R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-15-2005, 07:18 PM   #10096
Tech Master
 
scoobydo's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bay Area San Jose
Posts: 1,501
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally posted by Tres
when spinning slow, can you see if the spool has any bend, where the cvd's go in?
No, I looked.
I spent about 3 hours running the thing with the wheels off the ground trying to find the problem. The Spool is brand new and has no tweak to it.
The noise goes away at full throttle with the wheels turned.
Like I said, it makes no noise with no steering radius applied.
any thoughts?
scoobydo is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2005, 07:36 PM   #10097
Tech Addict
 
crACkeD ChaSsiS's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Getting practice 1/10 stock onroad
Posts: 632
Trader Rating: 4 (100%+)
Send a message via AIM to crACkeD ChaSsiS Send a message via Yahoo to crACkeD ChaSsiS
Default noise

i have the same problem with my tc3.it makes noise from the front end when i turn the wheels!
crACkeD ChaSsiS is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2005, 08:03 PM   #10098
Tech Master
 
scoobydo's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bay Area San Jose
Posts: 1,501
Trader Rating: 1 (100%+)
Default Re: noise

Quote:
Originally posted by crACkeD ChaSsiS
i have the same problem with my tc3.it makes noise from the front end when i turn the wheels!
Yeah, see.
Are these isolated incidents or is this normal for solid axels.
I don't think you would notice the noise as much when the car is on the ground,
but when you take the wheels off the ground it is really noticeable.
scoobydo is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2005, 11:30 PM   #10099
Tech Addict
 
Pro4's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Sydney, Australia
Posts: 524
Trader Rating: 1 (100%+)
Default Re: Re: noise

Quote:
Originally posted by scoobydo
Yeah, see.
Are these isolated incidents or is this normal for solid axels.
I don't think you would notice the noise as much when the car is on the ground,
but when you take the wheels off the ground it is really noticeable.
I was running a titanium racing spool with delrin outdrives and I had no noise what so ever. (not sure if its the different brand of spool but i had no noise )
Pro4 is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2005, 11:51 PM   #10100
Tech Adept
 
octavio's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: The Netherlands
Posts: 97
Default

Quote:
Originally posted by Rene Brons
Octavio,
These are the pictures I saw on this forum.
It cleared out a lot for me.
You need 4 other buttonhead screws, I think m3x20mm (But I'm not sure about the length) and 4 cone washers (I believe its part nr. 72063 ) to do the mod, the mod is on the front and the rear.
I put it on my website for a while. Sorry I don't know yet how to insert pictures.
http://home.hccnet.nl/rene.brons/
Great Rene !
thanks a lot. I've downloaded yr pics.
any more suggestions, please come back !

btw: you all can follow me building 2 Pro4's, on this dutch forum:
Dutch Pro4 forum
octavio is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2005, 03:35 PM   #10101
Tech Master
 
scoobydo's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bay Area San Jose
Posts: 1,501
Trader Rating: 1 (100%+)
Default Re: Re: Re: noise

Quote:
Originally posted by Pro4
I was running a titanium racing spool with delrin outdrives and I had no noise what so ever. (not sure if its the different brand of spool but i had no noise )
Thats exactly what I was thinking. That the outdrives had something to do with it.
Whats the Titanium racing part # for the pro four and where can I get it?
scoobydo is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2005, 03:56 PM   #10102
Tech Addict
 
Pro4's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Sydney, Australia
Posts: 524
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

not sure on part #. I got it from speedtech but it looks like they dont have it anymore
Pro4 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2005, 05:13 PM   #10103
Tech Master
 
scoobydo's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bay Area San Jose
Posts: 1,501
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally posted by Pro4
not sure on part #. I got it from speedtech but it looks like they dont have it anymore
I might just use a delrin diff and lock it up.
scoobydo is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2005, 05:49 PM   #10104
Tech Master
 
Guo Chean's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Indiana, PA15701
Posts: 1,492
Trader Rating: 4 (100%+)
Send a message via ICQ to Guo Chean Send a message via Yahoo to Guo Chean
Post Boca & Dynamic Bearing for Pro 4

Hi Does anyone who know where can get Boca bearing and dynamic bearing for my Pro 4 in less expensive way because i saw from the boca own web site it cost me around 175.99 USD per set and i dunno what is the Dynamic bearing web so i cannot compare. does there a different between these two company ceremic bearing?
__________________
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]|HotBodies|HPI|Full Throttle Motorsports|KO PROPO|DSM|Nosram|JACO|MUCH MORE RACING|Schacht Design Works|[/COLOR][/SIZE][/FONT]
Guo Chean is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2005, 06:00 PM   #10105
Tech Champion
 
rc-zombies's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: NorCal. Napa area
Posts: 7,218
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

What's wrong with the stock bearings? they're already lubed with light oil and works great...
__________________
HB WCE HARA EDITION CYCLONE: LRP Sphere TC, KO 2363 digital servo.
HB HARA EDITION PRO4: Gone to a new home..

SPEEDTECH|FUTABA|KO|ORION|SPEEDWORLD|HARA
rc-zombies is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2005, 06:26 PM   #10106
Tech Master
 
scoobydo's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bay Area San Jose
Posts: 1,501
Trader Rating: 1 (100%+)
Default Re: Boca & Dynamic Bearing for Pro 4

Quote:
Originally posted by Guo Chean
Hi Does anyone who know where can get Boca bearing and dynamic bearing for my Pro 4 in less expensive way because i saw from the boca own web site it cost me around 175.99 USD per set and i dunno what is the Dynamic bearing web so i cannot compare. does there a different between these two company ceremic bearing?
I have Acer bearings in my Pro4.
They work great and are super smooth.
The set costs $99.
scoobydo is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2005, 09:31 PM   #10107
Tech Elite
 
fastolfart's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: OZ
Posts: 2,275
Default HPI Teasting Belt Drive

Just had word that HPI are testing a new Prototype belt drive car at the Thailand International Grand Prix (currently being run).
Word has it that it's another 415 copy
__________________
It is so hard to fix the driver, but so easy to blame the car.
fastolfart is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2005, 09:44 PM   #10108
Tech Champion
 
Join Date: Nov 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 7,462
Trader Rating: 34 (100%+)
Default Re: HPI Teasting Belt Drive

Quote:
Originally posted by fastolfart
Just had word that HPI are testing a new Prototype belt drive car at the Thailand International Grand Prix (currently being run).
Word has it that it's another 415 copy
Where did you hear this...Just wondering.

It would be cool if they did make a car like that.....If not doesn't matter because the Pro4 is a proven winner already.
__________________
{{ SPEED PASSION USA }}

<<-- WWW.SPEEDPOWERRC.COM ->>
Nexus is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2005, 09:50 PM   #10109
Tech Elite
 
fastolfart's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: OZ
Posts: 2,275
Default

Just received an E Mail from a HK shop owner over there racing.
__________________
It is so hard to fix the driver, but so easy to blame the car.
fastolfart is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2005, 10:03 PM   #10110
Tech Addict
 
Join Date: Oct 2004
Location: farmington, mi
Posts: 697
Send a message via AIM to greencactus3
Default Re: Re: HPI Teasting Belt Drive

Quote:
Originally posted by Nexus
Where did you hear this...Just wondering.

It would be cool if they did make a car like that.....If not doesn't matter because the Pro4 is a proven winner already.
but the pro2 was great too. so if they use stuff learned there and the lessons from the pro3, if its as durable as the 2s i just might hafta look into it.
greencactus3 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 04:36 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0