R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-25-2014, 02:51 PM   #1
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 6
Default traxxas telluride?

I bought this for my son to get into r/c and was wandering a few things. i bought it used so not sure of how its trully suppose to work but is the 550 titan motors really that slow? Its got a 76 spur and a 19 pinion both 48 pitch and Ive even dropeed in my Lipo's thinking it was a battery. It seems to barely run through grass and has little power to do much fun stuff. I run my stuff brushless but back in the day I ran everything brushed like most people. Just wandering if i got something wrong or do I need to go brushless.
JRJ02 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2014, 08:20 PM   #2
Tech Regular
 
BLKXJ96's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Michigan
Posts: 252
Default

Look through the directions and make sure the ESC is set up correctly. some of the Traxxas ESC's can be put into a novice mode that makes it slower for beginner drivers.
__________________
Jeff
RC10 Team Car, Gold Pan, RC10 B5m B5mCE, Sc5m, Rc8B3e, B6
BLKXJ96 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2014, 09:49 PM   #3
Super Moderator
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Oct 2007
Location: Rochester Hills Michigan
Posts: 7,232
Default

+1 I think they call it training mode, and make sure it's calibrated/setup correctly to the radio to get full throttle. Also it's possible the Titan motor has seen better days if used. If I'm not mistaken they aren't real expensive.
Dave H is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2014, 11:11 PM   #4
Tech Master
 
pettyeagles's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: East Central, Il
Posts: 1,646
Trader Rating: 82 (99%+)
Default

Make sure the esc is not in training mode. If that's not the issue, pull the motor and clean it with motor spray then oil the bushings and try it again. If that doesn't help I would try a new Titan. They're around $28 new.
__________________
A bad day racing beats a good day at work. My RC fleet:
SC5M(x2), B5M, SC10.2, FT SC10, FT TC5, FT TC4, 12R5, AE Rival MT, RC10 Classic, RC10 Worlds, CW Pro Comp Outlaw, F104 pro v2, RJ Speed Legend, Traxxas Slash(x2), 4x4 Slash VXL, Vendetta ST, Axial SCX10, Yeti, Smt10, G-Made/AX10, Tamiya Super Clodbuster
pettyeagles is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2014, 06:18 AM   #5
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 6
Default

Ok will do, I did replace the motor cause the other was geared wrong and smoked water a few minutes of running.
JRJ02 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 04:24 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net