R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Thread Tools Search this Thread
Old 02-18-2009, 12:54 AM   #1
Tech Master
Join Date: Apr 2008
Location: Christchurch, NZ
Posts: 1,063
Default Novak 8.5 Brushless with Castle Sindewinder ESC

As the title says, will this motor work with the ESC?

I've read about issues with sensored motors cogging with sensorless ESC's, but that usually appears at higher winds apparently.

Can I just unplug or coil up the sensor wire and go for it?

Thanks for your help
JR007 is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2009, 03:45 AM   #2
Tech Master
porkey's Avatar
Join Date: Aug 2008
Location: Niles,Michigan
Posts: 1,007
Trader Rating: 1 (100%+)

Yes it will hook up. But you can have cogging issues. You can just forget about the sensor wire. What are the porblems you heard about on the sensor set up.
porkey is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2009, 03:52 AM   #3
Tech Adept
Join Date: Sep 2008
Location: Finland
Posts: 113

My friend has 8.5t Novak and it cogs a little bit with Sidewinder. It's okay, but not as smooth as Castle's own motors are.
AiR2k is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2009, 07:19 AM   #4
Tech Legend
wyd's Avatar
Join Date: Sep 2001
Location: Castle Mamba Max Pro. Feel its power!!!!!!!!!!
Posts: 20,881
Trader Rating: 47 (100%+)
Send a message via AIM to wyd

The best bet is to use the 8.8 with a sensored system or use the Sidewinder with the Castle 4600kv motor or the Tekin line of sensorless motors. That way you will get the best performance possible out of your system.

Some people do run the lower winds with little to no problems but it is always best to use Sensorless with sensorless motors and sensored with sensored motors to get your best performance.
Castle Creations (Since 2005)
Bumps & Jumps RC (One of the best racing facilities around)
ST Racing Concepts (STRC) Great aluminum upgrades for many brands.
Custom Works (Best Oval Cars around). Too many titles to list
Shout out to: Sticky Kicks, CR Graphics and Race Ready Products
wyd is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -7. It is currently 12:35 PM.

Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0