R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Thread Tools Search this Thread
Old 04-26-2004, 11:12 AM   #1
Tech Rookie
Join Date: Jan 2004
Location: FL
Posts: 7
Default engine problem

About 2 hours of use rex p5 with odonnel glow plug 30% nitro tends to not work good. it stalls out when giving it gas, is this because I need to let it cool down the temp is only about 210 or should i change plugs and how long do glowplugs last? This weekend i put a new one in and it did the same thing. Does any one have any ideas?
kissmypaint is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2004, 11:16 AM   #2
Tech Regular
SlobbaTech's Avatar
Join Date: Jun 2003
Posts: 423

Could be tuned bad or plug is not right range. If too lean the motor will like turn off then back on or seem like maybe it's glitching. If too rich you are able to hear the rpm the whole time just it's tripping over itself and bluburly sounding. If you experience any of those when up to speed then your main needle needs work, if it's happening from a stop then bottom needle needs more attention that the top.
SlobbaTech is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2004, 11:27 AM   #3
Tech Rookie
Join Date: Jan 2004
Location: FL
Posts: 7

I'll take it apart this week and start over What confuses me is thet it runs great for about two hours then starts to die everytime throttle is applied. the glow plug is right range #9 I'll try playing with my low end needle. I cant fiure it out. Some one at the trake said to change plugs (meaning to put a new one in)it will run at slow rpm but when I hit it it stalls, only after about 6 tanks of gas when this problem start to occur.
kissmypaint is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
engine problem what happened? Nitro Off-Road 6 11-23-2007 04:27 AM
engine problem tony montana Nitro On-Road 10 06-17-2007 06:50 PM
problem with engine longlive289s Nitro On-Road 11 05-09-2007 01:59 PM
problem with NR engine eduardo_garcia Onroad Nitro Engine Zone 0 11-06-2006 12:10 PM
engine problem bleach1 Nitro On-Road 14 03-13-2004 12:06 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -7. It is currently 01:29 PM.

Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0