R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

    Hide Wikipost
Old 04-02-2017, 11:22 PM   -   Wikipost
R/C Tech Forums Thread Wiki: Team Associated SC5M Thread
Please read: This is a community-maintained wiki post containing the most important information from this thread. You may edit the Wiki once you have been a member for 90 days and have made 90 posts.
 
Last edit by: Wildcat1971
Team Associated SC5M Wiki Content.

Print Wikipost

Like Tree28Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-09-2015, 12:11 PM   #481
Tech Adept
 
NeedsHobbyMoney's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Nov 2014
Location: Vegas
Posts: 179
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Is the avid slipper going to fit on this, because I tried last night with no luck. I didn't take that much time messing with it, because I only had an hour left to build it before the race on Friday. Just seemed like it would go on the top shaft even with it's cut sides.
__________________
Team Associated
T5M | B44.2 Schelle Shorty | SC5M | RC8B3e | RC8B3
TEKIN | Airtronics | Savox | Avid | MIP
NeedsHobbyMoney is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2015, 12:26 PM   #482
Tech Elite
 
GeorgePravata's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Brooklyn New York GO HARD OR GO HOME!!!!!!
Posts: 3,371
Trader Rating: 107 (100%+)
Default

Yes it fits I put my on last night
__________________
TEAM ASSOCIATED,REEDY POWER, AKA, TQ WIRES, SILLYBOYZ PRODUCTS.
GeorgePravata is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2015, 01:14 PM   #483
Tech Apprentice
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 93
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Loving this truck. 1st time out with it today and I qualified 3rd . Finished 2nd in the A-main also led a few laps. Outdoor clay/dirt mix light dust . The only thing I've change from the box setup is I'm running the aluminum bulkhead, brass C and D blocks with the 3.5/ 1 inserts. Proline holeshots. I also dropped almost 2 seconds off my previous fast times. I used to run a scx-60cf .
Newbie Rc Guy is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2015, 04:57 PM   #484
Tech Addict
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 529
Trader Rating: 42 (100%+)
Default

So was Cav & Revkin running the SC5M or 10.2 at the Nationals?
Bartman42 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2015, 05:12 PM   #485
Tech Elite
 
aeRayls's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 2,217
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Bartman42 View Post
So was Cav & Revkin running the SC5M or 10.2 at the Nationals?
SC5M
__________________
Team Associated~Reedy~LRP~XP Digital~JConcepts~92zero Designs~Big Horn Designs~


Go that way really fast... if something gets in your way... TURN!
aeRayls is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2015, 05:17 PM   #486
Tech Addict
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 529
Trader Rating: 42 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by aeRayls View Post
SC5M
Looked good... Cav is kicking a$$
Bartman42 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2015, 06:40 PM   #487
Tech Elite
 
bigb11's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: POUGHKEEPSIE,NY
Posts: 3,139
Trader Rating: 59 (100%+)
Send a message via AIM to bigb11
Default

anyone using a sway bar?
__________________
PHAT QUAD RACING, HPI/HOTBODIES, RATZAS, DARKSIDE MOTOR SPORTS, PARMA, Brown Engineering, ROBITRONICS, RC AMERICA, PANTHER, TEKIN, TEAM HOLY ROLLER, Rev Tech/Epic, RC AFRICA, HITEC www.browneng.org, DE wheels
bigb11 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2015, 07:04 PM   #488
Tech Prophet
 
Wildcat1971's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Arizona
Posts: 16,945
Trader Rating: 81 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by NeedsHobbyMoney View Post
Is the avid slipper going to fit on this, because I tried last night with no luck. I didn't take that much time messing with it, because I only had an hour left to build it before the race on Friday. Just seemed like it would go on the top shaft even with it's cut sides.
it fits. the qc on some of the AE topshafts, requires a little finesse to get the drive plated on.
__________________
Support: Team Associated | Reedy Motors & ESC's | Sanwa Radios | Avid | Proline Tires
Wildcat1971 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2015, 07:35 PM   #489
Tech Adept
 
Holeshot114's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Vegas
Posts: 159
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Anyone having a problem with front end diving off big jumps?
Holeshot114 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2015, 04:08 AM   #490
Tech Apprentice
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 93
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

I had the same issue when I 1st got my T5m. I just adjusted my throttle control off jumps. My Sc5m even reacts differently that my x factory .
Newbie Rc Guy is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2015, 05:54 AM   #491
mes
Tech Fanatic
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 925
Default

Quote:
Originally Posted by Holeshot114 View Post
Anyone having a problem with front end diving off big jumps?
You may want to try the 3-gear transmission or a heavier battery. My T5M jumps much smoother with the 3-gear, now all I have to do is adjust my driving a little. If you are running on low-grip, try to stiffen up your front suspension a bit.
mes is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2015, 07:36 AM   #492
Tech Rookie
 
Join Date: Jul 2015
Location: Chicago
Posts: 10
Default

Quote:
Originally Posted by ScottKelly911 View Post
Man, you need to turn that timing on the can up! 17.5 with no timing is like Molasses. You'll be surprised how much it wakes it up with a lot of timing! I don't use a Tekin motor, but to find the sweet spot on that motor, go to the Tekin thread and I'm sure Randy Pike or others that run the Tekin motor will be happy to help you find it!
You was right. Took me about an hour of reading it, but found a post by Randy. Tekin Redline Gen2 2wd buggy 30 on the timing and 2wd sct 20-25. I'll give that a try tonight as a starting point.
DrewF is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2015, 10:46 AM   #493
Tech Rookie
 
motopat's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Spring Valley,Ca
Posts: 12
Default

what kind of issues would I have running SCTE wheels on this truck. I have a set of new Typos which are the tires to run at my track. they are just broken in and I am not running my SCTE anymore.
motopat is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2015, 10:52 AM   #494
Tech Prophet
 
Wildcat1971's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Arizona
Posts: 16,945
Trader Rating: 81 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by motopat View Post
what kind of issues would I have running SCTE wheels on this truck. I have a set of new Typos which are the tires to run at my track. they are just broken in and I am not running my SCTE anymore.
Different Offset. And tlr parts make your car slower
__________________
Support: Team Associated | Reedy Motors & ESC's | Sanwa Radios | Avid | Proline Tires
Wildcat1971 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2015, 01:04 PM   #495
Tech Rookie
 
motopat's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Spring Valley,Ca
Posts: 12
Default

LOL, I get that but in a pinch could I use these without any negative side effects until I can new one. I kinda blew my budget buying the kit and the electronics.
motopat is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 4 (0 members and 4 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:39 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net