R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-23-2002, 05:10 AM   #721
Tech Master
 
Geetoo's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: HPI/HOTBODIES
Posts: 1,869
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via AIM to Geetoo Send a message via Yahoo to Geetoo
Default

Quote:
Originally posted by Wilfred
Geetoo: a friend of mine said that he can get me one for 16500.- in Cubao and i heard from hong kong its around 12500, i still got to wait for confirmation of that in H.K.. Nakakahilo itong kulang ka sa budget!!
Okay everything is negotiable. Text me at 09173907757

__________________
www.hpiracing.com
www.hotbodiesonline.net
www.nosram.com
www.team-durango.com
www.actionhobbiesonline.net
Geetoo is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2002, 12:47 PM   #722
Tech Elite
 
izzyracer's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Southern California
Posts: 2,723
Trader Rating: 27 (100%+)
Default Hoping for better prices in HK!

Kumusta kaibigans!

Nasa L.A. area ako, but, I want to butt in on getting the best deal for a 414M2
This site http://controlcentre.rctech.net has the car for $299.00 us dollars tapos yung Limited edition with body and tools for $373.00
Dito sa America it is costing $400.00 plus. Yikes

O.K. Doc, Manonood nalang ako sa inyo sa TFC.

Ingatz
izzyracer is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2002, 02:15 AM   #723
Tech Master
 
TRF-Powered's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 1,003
Default Carbon Dust~ EWW

Today, I was dremeling/sanding my 414M chassis so it fits saddle packs. That's a hard work!!! Takes a while to do to make it look perfect. All during this preparation, I was breathing the carbon dust!!! EWWW!... I was spitting black dust out of my mouth for a while... kinda disgusting~!... not too good for my health either... I just wonder why Tamiya don't just release the car with the saddle pack-configuration ready!... that sure would save me a lot of time and from breathing in the dust. I even put a towel around my face when I was doing it, but i'm still spitting out those dust! I guess the towel is just not good enough to block out those tiny carbon dust... EWWW
TRF-Powered is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2002, 03:33 AM   #724
Tech Fanatic
 
rccarracer's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Sydney, Australia
Posts: 926
Default

Mate you may of just killed yourself!!
When ever you work on carbon fibre, always and I mean ALWAYS wear a respirator!! Not to mention eyewear and several layers of old clothing to cover you from head to toe. The dust is so fine it can enter your bloostream!! Not good at all!
I mentioned this in my post a while ago, a couple of pages back.
Promise me you'll never do that again without proper protection!!
Carbon Fibre CAN cause Cancer!!!
rccarracer is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2002, 04:34 AM   #725
Tech Master
 
TRF-Powered's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 1,003
Default

rccarracer,

Thanks for the warning!... lol.. a little late.. I should've asked before I did that.... well, I spit out most of those carbon fiber dust... but I'm pretty sure I swallowed some too. Well, what's done is done. I vaccumed the whole apartment so there is no more dust anywhere, even though I did this right by the window, just to be safe, so I'm not breathing whatever it's in the air.

Well, I get the chassis to be very nice looking~ that's not too bad.

Now, just hoping somehow the carbon fiber that I breathed in will be in the toilet somehow tomorrow.

EWWW, I can still remember those disgusting smell, kinda burned smell...~... EW~

Thanks again rccarracer!
TRF-Powered is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2002, 04:53 AM   #726
Tech Champion
 
Manticore's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Aug 2001
Location: Heaven
Posts: 9,999
Default

Quote:
Originally posted by TRF-Powered
rccarracer,

Thanks for the warning!... lol.. a little late.. I should've asked before I did that.... well, I spit out most of those carbon fiber dust... but I'm pretty sure I swallowed some too. Well, what's done is done. I vaccumed the whole apartment so there is no more dust anywhere, even though I did this right by the window, just to be safe, so I'm not breathing whatever it's in the air.

Well, I get the chassis to be very nice looking~ that's not too bad.

Now, just hoping somehow the carbon fiber that I breathed in will be in the toilet somehow tomorrow.

EWWW, I can still remember those disgusting smell, kinda burned smell...~... EW~

Thanks again rccarracer!
It is best to use water or lubricant when you sand or file CF material. This will avoid the CF dust flying around.
Manticore is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2002, 04:57 AM   #727
Tech Master
 
Jack's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: sleepy town
Posts: 1,279
Default

file it under running water next time
the cf will get wash away with the water and the CF does not fly around and get into your nose
Jack is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2002, 10:48 PM   #728
Tech Master
 
Geetoo's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: HPI/HOTBODIES
Posts: 1,869
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via AIM to Geetoo Send a message via Yahoo to Geetoo
Default Re: Hoping for better prices in HK!

Quote:
Originally posted by izzyracer
Kumusta kaibigans!

Nasa L.A. area ako, but, I want to butt in on getting the best deal for a 414M2
This site http://controlcentre.rctech.net has the car for $299.00 us dollars tapos yung Limited edition with body and tools for $373.00
Dito sa America it is costing $400.00 plus. Yikes

O.K. Doc, Manonood nalang ako sa inyo sa TFC.

Ingatz
Kabayan: 414m2just runned out of stock back here which costs aroung P19.5K. TRF 414m is around P21,000 here. Im selling one.
__________________
www.hpiracing.com
www.hotbodiesonline.net
www.nosram.com
www.team-durango.com
www.actionhobbiesonline.net
Geetoo is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2002, 11:24 PM   #729
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2001
Location: San Francisco
Posts: 177
Default

in the tamiya ad in the latest car action, why are the batteries of the trf 414m2 in a side by side formation like the other tao4?
was ist los? is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2002, 02:02 AM   #730
Tech Fanatic
 
rccarracer's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Sydney, Australia
Posts: 926
Default

Because when you first get the kit,(including the original 414M) the lower deck has provisions for a stick pack. Everyone I know removes these provisions to accomodate saddles. Pain in the ass!! But has to be done.
Tamiya Come on, gives us a saddle chassis straight away!!
rccarracer is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2002, 02:04 AM   #731
Tech Fanatic
 
rccarracer's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Sydney, Australia
Posts: 926
Default

TRF-Powered was removing these provisions!
If you do it, please wear a respirator and cover yourself head to toe in clothing as I explained earlier, as Carbon Fibre is VERY DANGEROUS!!!
rccarracer is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2002, 02:20 AM   #732
Tech Regular
 
Dragon's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: EaSt SiNgApOrE
Posts: 467
Send a message via ICQ to Dragon
Default

Quote:
Originally posted by TRF-Powered
rccarracer,

Thanks for the warning!... lol.. a little late.. I should've asked before I did that.... well, I spit out most of those carbon fiber dust... but I'm pretty sure I swallowed some too. Well, what's done is done. I vaccumed the whole apartment so there is no more dust anywhere, even though I did this right by the window, just to be safe, so I'm not breathing whatever it's in the air....
Well luckily u told us, at least we would know why when stop comming to this forum......
Dragon is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2002, 02:32 AM   #733
Tech Initiate
 
Join Date: Apr 2002
Location: SF Bay Area
Posts: 33
Default

I just got my TRF414MII today and was wondering if the earlier versions (414x, 414M) had aluminum anti-sway bar clamps. Mine are plastic. Also, did they include wheels and tires (mine didn't)?Just wondering.
Babblefish is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2002, 04:34 AM   #734
Tech Initiate
 
Join Date: Dec 2001
Location: Castro Valley
Posts: 21
Default

Babblefish--

My 414M came with plastic sway bar clamps as well. I did get tires, wheels and inserts in the kit (Sorex 28s --albeit no one is quite sure of the compound, Tamiya dish wheels and gray Sorex? inserts).

DT
Dennis Tom is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2002, 01:34 PM   #735
Super Moderator
 
Kraig's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Sun Prairie, WI
Posts: 6,275
Trader Rating: 69 (100%+)
Default

Bablefish, the M2 does not come with tires and wheels. The 414M did though just like Dennis Tom said.
__________________
There is great need for a sarcasm font.

You never know when it will strike, but there comes a moment at work when you know that you just aren't going to do anything productive for the rest of the day.

Sometimes I post just to look at my avatar.
Kraig is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
414x x414x R/C Items: Wanted to Buy 3 06-30-2010 12:17 PM
looking for a tamiya 414x subaru73 R/C Items: Wanted to Buy 0 06-07-2006 09:50 PM
Tamiya 414x meche R/C Items: For Sale/Trade 2 09-12-2004 07:25 PM
Tamiya 414X icon R/C Items: Wanted to Buy 6 10-02-2002 08:58 PM
Looking for a 414x,414m,or TB Evo grinch77 R/C Items: Wanted to Buy 0 07-24-2002 06:22 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:13 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0