R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Thread Tools Search this Thread
Old 02-26-2005, 11:18 PM   #1
Tech Master
HVAC25000's Avatar
Join Date: Jan 2005
Location: San Diego
Posts: 1,078
Trader Rating: 19 (100%+)
Default Pulse/Linear NiCd problems

Hi. I'm breaking in some new brushes using a standard motor conditioner.

When I charge a pack of NiCds on Linear at 5amps, it runs the motor at 2000rpm. When I charge the same pack of NiCds on Pulse at 5amps, it runs the motor at 3000rpm, and also runs the motor about twice as long! I checked twice, with 2 different battery packs. Why is this happening? And does this mean I should charge my NiCds on Pulse from now on?


Last edited by HVAC25000; 02-26-2005 at 11:25 PM.
HVAC25000 is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pulse vs Linear DISCHARGING (also vs Multi-step discharging) akuhon Electric On-Road 5 01-01-2007 10:58 PM
Charger Opinions...Pulse or Linear? GroffBall Electric On-Road 1 03-14-2005 11:10 AM
Pulse/Linear NiCd problems HVAC25000 Electric On-Road 8 03-03-2005 10:19 AM
Pulse Chargers vs linear chargers imjonah Electric On-Road 2 07-19-2004 01:14 PM
Linear/ Pulse charging Crashmaster Electric On-Road 10 05-04-2004 02:09 AM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -7. It is currently 09:56 AM.

Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0