R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Like Tree4Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-24-2014, 08:39 PM   #6436
Tech Addict
 
Join Date: Jul 2010
Location: athens,al
Posts: 719
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by F>T>R View Post
Im having a glitch problem after making about two or three laps?? Here's my setup - trl 2.0, tekin 4600kv, mmp esc (with bec) savox 1258, futaba rx & radio..

Not sure if I needs a glitch buster or if I need to change something in esc??? Any help??
Quote:
Originally Posted by JEFFs SC10 View Post
its your Savox servo. A glitch buster is necessary but may not entirely fix your problem. The BEC in the MMP may not be strong enough.

Switch to a Hitec Servo and you'll be fine. Try the glitch buster first, hopefully that fixes it.
Quote:
Originally Posted by JEFFs SC10 View Post
Yea, a gen2 RX8 should work better.

MMP BEC's are kind of weak.

Personally I dislike Savox servo's they've caused me brownouts more than I care to share, even costing me a race on the last friggin last lap.

Nothing wrong with savox. Get a capacitor and it will fix your problem.
__________________
Tekno SCT 410.3 rx8gen2/pro 4 4300HD 1267 savox servo
Tekno EB 48.3 rx8gen2/t8 1900kv 1267 savox servo
Tekno NB 48.3 Novarossi 5PXLT 1267 savox servos
all controlled with spektrum dX4R
skyler hays is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2014, 08:45 PM   #6437
Moderator
 
bds81175's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Litchfield, Minnesota
Posts: 2,744
Trader Rating: 20 (100%+)
Default

Agreed. You may not even need a cap...just set the end points right on the steering. I ran a Savox and an MMP for years with no problems.
__________________
Current Racers: AE B6D, Tekno SCT410, Tekno EB48.3
Full Throttle R/C Raceway www.ftrcr.com, Psycho Dog Racing Team, Team Holy Rollers - Greatest RC race team on the planet. Well, at least the team with the best sponsor.
Tekno RC
bds81175 is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2014, 09:35 PM   #6438
Tech Addict
 
eddomak's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Sydney, Australia
Posts: 531
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Yamaha rider View Post
Also what electronics would you recommend?
Sorry to hear about your house. Don't know about your budget, but here goes...

Seems the most popular electronics are (in no particular order):
ESC
- Tekin RX8 (Gen 1 or 2)
- HobbyWing Xerun 120A SCT Pro
- Orion R10 Pro
- Castle Creations Mamba Max Pro (but may need a separate BEC)
- Viper (otherwise someone will complain if I leave it out)

Servos (not as much concensus here...)
- anything with over 180oz torque and under 0.15sec speed
- Savox 1256TG, 1257TG, 1258TG
- Radiopost Green (haven't heard much about this on the 2.0 thread, but there was a while that the 1.0 thread had good news on this)

I'll stay out of the motor debate, but if you look over the last 20 pages you'll get some ideas of 2 pole vs 4 pole, Hobbywing / Tekin / Orion.

Hope this helps,
__________________
Losi SCTE 1.0 - BCE Chassis, Hobbywing SCT Pro, Hobbywing XERUN 3656SD 4000KV, Hitech HS-7955TG
TLR 22T - Orion R10 Pro, Turnigy 10.5T 3250KV
Axial SCX10 Honcho | Traxxas Mini Summit VXL | Losi Micro Desert Truck | Tamiya Boomerang
Airtronics/Sanwa MT-4 | Flysky GT3B - Custom firmware
eddomak is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2014, 11:45 PM   #6439
Tech Rookie
 
SPACOLY's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Kalgoorlie, Western Australia
Posts: 19
Default

hi guys

so i turned the lvc down to 3v and it got i little better so then i tried 2.8v and it got better again YAY...

then i saw that the motor shaft has 1mm of movement in and out of the motor and when i push it into the motor with my finger on the rear of the motor i can feel it touching the rear of the motor. should there be any movement there?
my mate at work has the same motor/ esc combo and i had look at his and his has no movement in the shaft at all. could this be the problem, maybe somthing has broke internaly and is disrupting the sensor?
__________________
TLR SCTE 2.0
the best ride ive ever owend thanks TLR
SPACOLY is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2014, 05:31 AM   #6440
Moderator
 
bds81175's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Litchfield, Minnesota
Posts: 2,744
Trader Rating: 20 (100%+)
Default

Not positive but I don't think the motor has anything to do with it. What type of battery are you using? What are the specs?
__________________
Current Racers: AE B6D, Tekno SCT410, Tekno EB48.3
Full Throttle R/C Raceway www.ftrcr.com, Psycho Dog Racing Team, Team Holy Rollers - Greatest RC race team on the planet. Well, at least the team with the best sponsor.
Tekno RC
bds81175 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2014, 08:20 AM   #6441
Tech Rookie
 
Join Date: Dec 2013
Location: Clayton, Ca
Posts: 5
Default Kingsheadz Center Diff Mount Install

Purchased the Kingsheadz Center Diff Mount for SCTE and have a BCE H1 chassis. The mount has an additional third bracket leg requiring me to drill an additional hole in chassis to utilize this extra support. My question is, has anyone mounted this piece on a BCE chassis and if so what was use to drill out the third countersunk hole? And also, is this necessary or could I just use the two that normally mount it to the chassis? Thankyou!
Banjoblue is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2014, 10:25 AM   #6442
Tech Regular
 
Join Date: Sep 2011
Location: Chicago
Posts: 447
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

That 3rd hole is for the KH Chassis. It's not required, though. I run that center diff mount on my 2.0 chassis with only 2 holes. No issues.
Snafujg is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2014, 12:07 PM   #6443
Tech Rookie
 
Join Date: Dec 2013
Location: Clayton, Ca
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by Snafujg View Post
That 3rd hole is for the KH Chassis. It's not required, though. I run that center diff mount on my 2.0 chassis with only 2 holes. No issues.
Thanks so much, great news.
Banjoblue is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2014, 01:04 PM   #6444
Tech Initiate
 
Yamaha rider's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 33
Talking

Quote:
Originally Posted by eddomak View Post
Sorry to hear about your house. Don't know about your budget, but here goes...

Seems the most popular electronics are (in no particular order):
ESC
- Tekin RX8 (Gen 1 or 2)
- HobbyWing Xerun 120A SCT Pro
- Orion R10 Pro
- Castle Creations Mamba Max Pro (but may need a separate BEC)
- Viper (otherwise someone will complain if I leave it out)

Servos (not as much concensus here...)
- anything with over 180oz torque and under 0.15sec speed
- Savox 1256TG, 1257TG, 1258TG
- Radiopost Green (haven't heard much about this on the 2.0 thread, but there was a while that the 1.0 thread had good news on this)

I'll stay out of the motor debate, but if you look over the last 20 pages you'll get some ideas of 2 pole vs 4 pole, Hobbywing / Tekin / Orion.

Hope this helps,

Yea thanks and thanks for the help
__________________
slash, losi xxx sct, losi MRC, X-ray T3 VTA, original black foot, RC18b2, micro T , SCX 10 Honcho, blade 120 sr.
Yamaha rider is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2014, 06:04 PM   #6445
Tech Rookie
 
SPACOLY's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Kalgoorlie, Western Australia
Posts: 19
Default

Quote:
Originally Posted by bds81175 View Post
Not positive but I don't think the motor has anything to do with it. What type of battery are you using? What are the specs?
im using a gensace 70c 6000mah but my charger will only charge it 5000mah the guy at my hobby store said that would be ok
__________________
TLR SCTE 2.0
the best ride ive ever owend thanks TLR
SPACOLY is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2014, 06:39 PM   #6446
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 234
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by SPACOLY View Post
im using a gensace 70c 6000mah but my charger will only charge it 5000mah the guy at my hobby store said that would be ok
Which charger do you have? Most chargers have a mah shutoff that you can adjust.
potatobed409 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2014, 07:36 AM   #6447
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2012
Location: Mechanicville, NY
Posts: 141
Trader Rating: 25 (100%+)
Default TEN-SCTE 4WD REAR DIFFERENTIAL in 2.0?

I could not find a definite answer on this question. If I purchase a complete LOSI TEN-SCTE 4WD REAR DIFFERENTIAL will it directly fit/mount into the scte2.0? Is there differences I should be aware of? Looking to have as a backup/different setup.

Thank you
mconway is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2014, 09:01 AM   #6448
Tech Champion
 
XXXDad's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2007
Location: West Palm Beach, Florida USA
Posts: 6,009
Trader Rating: 195 (100%+)
Thumbs up

same thing
Quote:
Originally Posted by mconway View Post
I could not find a definite answer on this question. If I purchase a complete LOSI TEN-SCTE 4WD REAR DIFFERENTIAL will it directly fit/mount into the scte2.0? Is there differences I should be aware of? Looking to have as a backup/different setup.

Thank you
__________________
☆ Glenn Carlson ☆☆ WPB, Florida☆

☆TLR 22B 3.0 MM ☆ 22T 2.0 MM ☆22B 2.0 MM ☆22-4 ☆ SCTE 2.0☆ ☆
XXXDad is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2014, 09:04 AM   #6449
Tech Champion
 
blade329's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jun 2008
Location: Glendora, CA
Posts: 5,127
Trader Rating: 114 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mconway View Post
I could not find a definite answer on this question. If I purchase a complete LOSI TEN-SCTE 4WD REAR DIFFERENTIAL will it directly fit/mount into the scte2.0? Is there differences I should be aware of? Looking to have as a backup/different setup.

Thank you
I believe they are the same on both trucks. When in doubt, look at the manuals on tlracing.com.
__________________
Traxxas Slash 2wd XL-5,
Losi SCTE 2.0,
Associated FT B4.2,
Associated FT T4.2
blade329 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2014, 09:11 AM   #6450
Tech Master
 
Join Date: Oct 2004
Location: Owensboro KY
Posts: 1,175
Trader Rating: 9 (100%+)
Send a message via AIM to jeff whiting
Default

Quote:
Originally Posted by mconway View Post
I could not find a definite answer on this question. If I purchase a complete LOSI TEN-SCTE 4WD REAR DIFFERENTIAL will it directly fit/mount into the scte2.0? Is there differences I should be aware of? Looking to have as a backup/different setup.

Thank you
The original (1.0) diff cases are not the same as the 2.0 diff case. The 1.0 cases do fit but, the out drive insert area is much better on the 2.0 cases. No leaks with the 2.0 cases.
__________________
Thanks to our sponsors: Desoto Racing, Serpent, Ielasi Tuned, HobbyWing, Byron's Fuel, Matrix Tires, Protoform, Futaba, www.LEFComplex.com
jeff whiting is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:21 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net