R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-20-2008, 09:59 AM   #2746
Tech Apprentice
 
Join Date: Jul 2008
Location: Bournemouth.UK
Posts: 59
Default

hi ed,
it is viktor wilcks set up from DHI cup 2008

i have changed :-

the rear shock angle,gone from 4th hole to 3rd hole from bottom
50wht oil up front 40wht at rear
yellow rear springs
(anything to try and reduce steering)

other than that it is to setup sheet..trouble is as yet the carpet isnt primafelt,but other people get thier cars to work on it d my 415msxx worked fine also...i just bucket loads of steering..i will prob go to maritime and do a sat practice for a primafelt setup..but as for my club im running outta ideas

many thanks on tyre info, i'll get some of the sorex ones..
mark williams is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2008, 12:32 AM   #2747
Tech Adept
 
wide_mouth_frog's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: www.absdesigns.co.uk
Posts: 236
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Just wondered what you guys have found better/worse/ on the 415 to the 416?

How differently does it behave? more adjustable? or notice setup changes more?

Thanks
wide_mouth_frog is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2008, 10:08 AM   #2748
Tech Rookie
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2
Default

Hello, I just bought a 416 and am hoping you guys can help me out, new to both electric and TC, have a few nitro off roads. Boy do I feel stupid
I'm having issues mounting the servo in the car...from my understanding the L shaped bracket is used to supposedly mount the servo over the belt as the hole for it is on the other side of the belt. But this has the belt running through the bottom screw hole on the servo case, is this correct? Also using the assigned mounting holes it wont fit, it seems my servo is too big(this may just be the problem not sure). I can fit it at an angle using the antenna mounting hole but that throws the steering linkage angle off a bit, and the belt is running throught the bottom screw hole on the servo case, this just doesn't seem right. I'm trying to use a JR 9100s, is the servo the problem or did I assemble something wrong previously? Thank you for any imput.
NimenogMoneker is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2008, 12:25 PM   #2749
Tech Apprentice
 
Join Date: Jul 2008
Location: Bournemouth.UK
Posts: 59
Default

hi mate, you have to cut the bottom corner of the servo away to allow the belt to run past the servo, as for the servo not fitting i had the same problem with my ko low profile..i got a needle file and made the holes longer inwards to allow me to mount the servo mounts right up against the servo case..in affect bringing the servo mount holes closer together..when the mounts touched servo case boths sides i could line up the holes in the chassis to the servo mount..hope this helps..the cutting of the servo is in the instructions, but i missed it at first also...
mark williams is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2008, 01:09 PM   #2750
Tech Rookie
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 2
Default

Hey mark thanks for the input I think I can work it out now, sounds fairly simple (duh). But now I feel really stupid.. ..not only could I not figure out how to mount a servo, apparently I'm also an idiot who cant read I should have payed more attention is school...
NimenogMoneker is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2008, 03:43 AM   #2751
Tech Initiate
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 29
Trader Rating: 1 (100%+)
Default need help???

Hi,

need ur opinion on servo problem.
i have place new sanwa servo erg-wz on my trf 416. when i on the esc, there is cracking noise from the servo. Even if i remove the steering turnbuckle and just put the servo horn on it, it is still the same sound appear..how do i so troubleshoot the problem?
__________________
TRF416
Speed Passion
Sanwa M11
Orion Vortex 08
ichigo1661 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2008, 02:14 PM   #2752
Tech Champion
 
RC MARKET's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: HK
Posts: 6,137
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by TryHard View Post
I do wonder if it's a new belt though, as the teeth are brown not black... only other brand that has that is Xray... maybe off a T2'008??
isn't Xray belt,
maybe after release new belt !
RC MARKET is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2008, 03:05 PM   #2753
Tech Apprentice
 
Join Date: Jul 2008
Location: Bournemouth.UK
Posts: 59
Default

ref servo crackle

my guess would be the servo horn screw is too long..digital servos have a habbit of making this noise anyway when under load..but try a shorter screw..
mark williams is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2008, 06:14 PM   #2754
Tech Initiate
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 29
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

i have just tried with smaller screw but still the same.
i also tried remove the servo horn from the servo itself, the gear on the servo doesnt move but it still have that sound...

any other suggestion???maybe change any setting on my m11...but i dont have any ideas what setting to change on the propo.

below is my car picture..

[img=http://img359.imageshack.us/img359/4965/dsc02383as9.th.jpg]
__________________
TRF416
Speed Passion
Sanwa M11
Orion Vortex 08
ichigo1661 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2008, 06:32 PM   #2755
Tech Fanatic
 
subaru73's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Auburn
Posts: 888
Trader Rating: 41 (100%+)
Default 416

Hello looking at your picture it looks like your servo saver spring is not on correct,with the servo saver removed turn on yor radio and car and make shure the servo turns,also check that the plug is in the correct posistion.hope this helps.
__________________
Tamiya Ta07 Tamiya evo5 ms,Tamiya Ta05r Tamiya FF04 rm01 Tamiya Ff03R
Futaba 4Px radio lrp speed control
Cfx paint works Fantom Racing apex Rc tq hobbies acer racing Hebki design works
subaru73 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2008, 07:31 PM   #2756
Tech Initiate
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 29
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

have tried without the servo horn attached on the servo itself but still have cracking sound...

maybe signal inteference because i'm using wifi router inside my house..
need to try on track to find out...thanks for the advice...
__________________
TRF416
Speed Passion
Sanwa M11
Orion Vortex 08
ichigo1661 is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2008, 05:54 AM   #2757
Tech Addict
 
m3ndo5a's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 600
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by C van der Hagen View Post
Anyone knows what brand drive belt Marc is using?


They Are TECH RACING MEDUSA MY07 belts, they are called Timing belt because you can match the front and rear red dots. I would not know if this is an advantage, but the MEDUDA is Faster as far as my track times vs my 416.
m3ndo5a is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2008, 02:03 PM   #2758
Tech Rookie
 
www.rcdevil.de's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Germany
Posts: 1
Default Differential cover cnc manufactured for TRF 416, TRF501 WE, & TA05 IFS-R

Hello,

im specialist in cnc manufacturing and im very popular in europe for my special tuning parts and innovative articles for many different rc-cars.

Since 1 week, ive resolved the problem with dust in the 37 tooths differentials: Ive maded diff covers from lexan. They fits perfect and they protect very good the diff.
The covers are since 1 week very popular, many rc-drivers have ordered it.
If somebody have interests to view or to get it, dont hesitate to contact me.

Here the picture:

i hope my english is not so bad....
Greatings from Germany

Last edited by www.rcdevil.de; 08-25-2008 at 02:20 PM.
www.rcdevil.de is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2008, 01:29 PM   #2759
Tech Adept
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 101
Default

Do people think there will be a huge difference with the 416 rh edition?

I want to get a 416 but dont know whether to wait?
stuartb is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2008, 01:50 AM   #2760
Tech Adept
 
habis's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 186
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

what TRF416 Rheinard Edition........has there been any public announcement
habis is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TRF416 sim600 Malaysian R/C Racers 15 01-09-2010 11:08 AM
TRF416 speedart Electric On-Road 26 06-27-2007 04:28 AM
new joke cyber3d Chat Lounge 5 08-02-2006 02:52 PM
another joke, OH no! corvettecrazy Chat Lounge 0 01-10-2004 09:11 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:49 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net