R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-02-2006, 04:53 AM   #14176
Tech Adept
 
bomberman's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 173
Default

xray raycer, go ahead and ask mister nicadrauspro4 in this thread! he can help you cause based from the things i see whenever he posts it seems like he knows ALOT..

lastly, how come youve switched from belt drive to shaft? not a good move mate
bomberman is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2006, 05:44 AM   #14177
Tech Regular
 
dstyles's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 287
Default

check the hpi site for some set-ups and go from there.
dstyles is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2006, 06:04 AM   #14178
Tech Master
 
xray racer's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: sydney, australia
Posts: 1,569
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

thanx, i've downloaded all of those set-ups online.

i havent changed from belt to shaft, i've still got my FK05 and original T1 and i'm looking at another FK05 or T2

i just picked up the PRO4 a little while ago to see what it was like, got it at a good price etc so i thought id see how it goes. based on my first race outing i MUCH prefer the FK05 though

cheers,

Robbie
__________________
Robbie Lloyd

Yokomo * HobbyWing * Sanwa
xray racer is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2006, 05:56 PM   #14179
Tech Champion
 
rc-zombies's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: NorCal. Napa area
Posts: 7,218
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by MikeR
Hey, does someone have the standard motor mount they want to sell cheap? PM me please.
just the std. motor mount? r
you know there's only one person you need to ask...
I have one.. I can mail it out tommorrow...
pm me...
__________________
HB WCE HARA EDITION CYCLONE: LRP Sphere TC, KO 2363 digital servo.
HB HARA EDITION PRO4: Gone to a new home..

SPEEDTECH|FUTABA|KO|ORION|SPEEDWORLD|HARA
rc-zombies is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2006, 07:59 PM   #14180
Tech Apprentice
 
Sryder7's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 80
Default

what about the hara edition?
Sryder7 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2006, 08:17 PM   #14181
Tech Elite
 
MikeR's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Oceanside, CA
Posts: 4,920
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by rc-zombies
just the std. motor mount? r
you know there's only one person you need to ask...
I have one.. I can mail it out tommorrow...
pm me...
lol- I should have known

PM'd
__________________
www.exotekracing.com ☆ASSOCIATED☆DURANGO☆HPI☆HB RACING☆KYOSHO☆LOSI/TLR☆SERPENT☆TAMIYA☆XRAY☆

A picture with your post, when trouble shooting, will probably get more rctech help than without...
MikeR is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2006, 08:18 PM   #14182
Tech Champion
 
rc-zombies's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: NorCal. Napa area
Posts: 7,218
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Sryder7
what about the hara edition?
sorry all out....
__________________
HB WCE HARA EDITION CYCLONE: LRP Sphere TC, KO 2363 digital servo.
HB HARA EDITION PRO4: Gone to a new home..

SPEEDTECH|FUTABA|KO|ORION|SPEEDWORLD|HARA
rc-zombies is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2006, 08:37 PM   #14183
Tech Fanatic
 
tc3 racer sc's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: lancaster sc near charlotte nc
Posts: 921
Default would it make a different if i ran 3.0 on asphalt

would it be a big diffrent in running 3.0 chasis on asphalt compared to 2.0 im lazy about changing chasis
__________________
hotbodies cyclone, hotbodies tcxx orca v3 esc
tc3 racer sc is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2006, 11:43 PM   #14184
Tech Champion
 
rc-zombies's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: NorCal. Napa area
Posts: 7,218
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by tc3 racer sc
would it be a big diffrent in running 3.0 chasis on asphalt compared to 2.0 im lazy about changing chasis
yes..very big difference...you simply won't have the optimum traction desired.
2mm chassis for the best handling and performance.
that is why Hara uses the 2mm chassis when he's racing outdoors.
__________________
HB WCE HARA EDITION CYCLONE: LRP Sphere TC, KO 2363 digital servo.
HB HARA EDITION PRO4: Gone to a new home..

SPEEDTECH|FUTABA|KO|ORION|SPEEDWORLD|HARA
rc-zombies is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2006, 03:49 AM   #14185
Tech Elite
 
RED-LINE M03's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: >>> USA <<<
Posts: 4,102
Trader Rating: 127 (100%+)
Default Pro-4

One of our guy on or Team bought a Hara Pro-4 and raced it on Sunday. I must say I was very imprest with the lap times and how well the car pulls out of the corners.


Two Thumbs up for the Pro-4 and this is coming from a Schumacher guy
__________________
A battery pack a day keeps the stress away

🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻💪😃👍🍻🍻🍻🍻🍻🍻🍻
RED-LINE M03 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2006, 06:44 PM   #14186
Tech Elite
 
kewdawg's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sneederville, USA
Posts: 3,272
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by xray racer
i raced my Pro4 for the first time a few weeks ago and it understeered to the s**ter. obviously i'm new to the car and as such have no idea where to start lol.

Did you start with the stock settings?
__________________
Quinn Moon

Trinity / Epic / Revtech / VBC Racing USA / Mugen Seiki / Hot Race Tyres / SkyRocket Racing / SUPAFAST RC
kewdawg is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2006, 07:01 PM   #14187
Tech Master
 
xray racer's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: sydney, australia
Posts: 1,569
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

nah i didnt start with stock i started with xray blue all round and the positions on the shocks i bought the car with.

What is the stock set-up? its not in the manual is it???
__________________
Robbie Lloyd

Yokomo * HobbyWing * Sanwa
xray racer is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2006, 07:51 PM   #14188
Tech Elite
 
kewdawg's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sneederville, USA
Posts: 3,272
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by xray racer
nah i didnt start with stock i started with xray blue all round and the positions on the shocks i bought the car with.

What is the stock set-up? its not in the manual is it???
Yeah, it's in the manual. I'd start there first. Are you running rubber of foam?
__________________
Quinn Moon

Trinity / Epic / Revtech / VBC Racing USA / Mugen Seiki / Hot Race Tyres / SkyRocket Racing / SUPAFAST RC
kewdawg is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2006, 07:43 AM   #14189
Super Moderator
 
Marcos.J's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 25,177
Trader Rating: 140 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by xray racer
hey everyone,

a couple of quick things i need help with.

hopefully you can help me haha.

the thing is i've always had xrays and i'm used to tuning belt drive to handle and get going well etc and when i go to a track i can usually pick what needs to be changed and it works.

i raced my Pro4 for the first time a few weeks ago and it understeered to the s**ter. obviously i'm new to the car and as such have no idea where to start lol.

i was wondering if there are any general guides in setting up the pro4 compared to belt drive (my xray)???

any help would be appreciated.

Thanx,

Robbie
If you are racing on asphalt I have a awesome setup for you,pm me your email address and i will send it to you!
Marcos.J is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2006, 12:32 PM   #14190
Tech Addict
 
Join Date: May 2005
Location: CA
Posts: 712
Trader Rating: 46 (100%+)
Default

Can I have your awesome ashphalt set up too?

My email address in your PM. Thanks
Yellowtaro is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:47 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0