R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-08-2011, 01:02 PM   #1
Tech Adept
 
bhsanchez72's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 200
Trader Rating: 6 (100%+)
Default MAMBA MAX PRO COGGING "E_REVO"

Hi i have e-revo with a Brand new mamba max pro esc , new Tacon brushless motor 2000 KV on 6s lipos. it started cogging/glitching when i apply the throttle. It wont go forward until i give it a little tap and the motors turns over and works. But when i stop i have to give it another tap to go. Also if i pick up the car off the ground and give it throttle then the wheels when spin slowly until i let go. I dont know why it is doing this everything is brand new. Let me know if you have any questions or suggestions to try and fix this.
bhsanchez72 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2011, 01:25 PM   #2
Tech Master
 
EastCoasterVa's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Norfolk, Virginia
Posts: 1,109
Default

- Make sure your end points (or travel for Spektrum) on the radio are set the the max
- Re-bind the reciever
- re-calibrate the ESC
EastCoasterVa is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2011, 04:26 PM   #3
Tech Addict
 
Nogas's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brisbane, Australia
Posts: 742
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

I thought the MMP was a 1/10 scale esc. I def dont think its capable of 6S in a erevo???

If you meant to say the MMM, then your problem is likely calibration as above or gearing maybe??

What gearing are you running?
__________________
Tekno RC
MBX6e V4 Tekno
MBX6Te V4 Tekno
Nogas is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2011, 10:13 PM   #4
Tech Rookie
 
Join Date: May 2011
Posts: 9
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Nogas View Post
I thought the MMP was a 1/10 scale esc. I def dont think its capable of 6S in a erevo???

If you meant to say the MMM, then your problem is likely calibration as above or gearing maybe??

What gearing are you running?
is the tacon motor a sensored motor?
rooster626 is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2011, 08:29 AM   #5
Tech Elite
 
BashemSmashem's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 4,624
Trader Rating: 42 (100%+)
Default

Sounds like the MMP is running in sensored mode or one of the motor wires are loose .

As was said before IF you are running a Mamba Max Pro its not gonna last very long on 6s in a heavy truck like the E REVO . Sell it and get a Mamba Monster ESC , it can handle more power and is made for heavy trucks like the E REVO . The Mamba Max Pro is meant for smaller/lighter trucks .
__________________
Have you been ripped off by Brushless Hobbies ? If so go to BBB.org and file a complaint !
BashemSmashem is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 05:35 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net