R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Like Tree4Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-13-2013, 02:42 PM   #3781
Tech Adept
 
roberto_1029's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Philadelpgia, PA
Posts: 198
Trader Rating: 9 (100%+)
Send a message via Yahoo to roberto_1029
Default

What's the difference between the 1.0 and 2.0 shocks other then emulsion bleeder style caps?
__________________
Losi 8ight-E 2.0--Traxxas slash 4x4 Ultimate (Scalpel Build) --TLR SCTE 2.0
TLR 22SCT--TLR 22T --Axial Wraith
roberto_1029 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2013, 02:45 PM   #3782
Tech Elite
 
rcgod's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Sacramento, CA
Posts: 3,045
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Hard ano bodies, nitride coated shafts, hard ano balls, aluminum spring adjusters.
__________________
Dialed RC Hobbies
rcgod is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2013, 02:52 PM   #3783
Tech Elite
 
Grandturk's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: NYC
Posts: 3,485
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by roberto_1029 View Post
What's the difference between the 1.0 and 2.0 shocks other then emulsion bleeder style caps?
New chassis, diffs, electronics layout
__________________
Your Product Name Here
Grandturk is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2013, 01:30 PM   #3784
Tech Champion
 
blade329's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jun 2008
Location: Glendora, CA
Posts: 5,127
Trader Rating: 114 (100%+)
Default

My 2.0 chassis arrives today. Now I have everything I need to convert to the 2.0. Can't wait to see the difference between the two.
__________________
Traxxas Slash 2wd XL-5,
Losi SCTE 2.0,
Associated FT B4.2,
Associated FT T4.2
blade329 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2013, 06:32 PM   #3785
Tech Initiate
 
Join Date: Mar 2012
Location: Michigan
Posts: 27
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by hacker07 View Post
The main thing is that if you are using a longer 550 can motor, you will likely want to move the battery to the forward position.
Thanks a lot Ryan, starting the build of the 2.0 this week. You and Casper are awesome lending your time to this forum.
yamasledhead is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2013, 06:57 PM   #3786
Tech Regular
 
Join Date: Mar 2013
Location: Apple Valley
Posts: 478
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by blade329 View Post
My 2.0 chassis arrives today. Now I have everything I need to convert to the 2.0. Can't wait to see the difference between the two.
Blade are you converting a 1.0 to a 2.0 ?
mavdriver is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2013, 05:42 AM   #3787
Tech Champion
 
XXXDad's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2007
Location: West Palm Beach, Florida USA
Posts: 6,009
Trader Rating: 195 (100%+)
Questions?? ORION R10/4600 Tekin combo

Who Uses the Orion R10/4600 Tekin combo, are there any problems stressing that combo? Are you using sensor wire? I heard you need to run without sensor wire. Or is that some wrong info...
I use the RX8 now and want to move it to my 1/8 scale and drop the R10 in the 2.0
So who has this setup and how's the Temps and Power??
I know to program it I unplug the motor..... but my buddy says he cant run it in Sensor Mode.
__________________
☆ Glenn Carlson ☆☆ WPB, Florida☆

☆TLR 22B 3.0 MM ☆ 22T 2.0 MM ☆22B 2.0 MM ☆22-4 ☆ SCTE 2.0☆ ☆
XXXDad is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2013, 08:56 AM   #3788
Tech Champion
 
blade329's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jun 2008
Location: Glendora, CA
Posts: 5,127
Trader Rating: 114 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mavdriver View Post
Blade are you converting a 1.0 to a 2.0 ?
Yup.
__________________
Traxxas Slash 2wd XL-5,
Losi SCTE 2.0,
Associated FT B4.2,
Associated FT T4.2
blade329 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2013, 09:29 AM   #3789
Tech Elite
 
Join Date: May 2006
Posts: 3,527
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by XXXDad View Post
Who Uses the Orion R10/4600 Tekin combo, are there any problems stressing that combo? Are you using sensor wire? I heard you need to run without sensor wire. Or is that some wrong info...
I use the RX8 now and want to move it to my 1/8 scale and drop the R10 in the 2.0
So who has this setup and how's the Temps and Power??
I know to program it I unplug the motor..... but my buddy says he cant run it in Sensor Mode.
Too bad you don't have a second RX8, they are shipping gen 2's just so you know, haha. In regards to the R10, it needs to be the R10 Pro for starters. Then if you do not have their box to load the 4 pole software which is the best thing to do and in that case you would run the sensor wire, you would run without with the 2 pole software so it doesn't error into sensorless, it just runs that way naturally. Then you will have full power at least.
__________________
-Ryan Dunford
Horizon Hobby Spektrum Product Manager
TLR--Spektrum--Horizon Hobby--Tekin--Venom--Pro-Line--Sticky Kicks--Bradley FLD--ImagineIt Graphics--Casper-RC.com
TLR 22 3.0, TLR 22T 2.0, TLR 22SCT 2.0, TLR TEN-SCTE 2.0, TLR 8ight-E 4.0, DX6R
hacker07 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2013, 11:11 AM   #3790
Tech Prophet
 
Casper's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Orange, Ca
Posts: 17,736
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by hacker07 View Post
Too bad you don't have a second RX8, they are shipping gen 2's just so you know, haha. In regards to the R10, it needs to be the R10 Pro for starters. Then if you do not have their box to load the 4 pole software which is the best thing to do and in that case you would run the sensor wire, you would run without with the 2 pole software so it doesn't error into sensorless, it just runs that way naturally. Then you will have full power at least.
Just to clear that up team drivers are getting RX8 Gen2's very soon. Sounds like shipments to shops are about 30 days away. So very soon!
__________________
TLR/Losi Team Driver
TLR/Losi | Tekin | DE Racing | Spektrum | Exotek | JBRL | Kolor Koncepts | OC/RC |Sticky Kicks | Imagine It Graphics | Casper-RC.com
TLR 22 4.0 SR, TLR 22T 3.0 (laydown), TLR 22-4 2.0, Spektrum DX6R

WWW.CASPER-RC.COM TLR and Tekin setups
Casper is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2013, 03:48 PM   #3791
Tech Apprentice
 
CanadianNascar's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Space
Posts: 85
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by XXXDad View Post
Who Uses the Orion R10/4600 Tekin combo, are there any problems stressing that combo? Are you using sensor wire? I heard you need to run without sensor wire. Or is that some wrong info...
I use the RX8 now and want to move it to my 1/8 scale and drop the R10 in the 2.0
So who has this setup and how's the Temps and Power??
I know to program it I unplug the motor..... but my buddy says he cant run it in Sensor Mode.
I have the Orion R8 with Pro 4600, glitches even with firmware update, it needs a bec..
Couldn't wait for the Gen 2...
__________________
http://www.dorc.ca/
CanadianNascar is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2013, 04:53 PM   #3792
Tech Elite
 
Blitzrockey's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: B.C Canada
Posts: 2,181
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by CanadianNascar View Post
I have the Orion R8 with Pro 4600, glitches even with firmware update, it needs a bec..
Couldn't wait for the Gen 2...
Hw v3 or 3.1 works awsome!
Blitzrockey is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2013, 05:01 PM   #3793
Tech Regular
 
Join Date: Jul 2012
Location: Frisco,Tx
Posts: 355
Trader Rating: 6 (88%+)
Default

What servo horn do you guys use my hits my servo. and I cant get full throw out cuz it hit. it the one from the 22 buggy.
Rcdudes3475 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2013, 05:37 PM   #3794
TLRacing
 
Frank Root's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Oct 2004
Location: Corona, CA, USA
Posts: 5,410
Trader Rating: 25 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Rcdudes3475 View Post
What servo horn do you guys use my hits my servo. and I cant get full throw out cuz it hit. it the one from the 22 buggy.
Do you have the low profile ball stud on the servo horn? What servo do you have?
__________________
Frank Root -- TLR Project Manager
Twitter - @FrankRoot FB - facebook.com/FrankRootTLR
Team Losi Racing (TLR) - Team Orion - Spektrum - JConcepts - Horizon Hobby - Stick It 1 - Sticky Kicks - Bradley's Fine Line Designs - liverc.com - OCRC Raceway - Tuning Haus - Pacific Coast Hobbies - RIP
Frank Root is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2013, 07:02 PM   #3795
Tech Apprentice
 
CanadianNascar's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Space
Posts: 85
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Blitzrockey View Post
Hw v3 or 3.1 works awsome!
Their firm ware update ?
I've heard a Hobby Wing programmer will work with the Orion also, but don't know which one..
__________________
http://www.dorc.ca/
CanadianNascar is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:35 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net