R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Thread Tools Search this Thread
Old 03-18-2006, 08:29 PM   #1
Tech Rookie
Join Date: Mar 2006
Posts: 1
Default Glitchy/Jerking Problem ... Need Help :(

I have a TL-01 and i put a Tamiya Transpeed MS 9T motor and an Mtroniks Viper RVMAX ESC in it the other day ... I cannot get constant acceleration ... It go and stops and glitches SOO much ...

If u slowly accelerate then its ok, but i cant giv it 100% str8 away ... How can i fix this ... Its getting REALLY annoying and i hav a race with my nextdoor neighbour in 2 hrs ...

Any help is appretiated

HamzaLH is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2006, 08:50 PM   #2
Tech Regular
Join Date: Oct 2003
Posts: 373

Try a slower motor,eg 19T. see if it still glitches. Maybe the 9T draws too much current(how many degrees timing?), the BEC of the VIPER RVmax can't give enough power to the receiver when you accelerate hard.
caveman is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2006, 08:57 PM   #3
Tech Adept
Join Date: Jan 2005
Posts: 229

Also check you brushes and springs

DR.FeelGood is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2006, 10:43 PM   #4
Tech Addict
josh69162's Avatar
Join Date: Jun 2004
Location: houston
Posts: 639
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via AIM to josh69162

Make sure you don't have any lame solder joints anywhere, and that everything is connected good and strong.
josh69162 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2006, 11:05 PM   #5
Tech Addict
SpeedDesignz's Avatar
Join Date: Jan 2004
Location: Holly Springs, NC
Posts: 554
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via AIM to SpeedDesignz

Glitches in a Electric TC can be sooooo hard to track down, for one thing :

what transmitter are you working with ?
what is your timing set at with yout 9T?
how long since a rebiuld on the 9T ?
how is your gearing ? ( what car ? what surface? what tires? )

can you post a pic of your cars wire routing?
NYC Hobbies / Eurotek motorsports / SpeedDesignz / BackBreaker Racing !!
SpeedDesignz is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2006, 04:55 AM   #6
Tech Master
PaZ's Avatar
Join Date: Oct 2004
Location: Cornwall (England)
Posts: 1,262

ive got the 15 turn version of the viper and mine does that aswell and im running stock. If you give it full throttle when you get up the inside of a car through a corner it stalls for about half a second then it screams away and by then the car you were trying to pass is gone but if you feed it on its fine . I know its not any of my parts because i used to have a LRP v7.1 in and it was fine
Xray T2 0079
Mardave V12 VRX
Team T.J Cells
CT Race Bodies
PaZ is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
t-maxx 2.5 jerking/twitching question KleinSprizzle23 Monster Trucks 4 07-14-2008 02:51 PM
glitchy isaacsk8sfino Electric Off-Road 8 03-28-2007 06:26 PM
glitchy A++++++++++++++++++++++++++ pocketr2004 Buyer/Seller dispute and Feedback discussion forum 0 12-31-2006 11:49 AM
Car just started jerking out of nowhere... unknown Electric On-Road 18 03-06-2003 08:51 PM
Why Is My Mr4 So Glitchy! eBoi31 Electric On-Road 8 01-24-2003 01:21 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -7. It is currently 01:32 PM.

Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0