R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Thread Tools Search this Thread
Old 12-16-2005, 02:45 PM   #1
Tech Rookie
Join Date: May 2005
Posts: 4
Default Weird servo problem!


Just got a Helios EX-10 with the Spektrum module. i was having glithing problems with my old XR3i..

Well got every thing installed in my xxxt MF1, and then the steering servo went wild! i can control it very well, but when it returns to neutral, it stars to freak, going left to right in rapid succesions... now ive tried the same servo with my old futaba t6xa, and it works fine, i put my XR3i back, same old glitching problems that i tried to resolve with the new controler...

anybody has some ideas???

Xular is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2005, 06:03 PM   #2
Tech Adept
Join Date: Oct 2004
Location: Dallas, TX
Posts: 145

what servo do you have?

It's glitching with the Spektrum module and receiver?
briansid is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2005, 08:01 PM   #3
Tech Regular
mattxxx-nt's Avatar
Join Date: Dec 2005
Location: ontario canada
Posts: 326

i have a servo problem too.

when i start my truck sometimes, the throttle servo will open to full. it has done that a couple of times.

my steering servo is glitching. i drive it in a line and whenever i let off the throttle, it will start to turn left and right uncontrolably.

does any one know anything about the team losi xxx nt sport rtr 2 ball diff.

if u do, could u pm me

mattxxx-nt is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2005, 11:58 PM   #4
Tech Adept
fhm101's Avatar
Join Date: Jun 2005
Posts: 124

On the Losi MF truck. Do you have your receiver mounted with a double layer of servo tape? Also, make sure the antenna wire is not touching the chassis at all. Also make sure you have the foam liners in your battery tray so none of the cell ends are touching the chassis.
fhm101 is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2005, 11:20 AM   #5
Tech Rookie
Join Date: May 2005
Posts: 4

my servo is a system 2000 super hi torque metal gear BB TS-71 (couldnt find any info on this servo on the net btw).

and thanks fhm101, i had to grind the chassis so my batery would fit in there... so ill have to add some protection in there.. although all my bateries have some electrical tape all around them so the battery bars and cell ends are protected.

I also tried with a futaba S3003 and the effect is the same...

Xular is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Servo problem ???WTF Please TRFTIM Electric On-Road 1 11-20-2006 02:03 PM
ESC or SERVO Problem kimbalion7 Electric On-Road 4 02-02-2006 03:27 AM
weird problem vectra Electric On-Road 2 09-08-2004 04:26 PM
Weird power supply problem micros_rock Electric On-Road 9 07-29-2004 12:20 AM
weird ko propo servo problem VenomWorldOrder Australian Racing 6 01-09-2003 02:21 AM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -7. It is currently 05:54 AM.

Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0