R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Thread Tools Search this Thread
Old 11-14-2006, 03:20 PM   #1
Tech Rookie
Join Date: Nov 2006
Posts: 2
Default There something wrong with my car help?

Hi, I am new to the forums, and I have a 1:10 scale 4WD Subaru WRX RC Car. It is pictured on this post. For some reason the gears lock up and randomly they wont spin. It is stock everything except I run a 7.2V 4300mAH battery (which is amazing). And I dont know why it does this can someone give me help on what to do? I would really appreciate it.

underarmourr is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2006, 03:28 PM   #2
Tech Addict
MrBlack's Avatar
Join Date: Jul 2006
Location: OC
Posts: 746

dissconnect your motr and spint the drive train and see if it locks up at any certain point you may have a bad bearing or broken gear tooth.

Also check the motor you may be hanging a brush do to wear or debris.

"Racing is about the journey not the destination if it wasn't it would simply be called Arriving"

"The solution is people need to spend more of their efforts on promoting and finding more people to race with, rather then a personal quest to form a class that they can win at."
MrBlack is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2006, 04:35 PM   #3
Tech Master
nordheim's Avatar
Join Date: Jun 2005
Location: Puyallup, WA
Posts: 1,725
Trader Rating: 6 (100%+)

check your gears like black said. shouldn't be a hung brush as that doesn't cause your motor to freeze up. also check your outdrives for pins coming off causing the wheels not to spin
nordheim is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2006, 05:19 PM   #4
Tech Adept
TENCHO's Avatar
Join Date: Aug 2005
Location: representing SMOKEY POINT!
Posts: 247

what kind of chassis is under that WRX body??
TENCHO is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2006, 05:43 PM   #5
Tech Elite
vtl1180ny's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
Join Date: Sep 2003
Location: Wrong Island
Posts: 4,961

That looks like one of those Chinese ebay specials....
I still lurk....
vtl1180ny is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2006, 06:49 PM   #6
Tech Rookie
Join Date: Nov 2006
Posts: 2

i beleive its a tl-07 but chinese special or not that shouldnt just randomly happen
underarmourr is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2006, 07:25 PM   #7
Tech Regular
papadocks's Avatar
Join Date: Mar 2005
Location: naples florida
Posts: 391
Trader Rating: 3 (100%+)

motor might be hanging ?
papadocks is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
what am i doing wrong??????? Kyle_Rcn3rd Rookie Zone 16 05-11-2008 06:38 PM
Went the wrong way.. bgbelden Georgia Racing 4 10-02-2007 04:24 AM
Ok Tim what did wrong Dad Northwest Racers 35 08-07-2007 11:16 AM
It goes the wrong way... FALCON-LORD Monster Trucks 10 08-01-2005 12:36 AM
Where did i go wrong?? implusepro Painting, Designs, Graphics and Photography 16 07-20-2005 05:01 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -7. It is currently 01:25 PM.

Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0