R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-11-2009, 07:31 AM   #5896
Tech Elite
 
hlpressley's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2007
Location: Charlotte, NC
Posts: 2,716
Trader Rating: 209 (99%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mikky32 View Post
Did you reset the speedo after updating?
Set all your TH settings to 100% don't touch the TH EXP. Leave it to 0.

The ESC doesn't even respond to the Hotwire software at all the old version or the new version. When powered on the lights are very dim and the steering works but no throttle. I have spent several hours working on this already and just can't figure it out. If anyone can help me please do.
__________________
Pressley Racing Products
hlpressley@gmail.com
hlpressley is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2009, 07:34 AM   #5897
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

Quote:
Originally Posted by blade072 View Post
http://www.youtube.com/watch?v=Pb--yQonviA

here is the track and what layout we will be running
thanks for the input guys
Nice track.
Boost 10 to 15
Tekin 10,5 motor timing 10 to 12
6,6FDR to start with
Turbo max

gear heavier if needed
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2009, 07:36 AM   #5898
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

Quote:
Originally Posted by hlpressley View Post
The ESC doesn't even respond to the Hotwire software at all the old version or the new version. When powered on the lights are very dim and the steering works but no throttle. I have spent several hours working on this already and just can't figure it out. If anyone can help me please do.
What for transmitter do you have?
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2009, 07:37 AM   #5899
Tech Elite
 
nitrobeast's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Colonia, NJ
Posts: 2,297
Trader Rating: 40 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by YmeBP View Post
Who are the team drivers going to be at the Xray challenege in Jackson this weekend?

See Jeff
__________________
Rui Goncalves
Reds Racing USA|Hot Race Tyres USA|Team CRC|Team Trinity|
Jackson RC|Horsham RC|Floyd Bennett|Blue Diamond
Jackson curbs, ready for lift off!
nitrobeast is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2009, 07:40 AM   #5900
Tech Elite
 
hlpressley's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2007
Location: Charlotte, NC
Posts: 2,716
Trader Rating: 209 (99%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mikky32 View Post
What for transmitter do you have?

3PK with Spektrum. I have the throttle reversed on the Tx. I have all of the EPA's @ 100. Thanks for the help.
__________________
Pressley Racing Products
hlpressley@gmail.com
hlpressley is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2009, 07:45 AM   #5901
Tech Addict
 
Mac The Knife's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Apr 2006
Location: Lansing, MI
Posts: 606
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

From one of Randy's earlier posts: "Dim lights can be software not installed properly and or install issues.

First do a factory reset, if that doens't cure it. Re install older software, then upgrade it once it's working properly."

I'm a little fuzzy on the factory reset, It says to press and hold the inc button, and then press and hold the mode button simultaneously for three seconds. after 3 seconds the leds will ramp up in sets of three.
Mac The Knife is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2009, 07:51 AM   #5902
Tech Elite
 
hlpressley's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2007
Location: Charlotte, NC
Posts: 2,716
Trader Rating: 209 (99%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Mac The Knife View Post
From one of Randy's earlier posts: "Dim lights can be software not installed properly and or install issues.

First do a factory reset, if that doens't cure it. Re install older software, then upgrade it once it's working properly."

I'm a little fuzzy on the factory reset, It says to press and hold the inc button, and then press and hold the mode button simultaneously for three seconds. after 3 seconds the leds will ramp up in sets of three.


I have tried to reset the ESC but it doesn't respond?
__________________
Pressley Racing Products
hlpressley@gmail.com
hlpressley is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2009, 08:10 AM   #5903
Tech Addict
 
Mac The Knife's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Apr 2006
Location: Lansing, MI
Posts: 606
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

I'd call tech support then: (208) 634-5559
Mac The Knife is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2009, 08:11 AM   #5904
Tech Adept
 
Bob~H's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Sullivan, IN
Posts: 136
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by hlpressley View Post
The ESC doesn't even respond to the Hotwire software at all the old version or the new version. When powered on the lights are very dim and the steering works but no throttle. I have spent several hours working on this already and just can't figure it out. If anyone can help me please do.
Have you tried replacing the motor? I have seen a couple of similar problems both were bad motors.
Bob~H is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2009, 08:13 AM   #5905
Tech Adept
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 248
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Will someone please email me the 200 software. I hvae no team driver to go to. I would greatly appreciate it.

bachus.brittain@gmail.com
bdbachus is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2009, 08:40 AM   #5906
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

Quote:
Originally Posted by bdbachus View Post
Will someone please email me the 200 software. I hvae no team driver to go to. I would greatly appreciate it.

bachus.brittain@gmail.com
You have mail

It's with the info of Randy
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2009, 08:46 AM   #5907
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

Quote:
Originally Posted by hlpressley View Post
I have tried to reset the ESC but it doesn't respond?
So it also doesn't reset?
If not, call the Tekin or mail them.
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2009, 09:20 AM   #5908
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,348
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

Guys,

If you get dim lights on an RS:

Make sure no buttons are stuck, try to flash the speedo back to older software, then back up to current. Make sure it's plugged in all the way into the hotwire.

A factory reset can help bring the speedo back to life if it doesn't respond, this is all in your instructions.

Set your epa's as you normally would. On my Dx3r I run 150 and 150. On my M8 I ran 140 and 140 to keep 'em even.


On the subject of push control: This is the opposite of drag brake. I've not yet seen a case where anyone needed this in 1/10 racing. We turned this feature on in brushless mode mostly for 1/8 offroad/onroad racing. In most cases turn it off.

The "beta" in the file name is do to this not being uploaded on the website. This will still be a ways off before that happens. We like to get one on one with customers that get this software so we can go over it's use and proper setup.
__________________
Something about winning attracts losers with opinions......

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,KoPropUSA,JConcepts,Avid RC,MIP,SikLidz,ImagineItGraphx, FactoryRC, B-fast, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2009, 09:20 AM   #5909
Tech Elite
 
hlpressley's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2007
Location: Charlotte, NC
Posts: 2,716
Trader Rating: 209 (99%+)
Default

I called Tekin and they confirmed that something in the ESC must be bad and instructed me to send it back. Great customer service @ Tekin.


Thanks for all of the help guys, I really appreciate it.
__________________
Pressley Racing Products
hlpressley@gmail.com
hlpressley is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2009, 09:25 AM   #5910
Tech Champion
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 5,455
Trader Rating: 75 (100%+)
Default

Randy, I sent you an email. Thanks.
MUDVAYNE is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 05:22 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0