R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-18-2004, 08:01 PM   #8746
Tech Champion
 
robk's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Macho Business Donkey Wrestler
Posts: 7,404
Trader Rating: 22 (100%+)
Default Indoor Chumps

KevinK and myself will be in stock sedan. There are a quite a few Pro4s at our track but I don't know how many guys were planning on going...
__________________
A mutually re-enforcing cascade of failure

"Failior [sic] crowns enterprise." Robert Goddard

I-Lap Scoring Systems http://www.rclapcounter.com/
robk is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2004, 08:48 PM   #8747
Tech Master
 
ozoner's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 1,394
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Anyone know if Tower are shipping version 1.1 Pro4 kits yet?

Alternatively, can anyone tell me where I can get a 1.1 kit for the same price (or better) than Tower - which is $269.99 after their $30 rebate. (or somewhere close to that, anyhow....)

Thanks.
__________________
http://www.harrisrc.com
http://www.funkygibbon.com
http://www.amishrakefight.org/gfy
ozoner is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2004, 09:08 PM   #8748
Tech Elite
 
Brian McGreevy's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Jan 2003
Location: Illinois
Posts: 4,068
Trader Rating: 9 (100%+)
Send a message via AIM to Brian McGreevy Send a message via Yahoo to Brian McGreevy
Default

I'll be going to the champs, as well.
__________________
USVTA Member #211

Support Formula SAE - get kids into engineering!
http://motorsports.illinois.edu/
Brian McGreevy is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2004, 09:52 PM   #8749
Tech Champion
 
rc-zombies's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: NorCal. Napa area
Posts: 7,218
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally posted by floodo1
hey guys can anyone point me to a setup for a pro4 on carpet using rubber tires. specifically (if possible) really high grip carpet?

all the carpet setups i find are for foams

lmk
l8tz
josh
try hara's set-up from the DHL cup. I'll use that as a base set-up and I get my car on carpet for the first time. Maybe I'll see you at Stockton next week...
__________________
HB WCE HARA EDITION CYCLONE: LRP Sphere TC, KO 2363 digital servo.
HB HARA EDITION PRO4: Gone to a new home..

SPEEDTECH|FUTABA|KO|ORION|SPEEDWORLD|HARA
rc-zombies is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2004, 01:38 AM   #8750
Tech Initiate
 
Join Date: Nov 2004
Location: Bundaberg / Australia
Posts: 23
Default

Quote:
Originally posted by floodo1
actually the box does NOT have to specifically say 1.1 on the outside. i JUST received a kit DIRECTLY from HPI (usa) that does NOT say 1.1 on the outside.

however if you open your kit inside should be a bag that has an orange piece of paper that says version 1.1 on it.

in my specific instance there where 2 big bags with sub bags in them. on the outside of the larger bag there was the v1.1 bag stapled to it. pretty much showing that it was a 1.0 kit that they added the 1.1 bag to.

yours should be similar if its 1.1

but yeah if not contact hpi and they'll take car of you !
Thanks for clearing that up for me, i raced down to the room to see if i still had those orange slips but they have already found there wat to the tip.

I looked on there web page but cant find a customer care email address just a phone number so worse case scenario i will just buy the new front gears

Thanks for the help guys
michael
sweet'n'sour is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2004, 01:47 AM   #8751
Tech Elite
 
RCknight's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,270
Trader Rating: 5 (100%+)
Default Does anyone here have the Pro 4 BMI

chassis? If so can you post a pic to show detail. Thanks
RCknight is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2004, 05:54 AM   #8752
Tech Fanatic
 
Join Date: Oct 2004
Location: Connecticut
Posts: 774
Default

I'm leaving Tues. for the winterchamps. 3 from my local track with Pro4's. I raced last night and I think I have a good carpet setup. I actually have 2. One very smooth and one very aggressive. I'll find which works better for that track.
DJG24 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2004, 07:50 AM   #8753
Tech Addict
 
StewartFan20's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Grrrrr!!!!
Posts: 692
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally posted by floodo1
hey guys can anyone point me to a setup for a pro4 on carpet using rubber tires. specifically (if possible) really high grip carpet?

all the carpet setups i find are for foams

lmk
l8tz
josh

I fell into the same trap. I would put a 'carpet' setup under my car and tweak and tweak and could never get the car to drive like I wanted it. Then it dawned on me. I needed to look at the setup as rubber tire vs foam tire instead of asphalt vs carpet. I then put Thad Garners asphalt setup under my car and it worked great. A few minor tweaks and the car drives like I want it to.

About the only thing I did different is to put Take Off 22s instead of Sorex 36s on the car.
__________________
Devil Dog Racing | HobbyTown USA (Kansas City,North) | Fastlane Raceway | Matrix Tires

Someday, I hope to be the man my dog thinks I am.
StewartFan20 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2004, 08:12 AM   #8754
Tech Regular
 
floodo1's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Fresno, CA
Posts: 452
Send a message via ICQ to floodo1 Send a message via AIM to floodo1 Send a message via Yahoo to floodo1
Default

Quote:
Originally posted by StewartFan20
I fell into the same trap. I would put a 'carpet' setup under my car and tweak and tweak and could never get the car to drive like I wanted it. Then it dawned on me. I needed to look at the setup as rubber tire vs foam tire instead of asphalt vs carpet. I then put Thad Garners asphalt setup under my car and it worked great. A few minor tweaks and the car drives like I want it to.

About the only thing I did different is to put Take Off 22s instead of Sorex 36s on the car.
doh yeah foam/rubber is a BIG difference
floodo1 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2004, 08:33 AM   #8755
Tech Addict
 
StewartFan20's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Grrrrr!!!!
Posts: 692
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally posted by floodo1
doh yeah foam/rubber is a BIG difference

__________________
Devil Dog Racing | HobbyTown USA (Kansas City,North) | Fastlane Raceway | Matrix Tires

Someday, I hope to be the man my dog thinks I am.
StewartFan20 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2004, 03:19 PM   #8756
Tech Initiate
 
WesB's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Tulsa, Oklahoma
Posts: 29
Default

Has anyone had a problem with breaking the cvds while running a one-way i broke the alluminum ones where the pin is in about 4 weeks so i went to the tc3 composite ones until i got some more alluminum ones in but those didnt even last one night.
WesB is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2004, 03:29 PM   #8757
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2004
Location: Trondheim, Norway
Posts: 139
Default

@WesB:
Mine don't break, but they bend as easy as butter! Iv'e got like 4 useless bent bones lyin around here. A friend of mine just got a TC4 and the HD bones that came with the kit looked ten times more durable. I'll just prolly get 4 of those and de-anodize them.
Can't have any blue on the purple wonder, no?
Erlend is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2004, 03:35 PM   #8758
Tech Champion
 
rc-zombies's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: NorCal. Napa area
Posts: 7,218
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

the Shiney CVD's from the TC3 will fit as well and very durable.
__________________
HB WCE HARA EDITION CYCLONE: LRP Sphere TC, KO 2363 digital servo.
HB HARA EDITION PRO4: Gone to a new home..

SPEEDTECH|FUTABA|KO|ORION|SPEEDWORLD|HARA
rc-zombies is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2004, 03:56 PM   #8759
Tech Elite
 
RCknight's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,270
Trader Rating: 5 (100%+)
Default Seems like guys are breaking stuff on the Pro 4.

Before I get one, is there a company that makes a bumper that protects the whole front of the car? I had to be very careful with the TC4 until I got the NTC3 bumper. If I can't find something that will protect the front end I'll pass on it.
RCknight is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2004, 03:59 PM   #8760
Tech Elite
 
Turbonium's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Oklahoma
Posts: 2,302
Trader Rating: 27 (100%+)
Send a message via Yahoo to Turbonium
Default

i was planning to get the MIP shiny cvds, as a couple of mine are tweaked. havent broken any tho...

the BRP TC3 bumper mod works well to pretect the front suspension... if you look back a couple pages, there are pix and such.
__________________
Wes

Team Novak
Turbonium is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:59 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0