R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-22-2005, 09:47 AM   #12226
Tech Apprentice
 
Join Date: Jul 2005
Location: Íhringen near Stuttgart / Germany
Posts: 71
Default

You should use thread lock for the screws. The grease is very important if you want to avoid extrem wear at the outdrives of your spool.
__________________
Team Awesomatix Germany
powered by LRP electronic
Marcel is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2005, 04:11 PM   #12227
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2005
Location: Behind the screen
Posts: 226
Default

Can someone tell me how much a bone-stock Pro4 weighs? With no electronics and no body, just the chassis

It would be VERY kind of you if you could tell me!

ThANKS IN ADVANCE!!
Tbevofreak is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2005, 11:02 AM   #12228
Tech Adept
 
diha's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Earth
Posts: 160
Trader Rating: 3 (100%+)
Default request for setup???

Hi,

Does anyone have a good set up for aspalt using 23T motors?
Please share with me.....

Thanks.
diha is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2005, 02:23 PM   #12229
Tech Fanatic
 
tc3 racer sc's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: lancaster sc near charlotte nc
Posts: 921
Default correct way to bleed hpi shocks

i had my pro4 a while and still learning to do the correct bleeding to get the shock right there a big different from associated shock and hpi to bleed right when i bleed the hpi shock no rebound or very little some one let me know thxs
__________________
hotbodies cyclone, hotbodies tcxx orca v3 esc
tc3 racer sc is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2005, 02:27 PM   #12230
Tech Fanatic
 
tc3 racer sc's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: lancaster sc near charlotte nc
Posts: 921
Default

Quote:
Originally Posted by tc3 racer sc
ok thxs i will try that looseing the delrin out drive
hey i found the problem to my diff i strip the gear on my spool/and other gear so it was not the rear diff
__________________
hotbodies cyclone, hotbodies tcxx orca v3 esc
tc3 racer sc is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2005, 02:28 PM   #12231
Tech Fanatic
 
tc3 racer sc's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: lancaster sc near charlotte nc
Posts: 921
Default

Quote:
Originally Posted by diha
Hi,

Does anyone have a good set up for aspalt using 23T motors?
Please share with me.....

Thanks.
u can find goodsetup on hpi japan for 23 t
__________________
hotbodies cyclone, hotbodies tcxx orca v3 esc
tc3 racer sc is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2005, 11:32 PM   #12232
Tech Adept
 
diha's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Earth
Posts: 160
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

HI,
thanks for your info.
However I could not find the setup.
Wondering if U could help to attached the link or the file.
Thanks in advance.


Quote:
Originally Posted by tc3 racer sc
u can find goodsetup on hpi japan for 23 t
diha is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2005, 07:34 AM   #12233
Tech Regular
 
GCT69's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: TRF
Posts: 412
Trader Rating: 10 (100%+)
Default spinning pro 4

hello , I know you guys can help me with this one I'm kinda new when it comes to pro 4 and I'm currently on a bind right now, whenever I would hit the thrttle to full speed and just let it stay there for about a second or two (top speed) and then immediately let off ( no breaks applied) the car would turn to the right, I'm running a 27 t motor and cs27 , silver springs on the rear and gold upfront. If you guys would need more info I will try and give some more. Please help.
GCT69 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2005, 09:56 AM   #12234
Tech Apprentice
 
chr15tophe's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 75
Default

possible thing to check :- tweak in the chassis

The best way ive found is to take off body posts front and rear, stick a set of cells in and put the battery strap on, flip the car over so it sits on the shock towers, if you can rock the car on the shock towers you have a bit of tweak somewhere, try re tightening the top deck and the diff cases, ive also found the diff cases do not mount flush so you need to level them up, by filing them down.

Its worth getting the upgraded top deck with the holes drilled out to prevent tweak during the race, look on hpi site for info.

Also check nothings binding ie anti roll bars, equal droop either side, toe and camber for good measure... and you will have a car that goes straight..
chr15tophe is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2005, 01:23 PM   #12235
Tech Regular
 
GCT69's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: TRF
Posts: 412
Trader Rating: 10 (100%+)
Default tweak chassis?

even if I'm running a oneway this should not happen right? (turning right when you let of the throttle)?will try what you suggested and hopefully fix the tweak.
GCT69 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2005, 03:03 PM   #12236
Tech Addict
 
Thraex's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 518
Default

If you have a tweaked chassis the car will also pull to the other side (in your case the left side) when you are accelerating. It could also be somewhere in the drivetrain, maybe the diffs aren't working properly so it pulls to one side.
So also check if something's binding and be sure everything runs smooth and how it should be.
__________________
Thijs van M[HPI/HB]
Thraex is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2005, 03:40 PM   #12237
Tech Regular
 
GCT69's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: TRF
Posts: 412
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Tekin
If you have a tweaked chassis the car will also pull to the other side (in your case the left side) when you are accelerating. It could also be somewhere in the drivetrain, maybe the diffs aren't working properly so it pulls to one side.
So also check if something's binding and be sure everything runs smooth and how it should be.
the car is not turning left whenever I would hit the throttle,will ckl f there is ay binding parts, I did remove my mounting post and turn it upside down and try to rock it to see if theres any movement, none at all.


and can anybody tell me what does the attachment do? will it work for the front and back?
Attached Thumbnails
Hpi Pro 4-hpic3085.jpg  

Last edited by GCT69; 07-24-2005 at 03:50 PM.
GCT69 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2005, 06:00 PM   #12238
Tech Addict
 
josh69162's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: houston
Posts: 640
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via AIM to josh69162
Default

Quote:
Originally Posted by GCT69
and can anybody tell me what does the attachment do? will it work for the front and back?
It gives you more mounting positions for the inner part of the camber rod. I THINK it works for front and back, but don't quote me.
-Josh
josh69162 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2005, 08:36 PM   #12239
Tech Addict
 
Formula1fan's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Buckeye City!
Posts: 691
Default

Quote:
Originally Posted by GCT69
hello , I know you guys can help me with this one I'm kinda new when it comes to pro 4 and I'm currently on a bind right now, whenever I would hit the thrttle to full speed and just let it stay there for about a second or two (top speed) and then immediately let off ( no breaks applied) the car would turn to the right, I'm running a 27 t motor and cs27 , silver springs on the rear and gold upfront. If you guys would need more info I will try and give some more. Please help.

I am having this same problem. Except my car wants to spin out when I make left turns. I have to baby the car through the left turns and it is even worse in the high speed chicane at my local track. I have made the adjustments to my upper deck, changed all rear hinge pins in the rear, checked the tweak after every run and messed around with droop. I bout this car as a back up to my FK05 and would switch back, but this has got personnel! I also have rebuilt the diffs and thread locked the diff adjustment screws. What am I missing?
Formula1fan is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2005, 10:00 PM   #12240
Tech Fanatic
 
tc3 racer sc's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: lancaster sc near charlotte nc
Posts: 921
Default

Quote:
Originally Posted by diha
HI,
thanks for your info.
However I could not find the setup.
Wondering if U could help to attached the link or the file.
Thanks in advance.
i donjt know the link on hpi japan but when u go to the site just click under pro4 on the main page and guess from there i dont understand the language
__________________
hotbodies cyclone, hotbodies tcxx orca v3 esc
tc3 racer sc is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:48 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0