R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Like Tree62Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-26-2016, 06:18 AM   #346
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2014
Location: parma, ohio
Posts: 203
Default

forgot to mention the 1st qual. with my 3.0 i was 7 seconds faster then my 1.0.
with my 3.0. in the main i was 11 seconds faster.
floyd2810 is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2016, 06:21 AM   #347
Tech Apprentice
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 64
Default

Thanks Floyd, I figured out the sway bar sizes. The box set up isn't too bad. I made a few changes and the truck it dialed now.
Maybe too dialed....keep blowing rims out, not cool
Deton8er is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2016, 06:22 AM   #348
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2014
Location: parma, ohio
Posts: 203
Default

Quote:
Originally Posted by JMURACN View Post
so i'm about half way done with the build... following the instructions... one package at a time. I think i might have screwed something up with the front end.

1. the travel seem really short
2. the inside wheel seems to be turning "well" and the outside wheel seems to be turning short...

i'm looking at the instructions, the car, etc... i cant figure out what i goofed up

FYI, the parts quality is freaking awesome...

make sure all the rods are the right length and in the right spots!
floyd2810 is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2016, 06:25 AM   #349
Tech Regular
 
Join Date: Jul 2013
Location: Shenandoah Valley
Posts: 484
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by floyd2810 View Post
make sure all the rods are the right length and in the right spots!
I build engines for my full size car... i'm 99% sure they rods are in the right spots and 100% sure they are the right length. I might have messed something up because i was baby sitting the nephew... i'll double check though.
__________________
TLR SCTE 3.0
TLR 22SCT 2.0
Powered by SMC and Tekin
JMURACN is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2016, 06:27 AM   #350
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2014
Location: parma, ohio
Posts: 203
Default

Quote:
Originally Posted by Deton8er View Post
Thanks Floyd, I figured out the sway bar sizes. The box set up isn't too bad. I made a few changes and the truck it dialed now.
Maybe too dialed....keep blowing rims out, not cool
read your post was it the bearings? if not maybe check the pin that holds
the axel to the drive shaft.
floyd2810 is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2016, 06:35 AM   #351
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2014
Location: parma, ohio
Posts: 203
Default

Quote:
Originally Posted by JMURACN View Post
I build engines for my full size car... i'm 99% sure they rods are in the right spots and 100% sure they are the right length. I might have messed something up because i was baby sitting the nephew... i'll double check though.

i'm not questioning your skill, it's just to easy to miss something or tighten to much.
floyd2810 is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2016, 06:36 AM   #352
Tech Regular
 
Join Date: Jul 2013
Location: Shenandoah Valley
Posts: 484
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by floyd2810 View Post
i'm not questioning your skill, it's just to easy to miss something.
it was just weird to me because it is the same left to right/right to left.
__________________
TLR SCTE 3.0
TLR 22SCT 2.0
Powered by SMC and Tekin
JMURACN is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2016, 06:42 AM   #353
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2014
Location: parma, ohio
Posts: 203
Default

Quote:
Originally Posted by JMURACN View Post
it was just weird to me because it is the same left to right/right to left.
i have built kits before and it looks and feels ok to me but then
someone else looks at it and right away the see something is not right.
floyd2810 is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2016, 06:49 AM   #354
Tech Regular
 
Join Date: Jul 2013
Location: Shenandoah Valley
Posts: 484
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by floyd2810 View Post
i have built kits before and it looks and feels ok to me but then
someone else looks at it and right away the see something is not right.
it could be my eyes... i didnt bolt wheels on to really tell... i'll finish the build and trouble shoot my failings up front.
__________________
TLR SCTE 3.0
TLR 22SCT 2.0
Powered by SMC and Tekin
JMURACN is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2016, 06:56 AM   #355
Tech Apprentice
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 64
Default

Quote:
Originally Posted by floyd2810 View Post
read your post was it the bearings? if not maybe check the pin that holds
the axel to the drive shaft.
No it's not the bearings, I took all 4 wheels off and ran the car on a stand for 20minutes and all 4 corners were room temperature after

Last edited by Deton8er; 09-26-2016 at 07:29 AM.
Deton8er is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2016, 07:07 AM   #356
Tech Prophet
 
Casper's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Orange, Ca
Posts: 17,705
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

Check you have the ackerman plate on in the correct holes. Also make sure your steering tie rods are exactly the same length and then adjust equally to set toe in.
__________________
TLR/Losi Team Driver
TLR/Losi | Tekin | DE Racing | Spektrum | Exotek | JBRL | Kolor Koncepts | OC/RC |Sticky Kicks | Imagine It Graphics | Casper-RC.com
TLR 22 4.0 SR, TLR 22SCT 3.0, TLR 22-4 2.0, TLR Ten-SCTE 3.0, Spektrum DX6R

WWW.CASPER-RC.COM TLR and Tekin setups
Casper is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2016, 07:30 AM   #357
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2014
Location: parma, ohio
Posts: 203
Default

Quote:
Originally Posted by JMURACN View Post
it could be my eyes... i didnt bolt wheels on to really tell... i'll finish the build and trouble shoot my failings up front.
haha, the wheels are the last step. the electronic are what gets me.
floyd2810 is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2016, 07:49 AM   #358
Tech Regular
 
Join Date: Jul 2013
Location: Shenandoah Valley
Posts: 484
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by floyd2810 View Post
haha, the wheels are the last step. the electronic are what gets me.
not when your clamping hex's arent in stock at the LHS.... wheels go on right away lol
__________________
TLR SCTE 3.0
TLR 22SCT 2.0
Powered by SMC and Tekin
JMURACN is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2016, 07:54 AM   #359
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2014
Location: parma, ohio
Posts: 203
Default

Quote:
Originally Posted by Deton8er View Post
No it's not the bearings, I took all 4 wheels off and ran the car on a stand for 20minutes and all 4 corners were room temperature after

it may only be locking when there is resistance/weight of the truck.
deton8er i have to think about this one.
floyd2810 is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2016, 07:57 AM   #360
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2014
Location: parma, ohio
Posts: 203
Default

Quote:
Originally Posted by JMURACN View Post
not when your clamping hex's arent in stock at the LHS.... wheels go on right away lol

i need the clamping hex's also.
floyd2810 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 02:48 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net