R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-16-2006, 05:35 AM   #211
Tech Apprentice
 
howard1's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South Africa
Posts: 57
Default Cyclone S

Thanks for the feedback! I will monitor this thread for further info
__________________
I live with FEAR everyday, and sometimes she lets me go RACING!
howard1 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2006, 06:56 AM   #212
Tech Master
 
bxpitbull's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Union City, New Jersey
Posts: 1,892
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by howard1
I currently run 2 Pro4's, and am looking to get the Cyclone S. As I have a lot of spares for the Pro4 I would like to know what parts are interchangeable with the Cyclone S? Are for example the universal driveshafts and shocks compatible?
The lower arms, toe blocks, ball cups (HPI inscribed are slightly bigger, go by Hot Bodies diagram to get it exact with tie rods), shocks, all of the screws and nuts, servo mount. When building my Cyclone S, I had my Pro 4 box right there to start my hop-ups. Got a little purple action going on.
__________________
R40-Pondering a new Red Dot
Hara Pro4-GTB/3.5/Max Amps-yea.
Pondering moving on to Xray-have to go with a winner. If you cant beat em, join em!

I gear to run and win, not to THERMAL!
bxpitbull is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2006, 07:33 AM   #213
Tech Apprentice
 
howard1's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South Africa
Posts: 57
Default Cyclone S

Thanx Bxpitbull! It's all good news. Do you know if the universals of the Pro4 fits the cyclone? In your opinion what are the essential hop ups that must be got for the Cyclone S. Are the tub and shock towers strong enough?
__________________
I live with FEAR everyday, and sometimes she lets me go RACING!
howard1 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2006, 09:27 AM   #214
Tech Master
 
bxpitbull's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Union City, New Jersey
Posts: 1,892
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by howard1
Thanx Bxpitbull! It's all good news. Do you know if the universals of the Pro4 fits the cyclone? In your opinion what are the essential hop ups that must be got for the Cyclone S. Are the tub and shock towers strong enough?
Depends on how aggressive your driving style. Me, I just upgraded the main and upper chassis. Ordering the shock towers tomorrow. I bought the Cyclone S as an interim vehicle to hop up in increments. The tub ran nice for me, but I found it a bit heavy. Reminds me of the difference between the stock TC3 and the graphite chassis.
__________________
R40-Pondering a new Red Dot
Hara Pro4-GTB/3.5/Max Amps-yea.
Pondering moving on to Xray-have to go with a winner. If you cant beat em, join em!

I gear to run and win, not to THERMAL!
bxpitbull is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2006, 11:21 AM   #215
Tech Master
 
padailey's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Council Bluffs, IA
Posts: 1,603
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by bxpitbull
Me, I just upgraded the main and upper chassis. Ordering the shock towers tomorrow.
What did you get? Regular Cyclone chassis from Hot bodies or did you go with something different.
__________________
www.hobbyplexraceway.com

Tamiya TRF417X (Lion's Automotive GTR)
Tamiya TRF416X
Tamiya F104W MP6/4 converted to F104X1 (Renault R30)
padailey is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2006, 11:53 AM   #216
Tech Apprentice
 
howard1's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South Africa
Posts: 57
Default Cyclone S

I see the 3 Racing graphite chassis and top deck at RC Mart is quite reasonable as in fact are all the hop ups for the "S"
__________________
I live with FEAR everyday, and sometimes she lets me go RACING!
howard1 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2006, 12:57 PM   #217
Tech Master
 
bxpitbull's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Union City, New Jersey
Posts: 1,892
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by padailey
What did you get? Regular Cyclone chassis from Hot bodies or did you go with something different.
For the sake of getting it here in America, I got the Hot Bodies Woven Graphite:
http://www.horizonhobby.com/Products...rodID=HBS70728

that and the upper deck:
http://www.horizonhobby.com/Products...rodID=HBS70729

With 3racing, I emailed them and the answer I received for shipping to make me feel to comfortable. Lastly, ordered these:
http://www.titaniumracing.com/product.asp?prodnum=415

I expect the car to have these parts installed by next week.
__________________
R40-Pondering a new Red Dot
Hara Pro4-GTB/3.5/Max Amps-yea.
Pondering moving on to Xray-have to go with a winner. If you cant beat em, join em!

I gear to run and win, not to THERMAL!
bxpitbull is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2006, 03:36 PM   #218
Tech Adept
 
bigair78's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Dyersburg, TN
Posts: 185
Default

Can you use the upgraded upper chassis with the stock chassis?
bigair78 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2006, 05:04 PM   #219
Tech Master
 
bxpitbull's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Union City, New Jersey
Posts: 1,892
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by bigair78
Can you use the upgraded upper chassis with the stock chassis?
I dont see why it would be a problem. The S was deisgned to be a no frills version that is fully upgradable. I am postive they will fit. My parts will be here on Thursday...I'll keep you posted. Thats if you dont get yours first
__________________
R40-Pondering a new Red Dot
Hara Pro4-GTB/3.5/Max Amps-yea.
Pondering moving on to Xray-have to go with a winner. If you cant beat em, join em!

I gear to run and win, not to THERMAL!
bxpitbull is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2006, 05:55 PM   #220
Tech Adept
 
bigair78's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Dyersburg, TN
Posts: 185
Default

Well the reason I ask is because of how the stock upper chassis is lower on the front left and right. On the picture of the fully upgraded "S" on the hotbodies site it still has the stock upper chassis.


bigair78 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2006, 06:37 PM   #221
Tech Addict
 
SpeedDesignz's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Holly Springs, NC
Posts: 554
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via AIM to SpeedDesignz
Default

Saw the BMI chassis set on the Cyclone this past weekend up in CT.

real hot., Jason's from BMI 's stuff is TOP NOTCH !!


perfect upgrade to the S version. for all you cyclone owners out there.
__________________
NYC Hobbies / Eurotek motorsports / SpeedDesignz / BackBreaker Racing !!
SpeedDesignz is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2006, 08:00 PM   #222
Tech Adept
 
bigair78's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Dyersburg, TN
Posts: 185
Default

Quote:
Originally Posted by bigair78

Can someone tell me what part numbers I need for cvd's? Includeing the shafts also. I am running a spool in the front. I think you have to have different output drives for the diffs.

Thanks.
Anyone?
bigair78 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2006, 08:20 PM   #223
Tech Master
 
padailey's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Council Bluffs, IA
Posts: 1,603
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by bigair78
Can you use the upgraded upper chassis with the stock chassis?
I don't know for sure but I would bet that it won't work for the reason you listed .. I hope someone knows for sure. I don't think it will because the upper chassis on the cyclone looks like a flat piece. The "S" upper plate is not flat.

Ok bad news for me tonight.. melted a rear diff! $@@##$%@#$!!!! If anyone was wondering a Pro4 diff is not the same size. Came close with a Yokomo BD diff but too much manipulation needed so I gave up on making it work. So bxpitbull how much was the outdrives you got from TIR in US $'s?
__________________
www.hobbyplexraceway.com

Tamiya TRF417X (Lion's Automotive GTR)
Tamiya TRF416X
Tamiya F104W MP6/4 converted to F104X1 (Renault R30)
padailey is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2006, 11:23 PM   #224
Tech Master
 
wagonman72's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Rancho Santa Margarita, CA
Posts: 1,090
Default

61403
wagonman72 is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2006, 12:30 AM   #225
Tech Master
 
bxpitbull's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Union City, New Jersey
Posts: 1,892
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by padailey
I don't know for sure but I would bet that it won't work for the reason you listed .. I hope someone knows for sure. I don't think it will because the upper chassis on the cyclone looks like a flat piece. The "S" upper plate is not flat.

Ok bad news for me tonight.. melted a rear diff! $@@##$%@#$!!!! If anyone was wondering a Pro4 diff is not the same size. Came close with a Yokomo BD diff but too much manipulation needed so I gave up on making it work. So bxpitbull how much was the outdrives you got from TIR in US $'s?
$31 dollars shipped.
__________________
R40-Pondering a new Red Dot
Hara Pro4-GTB/3.5/Max Amps-yea.
Pondering moving on to Xray-have to go with a winner. If you cant beat em, join em!

I gear to run and win, not to THERMAL!
bxpitbull is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HotBodies Cyclone WCE MooreSpeed Andy Moore Cyclone SammyZ R/C Items: For Sale/Trade 20 07-08-2010 11:17 AM
Taking Time Off Sale: Cyclone,VTA Cyclone,M03 Mini Coopers,F201,12L,T3, LOTS of MISC bmr R/C Items: For Sale/Trade 82 03-09-2009 10:13 AM
2 x HB Cyclone WCE, cyclone parts & other electric items NickM Australia For Sale/Trade 8 04-19-2008 06:28 PM
Cyclone/Cyclone S front and rear belts vazzo Australia For Sale/Trade 0 02-28-2008 06:26 PM
FS: 3Racing Sway bar sets for Cyclone/Cyclone S vazzo Australia For Sale/Trade 1 02-07-2008 02:54 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:50 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net