R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Like Tree42Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-24-2015, 09:56 AM   #9466
Tech Apprentice
 
Join Date: May 2015
Posts: 93
Default

Quote:
Originally Posted by Wildcat1971 View Post
We run slicks and if you don't clean them you just do donuts
Yup see now that makes perfect sense.
Apexracing is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2015, 10:02 AM   #9467
Tech Prophet
 
Wildcat1971's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Arizona
Posts: 16,993
Trader Rating: 81 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Apexracing View Post
Yup see now that makes perfect sense.
That being said, when I ran outdoors. I cleaned my tires and car between rounds. Did it make it faster...no. But in doing so, I often find loose screws, cracked parts, tires coming unglued and more. Just part of my routine.
__________________
Support: Team Associated | Reedy Motors & ESC's | Sanwa Radios | Avid | Proline Tires
Wildcat1971 is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2015, 10:04 AM   #9468
Tech Apprentice
 
Join Date: May 2015
Posts: 93
Default

Quote:
Originally Posted by Wildcat1971 View Post
That being said, when I ran outdoors. I cleaned my tires and car between rounds. Did it make it faster...no. But in doing so, I often find loose screws, cracked parts, tires coming unglued and more. Just part of my routine.
Yea i do a screw and nut check after every race, especially on my 1/8 stuff.
Apexracing is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2015, 10:06 AM   #9469
Tech Prophet
 
Wildcat1971's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Arizona
Posts: 16,993
Trader Rating: 81 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Apexracing View Post
Yea i do a screw and nut check after every race, especially on my 1/8 stuff.
yeah, 8th scale is what caused me to start doing that years ago. So much can go wrong on them.
__________________
Support: Team Associated | Reedy Motors & ESC's | Sanwa Radios | Avid | Proline Tires
Wildcat1971 is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2015, 11:54 AM   #9470
Tech Elite
 
Hoese37's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Hutchinson, MN
Posts: 3,819
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

For anyone running the DE Speedline wheels, which offset did you use in the rear. B44 or ZX6?
__________________
Tekno R/C
FTR 510 Raceway
Team FTR
REX Engines USA
RW Mods
Hoese37 is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2015, 01:51 PM   #9471
Tech Addict
 
Join Date: Mar 2003
Location: erie,pa.
Posts: 559
Trader Rating: 10 (100%+)
Send a message via AIM to trashedmaxx
Default

Quote:
Originally Posted by Hoese37 View Post
For anyone running the DE Speedline wheels, which offset did you use in the rear. B44 or ZX6?
I have been using the B4.2 Offset in the rear with no problems and 22-4 in the front. I did notice the DE 22-4 fronts are a bit narrower than the stock wheels. Rounds the tire a bit more.
__________________
Mike Barrett
www.BFastrc.com
www.arcshobbies.com and Raceway
trashedmaxx is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2015, 02:04 PM   #9472
Tech Elite
 
RC*PHREAK's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 4,544
Trader Rating: 120 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by trashedmaxx View Post
I have been using the B4.2 Offset in the rear with no problems and 22-4 in the front. I did notice the DE 22-4 fronts are a bit narrower than the stock wheels. Rounds the tire a bit more.
+1

i also have been using the B4.2. they work fine and since i also run a B5M, it just made sense.
RC*PHREAK is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2015, 02:36 PM   #9473
Tech Master
 
snwchris's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: NE Ohio
Posts: 1,465
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Hoese37 View Post
For anyone running the DE Speedline wheels, which offset did you use in the rear. B44 or ZX6?
22-4 style fits perfectly. I order that style for all mine and no issues.
snwchris is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2015, 01:24 AM   #9474
Tech Elite
 
Hoese37's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Hutchinson, MN
Posts: 3,819
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

I used the ZX6, and there's a lot of threads showing.
__________________
Tekno R/C
FTR 510 Raceway
Team FTR
REX Engines USA
RW Mods
Hoese37 is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2015, 10:33 PM   #9475
Tech Addict
 
nitro2be's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Corona CA.
Posts: 527
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Hoese37 View Post
I used the ZX6, and there's a lot of threads showing.
Yep, I really like the HB wheels.
nitro2be is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2015, 12:13 AM   #9476
Tech Adept
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 132
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Guys, I'm in a big bind. I'm having trouble getting my fantom into my new D413 running to saddle pack configuration. Need help!!!!
King of Smack is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2015, 06:42 AM   #9477
Tech Fanatic
 
Join Date: Dec 2009
Location: In a VAN down by the RIVER
Posts: 753
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by King of Smack View Post
Guys, I'm in a big bind. I'm having trouble getting my fantom into my new D413 running to saddle pack configuration. Need help!!!!
Some motors are too long for saddle pack configuration... Use shorty configuration, get shorter motor, or longer chassis.
__________________
Sofa King Racing
Sofa King is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2015, 06:46 AM   #9478
Tech Adept
 
RENOV8R's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: London Ontario Canada
Posts: 210
Default

Quote:
Originally Posted by King of Smack View Post
Guys, I'm in a big bind. I'm having trouble getting my fantom into my new D413 running to saddle pack configuration. Need help!!!!
Pics and a little more specific and I'm sure we can help. But I'm guessing the steering post is getting in the way?
RENOV8R is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2015, 08:20 AM   #9479
Tech Apprentice
 
Join Date: May 2015
Posts: 93
Default

Quote:
Originally Posted by King of Smack View Post
Guys, I'm in a big bind. I'm having trouble getting my fantom into my new D413 running to saddle pack configuration. Need help!!!!
I have a fantom 540 d4 based 10.5 in mine with the high torque premium rotor. Its a short stack stator. It absolutely screams.
Apexracing is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2015, 08:58 AM   #9480
Tech Adept
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 132
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by RENOV8R View Post
Pics and a little more specific and I'm sure we can help. But I'm guessing the steering post is getting in the way?
Oh yea. I was trying to save a little money since I already have saddle packs, but tomorrow is race day, so I'm going to the hobby store.
King of Smack is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (1 members and 1 guests)
frankiebones
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:56 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net