R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Thread Tools Search this Thread
Old 03-01-2006, 08:01 AM   #1
Tech Regular
Join Date: Aug 2005
Posts: 272
Default Wind came loose...

Hi i had a new blueprinted stock monstor.

i had once race meet on it, about 20minutes use. it was not as fast as the other stock motors i ran against.

i took it apart to inspect, the comm was still near new. no need for a cut.

i notice however that one of the wind was loose. (not broke but just loose) i ran rollout of 26mm and never temp over 45C. i have a fan on motor.

what cause this? faulty motor? will a loose wind effect performance much?

my friend sugested to superglue it back, but said that it will be unbalanced. what can be done?

noobie is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2006, 02:44 PM   #2
Tech Master
dontfeelcold's Avatar
Join Date: Aug 2003
Location: Where there's smoke there's a tyre
Posts: 1,722
Trader Rating: 20 (100%+)

it was a faulty one, it happens sometimes.
dontfeelcold is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2006, 05:23 PM   #3
Speedo's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
Join Date: Aug 2001
Posts: 3,431

I have a 19T motor like that. It just happens sometimes with machine wound stuff.
Speedo is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2006, 10:58 PM   #4
Tech Adept
Join Date: Mar 2004
Posts: 179

Go back to the store you bought it from they should exchange the arm for a good one.

If not you can always try mailing the tuner directly. Most (all?) tuners are very good in the customer service department
vassago is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2006, 03:10 AM   #5
Tech Elite
VenomWorldOrder's Avatar
Join Date: Feb 2002
Location: www.RCunderground.net
Posts: 4,063

wind came loose?? well then, don't eat so many beans!!
VenomWorldOrder is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2006, 04:09 AM   #6
Tech Regular
Join Date: Aug 2005
Posts: 272

shouldn't you be out protesting somewhere?
noobie is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
older kyosho motor, what wind? strodedawg Electric On-Road 1 04-01-2007 12:31 PM
[FS] Putnam Ti 9x2 (1/12th wind) squarehead R/C Items: For Sale/Trade 1 07-07-2006 07:11 AM
how do you wind your own motor! hailmick Australian Racing 8 04-30-2005 03:59 PM
Las Vegas Winter Wind-Up 2005 richey Nitro On-Road 50 02-23-2005 10:13 AM
Charging and Motor Wind question wikedgmc Electric On-Road 2 11-04-2004 10:45 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -7. It is currently 04:40 PM.

Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0