? -
Vicko is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2010, 02:14 PM   #3491
Tech Rookie
 
Join Date: Mar 2010
Location: Sweden
Posts: 10
Default

First test after uploading twice. I must say thanks to shawn for putting it out here for us to test now its fun to run stock again. Car runs like a bat out of hell ! just edgeing out att the end of the straigt and shooting like a rocket on the infield. Its a carpet track low grip and very tecnical the straigt is about 16 meters or (52 ft i think) with a sweeper before the stright and a 180 at the end. the motor temp came out at 43 degres celius (about 109 Fahrenheit) after a 10 min run. Now i am a average driver so i dont now if this whould be up there at a international level. would be intresting if someone else tested my settings and came with some feedback.
here are my settings

Car : Xray T3
Tyres: sorex 32
Motor : speedpassion v3 17.5
Endbell timing +10
Esc: Gt 2.0 pro
Firmware: *231 stock*
Fdr:5:78
Esc settings
1:1
2:2
3:6
4:5
5:3
6:1
7:2
8:1
9:4
10:1
12:Stage 6
13:Stage 6
14:6
15:5
merlin_341 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2010, 02:28 PM   #3492
Tech Regular
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hollywood California
Posts: 273
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Hi fellas...I have just purchased a Speed Passion GT2.0 and I have a couple of questions regarding the new software....

1. After the upload of the 231 software...the throttle feels soft up front not linear at all..then it kicks in like crazy...am I uploading the software correclty? or is that just how the 231 is...soft and then hits hard? or how can I smooth this out using the 231?

2. Uploaded the 230 and its a very linear. When I pull the trigger it has a good throttle band all the way thru the pull..fells very good, but after reading this thread people prefer using the 231, how come seeing that it isnt linear?

3. I am using the box stock led programmer, can the Digital LCD be used with esc to change values with the new software in lieu of the box stock programmer? Is there a new vesion of hardware for the LCD programmer that can work with the new Supercharger values?

Any help will be appreciated! Thanks
__________________
AIRTRONICS / PRO-LINE / PRO-SPEC / P1 BRAND

I'm not a Business man, but I'm the Bizzness man!!!
Sean Williams is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2010, 02:38 PM   #3493
Tech Fanatic
 
bukil's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: BenTooWrah
Posts: 983
Trader Rating: 37 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Sean Williams View Post
Hi fellas...I have just purchased a Speed Passion GT2.0 and I have a couple of questions regarding the new software....

1. After the upload of the 231 software...the throttle feels soft up front not linear at all..then it kicks in like crazy...am I uploading the software correclty? or is that just how the 231 is...soft and then hits hard? or how can I smooth this out using the 231?

2. Uploaded the 230 and its a very linear. When I pull the trigger it has a good throttle band all the way thru the pull..fells very good, but after reading this thread people prefer using the 231, how come seeing that it isnt linear?

3. I am using the box stock led programmer, can the Digital LCD be used with esc to change values with the new software in lieu of the box stock programmer? Is there a new vesion of hardware for the LCD programmer that can work with the new Supercharger values?

Any help will be appreciated! Thanks
Are you running this Sunday at freedom park?

It's good to see speedpassion is back on track.
bukil is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2010, 03:12 PM   #3494
Tech Master
 
Join Date: Feb 2005
Location: Oklahoma
Posts: 1,889
Trader Rating: 64 (100%+)
Default

Where can this be downloaded?thanks
steve eaves is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2010, 03:55 PM   #3495
Tech Regular
 
Join Date: Mar 2010
Location: Hollywood California
Posts: 273
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by bukil View Post
Are you running this Sunday at freedom park?

It's good to see speedpassion is back on track.
Yes!
__________________
AIRTRONICS / PRO-LINE / PRO-SPEC / P1 BRAND

I'm not a Business man, but I'm the Bizzness man!!!
Sean Williams is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speed Passion GT Competition Brushless ESC v2.0 Low Profile, LPF pink_sleeve Electric On-Road 13 07-08-2009 10:17 AM


Tags
gt2, lack of help, overpriced, poor customer service, reventon, reventon pro, speed passion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 09:02 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0