R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Thread Tools Search this Thread
Old 11-30-2003, 11:13 AM   #1
Tech Apprentice
Join Date: Aug 2003
Location: Bloomfeild Hills, MI
Posts: 76
Default engine trouble

i have a mach .15 engine with about 1 gallon of fuel through it. the problem is that it stalls very often. once i get it up to runing temp it can idle for a whole tank but if i go real fast and then let it idle it will get slower and slower and then it will stall. i have also tried different types of fuel, glow plugs, and messed with the high and low end but it never seems to get beter. please help

thanks in advance
igkyoa is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2003, 04:22 PM   #2
Tech Apprentice
Join Date: Oct 2001
Location: severn MD
Posts: 85

was it broken in properly? sounds like your piston/sleeve may be shot.
TC3Killer is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2003, 06:11 PM   #3
Tech Apprentice
Join Date: Aug 2003
Location: Bloomfeild Hills, MI
Posts: 76

it was is broken in very carefully my (2nd engine) and the sleve and piston are still in good shape.
igkyoa is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2003, 05:58 PM   #4
Tech Regular
rushdude's Avatar
Join Date: Jul 2003
Location: Central, NJ
Posts: 402
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via AIM to rushdude

I have a mach .15. Mine does the same thing. It get slower and slower as you go along but mine doesn't stall. When it gets slower I just make the idle higher by adjust the throttle trim on the radio and tigtening the idle screw. That works for me. I thought it was just because I don't use this engine a lot because I use my fantom fr12. Also does that engine seem under powered to you? A lot of people say that but I don't think so.
rushdude is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2003, 06:03 PM   #5
Tech Fanatic
r1harper's Avatar
Join Date: Nov 2003
Location: purvis, ms
Posts: 968
Trader Rating: 24 (100%+)

i could not stand this engine, it didnt stay in "tune" for me. also if it gets too hot it will get a little slower. i think all nitro users should get a temp gun, it helps not to overheat the engine. what fuel are you using? if it will idle then you just need to fine tune it, if you are not sure, see if someone will help you out. later and good luck
r1harper is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
engine trouble kyosho 444 Nitro On-Road 3 04-14-2007 03:47 AM
Engine won't Rev Up and Glow Plug Trouble tarheel23 Nitro On-Road 5 07-25-2006 07:26 PM
Trouble starting engine on a TS-12 IceD Rookie Zone 2 06-09-2005 12:51 AM
engine trouble skater-racer Electric Off-Road 1 05-21-2005 06:25 PM
Engine Trouble (I think?) Plz help! Nitrus~Power Electric On-Road 1 03-15-2003 11:43 AM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -7. It is currently 01:04 PM.

Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0