R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Thread Tools Search this Thread
Old 08-06-2007, 11:23 AM   #1
Tech Adept
Dannn's Avatar
Join Date: Aug 2007
Posts: 140
Trader Rating: 4 (100%+)
Default Electronics Nightmare... Servo issue, BEC, everything.

I bought a T3 the other day, all graphite for 100 bucks. Came with a servo, not sure what model. Anyways, I traded my friend one of my other junky cars for an LRP Bullet A.I. and JR 125 RX w/ Airtronics AE TX. Motor that i'm running is the Monster 27t. Now for my first problem.

I get about 75 feet of range with a fully erected antenna on both the RX and TX with fresh batteries in both. As the batteries wear down in the T3, the range gets worse. By the end of the pack, the 2 antennas have to be touching for it to move.

Now another issue, I have no reverse!!! I thought this was a reversing ESC? I've tried 3 different TX's, and 2 different RX's and i still don't have reverse. I've tried all the reversing buttons on the TX's and the trim dials.

And for my last issue, my servo just stopped working this morning, Will not move at all. Its plugged in, has power, tried both RX's, both TX's, still nothing, tried the throttle spot and the steer spot on my RX's, nothing.

Can anyone help me at all? I'm at a loss!!
Dannn is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2007, 07:59 PM   #2
Tech Master
sim600's Avatar
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,624
Trader Rating: 15 (100%+)
Send a message via ICQ to sim600

The previous owner of the LRP might have disabled the reverse function on it. Try to get the instruction manuals for that (or you can't find one, try to get instruction manuals for any of the other reversing LRP ESCs and hopefully the instructions to enable reverse is the same).

As for the bad range, it's either because the TX/RX/crystals aren't perfectly compatible OR the one of them is faulty. Sorry, I know that doesn't really narrow it down any.
sim600 is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cyclone Servo Issue RevXS Electric On-Road 11 04-27-2008 03:21 PM
Curious Futaba S9451 Servo Issue sosidge Radio and Electronics 14 10-16-2007 03:01 PM
XTM servo issue gojoecrewchief1 Nitro Off-Road 3 09-12-2007 12:27 PM
ESC/Servo issue *help* glider90 Electric On-Road 5 12-14-2003 04:43 PM
Sat Test- Is It A Nightmare??? M 5 Chat Lounge 3 09-28-2002 07:41 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -7. It is currently 02:27 PM.

Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0