R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-10-2006, 10:11 AM   #13876
Tech Regular
 
karlo511's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: SAN DIEGO
Posts: 419
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by LORD SHADO
hara edition servo mounts are too high. what do you guys think.
time to pull out the dremmel.
mine fit, no problem.
karlo511 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2006, 03:17 PM   #13877
Tech Addict
 
AngryAsian's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Melbourne, Australia
Posts: 550
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

yeah make sure you've got them correctly aligned. They should result in the servo basically touching the CF deck. Make sure that you've got the right orientation. Is the turnbuckle contacting the upper deck atm? Is the linkage on a slight rear-ward angle?...
AngryAsian is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2006, 11:30 PM   #13878
Tech Elite
 
MikeR's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Oceanside, CA
Posts: 4,915
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by karlo511
mine fit, no problem.
Sup Karlo511, Got the Hara Ed.? Nice! Maybe I'll see you at La Mirada. You can be my emergency parts support
__________________
www.exotekracing.com ☆ASSOCIATED☆DURANGO☆HPI☆HB RACING☆KYOSHO☆LOSI/TLR☆SERPENT☆TAMIYA☆XRAY☆

A picture with your post, when trouble shooting, will probably get more rctech help than without...
MikeR is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2006, 01:49 AM   #13879
Tech Master
 
Geetoo's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: HPI/HOTBODIES
Posts: 1,869
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via AIM to Geetoo Send a message via Yahoo to Geetoo
Default

Quote:
Originally Posted by LORD SHADO
hara edition servo mounts are too high. what do you guys think.
time to pull out the dremmel.
Maybe you installed it the wrong way. Must be laydown.
__________________
www.hpiracing.com
www.hotbodiesonline.net
www.nosram.com
www.team-durango.com
www.actionhobbiesonline.net
Geetoo is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2006, 03:21 AM   #13880
Tech Adept
 
Join Date: Feb 2006
Location: baltimore
Posts: 193
Angry DA

DA you guy are frackin right ,it must be those stupid pill i been poppen. it been five year with out electric thanks guys.
LORD SHADO is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2006, 04:22 AM   #13881
Tech Addict
 
AngryAsian's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Melbourne, Australia
Posts: 550
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Don't worry about it...

i er....

only found out after another racer had a brief glance at my car. He was like..
"Oh... does raising the steering servo give you better steering? "

I was like.. "huh?! Raising it?.. i just assumed it was like that."

You should have seen the grin on his face...

So.. not a biggie. (Incidentally, it still works like that, just watch the clearance to the upper deck. But it;'s better to mount it correctly to begin with! LoL)
AngryAsian is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2006, 11:17 AM   #13882
Tech Adept
 
Join Date: Feb 2006
Location: baltimore
Posts: 193
Red face

im glad i didnt get to the track yet da da. thell think im a newby.
LORD SHADO is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2006, 12:47 PM   #13883
Tech Regular
 
karlo511's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: SAN DIEGO
Posts: 419
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by MikeR
Sup Karlo511, Got the Hara Ed.? Nice! Maybe I'll see you at La Mirada. You can be my emergency parts support
Ha!
no problem mike.
see ya' around.
karlo511 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2006, 03:02 PM   #13884
Tech Apprentice
 
Join Date: Dec 2005
Location: portage,mi
Posts: 69
Default

anybody have a good carpet setup
I am running pink/orange in the front and dbl pink in the rear.

Thank you
indix1 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2006, 05:38 PM   #13885
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2004
Location: thomasville,nc
Posts: 518
Send a message via Yahoo to nomaak
Default

anybody know how to stop this weird "clicking" sound my front diff makes under braking?
nomaak is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2006, 09:47 PM   #13886
Tech Champion
 
Join Date: Oct 2005
Location: Cincinnati, OH
Posts: 5,360
Trader Rating: 38 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by nomaak
anybody know how to stop this weird "clicking" sound my front diff makes under braking?
Yep! Dont brake

One of mine does the same thing occassionally but if I run the car not under load it goes away. Not sure.
or8ital is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2006, 09:54 PM   #13887
Tech Champion
 
Join Date: Jun 2004
Location: St Louis
Posts: 7,653
Trader Rating: 193 (99%+)
Default

Quote:
Originally Posted by indix1
anybody have a good carpet setup
I am running pink/orange in the front and dbl pink in the rear.

Thank you
I have a great set up on carpet for the Pro 4. Works great at WOH.

Here is my set up.

Front
Shocks 3 piston Losi 45wt oil
AE yellow springs or Purple (try them both to see what you like)
Shocks mounted outer on arm. (Inboard will make the car turn in quick)
Upper 3rd hole out
Camber link outer hole with .75 shim
6 Degree caster blocks
1.0 for front arm mount (0 degree for not as quick turn in)
1mm roll center shims all around
rear most hole on knuckle
steering ackerman is stock
BSR Double Pink/ Orange

Rear
Shocke 2 piston AE 35wt oil
AE copper spring
Upper mount 3rd hole out
Middle hole bottom
Hub spacing stock
ball stud in inner hole on hub
inboard link set to inner hole 2mm spacer
2 degree toe
BSR Double pink/ purple

Thin purple hex hubs with thin and thick spacers
__________________
Please become an organ donor.
www.donatelife.net
Custom decals and Sno-Tee'z, T-Shirts by Sno Camel
dodgeguy is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2006, 10:49 PM   #13888
Tech Regular
 
Join Date: Aug 2001
Location: scottsdale az
Posts: 282
Default

sounds like your gear mesh is to loose and your ring gear is skipping on the pinion try shimming tighter that is what it took on mine with it shimmed right I can use 100% brakes with no clicking
no1uno is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2006, 04:01 AM   #13889
Tech Master
 
Geetoo's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: HPI/HOTBODIES
Posts: 1,869
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via AIM to Geetoo Send a message via Yahoo to Geetoo
Default

Quote:
Originally Posted by nomaak
anybody know how to stop this weird "clicking" sound my front diff makes under braking?
That sound could be your 1way gear stripped out. It often happens once you have used it a couple of times. Better change it and check shimming.
__________________
www.hpiracing.com
www.hotbodiesonline.net
www.nosram.com
www.team-durango.com
www.actionhobbiesonline.net
Geetoo is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2006, 06:19 AM   #13890
Tech Champion
 
Join Date: Jun 2004
Location: St Louis
Posts: 7,653
Trader Rating: 193 (99%+)
Default

I think I am running 1 silver and 1 copper shim on the ring gear side. And 1 silver on the other side.

Check your pinion gear(diff) for rounded teeth. It seems once it starts to skip it will continue.
__________________
Please become an organ donor.
www.donatelife.net
Custom decals and Sno-Tee'z, T-Shirts by Sno Camel
dodgeguy is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:29 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0