R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Like Tree33Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-12-2013, 05:42 AM   #6196
Tech Master
 
F18engineguy's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,611
Trader Rating: 216 (100%+)
Default JC Ball cups

Is anyone selling the new JC ball cups?

Qestion, what are the advatages of the new JC Titanium axles over the standard JC axles? Are the standard ones known for breaking or is it a weight thing?

Thanks!
__________________
VA Beach
F18engineguy is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 06:29 AM   #6197
PW
Tech Elite
 
PW's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Groveland, FL
Posts: 4,385
Send a message via AIM to PW
Default

Quote:
Originally Posted by Vegaspilot View Post
Any update on the aluminum B44 steering rack?
Going through production and packaging; hopefully soon.

Quote:
Hi, question!
Just bought a set of 1/8 buggy wheels, part number 3303, and they are small!
Smaller than the rest of my wheels, and too small to properly fit my proline tires
Please help! Thanks!
Yes; this wheel is actually the correct size that was the industry standard many years ago, but over time all the manufactures have made their wheels much bigger for better performance. The tire size never changed because the larger wheels with the standard tire size gives a much tighter fit and stiffer sidewall. If you want the "current" industry standard size then it's part #3302.

Quote:
any bodies in the works for the mbx6 eco or mbx7 eco
Not at the moment.

Quote:
I was looking to order a Titan in the lighter thickness for stock racing. On the JC website it prompts you to pick a thickness, but there is only the HD option available. Is that just a web mistake or are the "lighter" versions not avail. atm?
Not available yet; not sure of the ETA right now.

Is anyone selling the new JC ball cups?

Quote:
Qestion, what are the advatages of the new JC Titanium axles over the standard JC axles? Are the standard ones known for breaking or is it a weight thing?
Mainly just a weight thing, but also a "bling" thing as well .

Don't think the Ball-Cups have shipped to dealers yet.
__________________
Paul Wynn

JConcepts - Team Associated - Reedy - XP - TSR Products - MIP - Stickit1
P1 Brand - "If it's only for fun; then take out the transponder?!"
PW is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 07:38 AM   #6198
Tech Regular
 
Join Date: Feb 2011
Location: Iowa
Posts: 319
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Is there a conversion or a way to make the new Rips tires and Hazard wheels fit a Losi XXX-SCB?
__________________
Would like to thank my sponsor "Walmart".
JasonLee is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 07:57 AM   #6199
PW
Tech Elite
 
PW's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Groveland, FL
Posts: 4,385
Send a message via AIM to PW
Default

Quote:
Originally Posted by JasonLee View Post
Is there a conversion or a way to make the new Rips tires and Hazard wheels fit a Losi XXX-SCB?
I believe PL makes a conversion kit to make it hex front wheels. You then could use our losi Hazard wheel and cut the inner bead off the wheel and mount the Rips up.

I can't really confirm all this, but it should be possible.
__________________
Paul Wynn

JConcepts - Team Associated - Reedy - XP - TSR Products - MIP - Stickit1
P1 Brand - "If it's only for fun; then take out the transponder?!"
PW is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2013, 09:48 PM   #6200
Tech Addict
 
Join Date: Apr 2012
Location: Punxsutawney, Pa
Posts: 521
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

I got a shock stand today from A main and it has no holes for the shocks.. I find that weird considering it's a shock stand? Is this normal or did I get one that is defective? If I knew I had to drill my own holes I would have ordered a different one.
cripplethreat is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2013, 09:51 PM   #6201
Tech Master
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,131
Trader Rating: 55 (97%+)
Default

sounds weird. maybe it's a "different" type stand and doesn't use holes.

post a link to it and that mighty help sort things out.
shagnat is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2013, 09:53 PM   #6202
Tech Master
 
zeakemedia's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 1,216
Trader Rating: 72 (100%+)
Default

I believe you make the holes so the shocks you have fit. I'm sure they do that, no holes, because of the many different sizes of shocks out there right now.
Blake
__________________
DJO Race Designs | R1Wurks | Speedy's Racing Parts | The Ohio RC Factory
zeakemedia is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2013, 09:54 PM   #6203
Tech Addict
 
Join Date: Apr 2012
Location: Punxsutawney, Pa
Posts: 521
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

http://www.amainhobbies.com/product_...nd-Matte-Black


I guess looking at it in the picture it doesn't have the holes either.. I guess I should have paid more attention
cripplethreat is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2013, 09:56 PM   #6204
Super Moderator
 
Matt Trimmings's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Tucson AZ
Posts: 5,693
Trader Rating: 156 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by cripplethreat View Post
I got a shock stand today from A main and it has no holes for the shocks.. I find that weird considering it's a shock stand? Is this normal or did I get one that is defective? If I knew I had to drill my own holes I would have ordered a different one.
Yes you need to put your own holes in. They could have made holes for you but then there would have been the need for and 1/8 scale specific, a 1/10 scale specific and a 1/10 with big bores specific shock stand. All you need is to use a reamer and open up the holes to the proper size for your application.
__________________
Thanks to: JConcepts ~ Schelle ~ Kustom RC Graphics

#MakeRCTechGreatAgain
Matt Trimmings is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2013, 09:41 AM   #6205
Tech Champion
 
thecman26's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jul 2006
Location: South Central Kansas
Posts: 7,737
Trader Rating: 99 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Matt Trimmings View Post
Yes you need to put your own holes in. They could have made holes for you but then there would have been the need for and 1/8 scale specific, a 1/10 scale specific and a 1/10 with big bores specific shock stand. All you need is to use a reamer and open up the holes to the proper size for your application.
+1, thats a great stand! I got one! Makes shock maintenence a breeze, also has a nice place for a can of... Errr.... Pop... Yeah!
__________________
Chris Keen: Viola, Kansas
Kyosho RZ6, TLR 22 3.0, TLR 4.0 SR (soon),& 22T 3.0
"I'm too drunk to taste this chicken!", Col. Sanders
thecman26 is online now   Reply With Quote
Old 06-18-2013, 09:41 PM   #6206
Tech Master
 
Cridd's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Visalia, CA
Posts: 1,944
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Any news on when the ball cups hit the shelves.
__________________
Chris
B6D / T5M / SC5M
Cridd is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2013, 02:05 AM   #6207
Tech Adept
 
NICEALLDAY's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: San diego
Posts: 127
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Cridd View Post
Any news on when the ball cups hit the shelves.
+1
__________________
AE FT RC8.2e |FT TC6.1| AE FT SC10.2 | AE B5 RM |

Home track: SDRC Raceway
NICEALLDAY is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2013, 02:50 AM   #6208
Tech Adept
 
NICEALLDAY's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: San diego
Posts: 127
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

ohhhhhhhhhh look what i found on amain!!!
http://www.amainhobbies.com/product_...i-Roll-Bar-Kit
__________________
AE FT RC8.2e |FT TC6.1| AE FT SC10.2 | AE B5 RM |

Home track: SDRC Raceway
NICEALLDAY is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2013, 05:32 AM   #6209
PW
Tech Elite
 
PW's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Groveland, FL
Posts: 4,385
Send a message via AIM to PW
Default

Quote:
Originally Posted by Cridd View Post
Any news on when the ball cups hit the shelves.
Don't have an exact ETA, but they have been shipped.
__________________
Paul Wynn

JConcepts - Team Associated - Reedy - XP - TSR Products - MIP - Stickit1
P1 Brand - "If it's only for fun; then take out the transponder?!"
PW is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2013, 04:58 PM   #6210
Tech Addict
 
5th wheel's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Florida
Posts: 682
Default

On the b4.1 dose anyone have trouble keeping the camber set were you put it.it keeps changing on me even when I drop it on the pit table to check ride hight. I have not even run the buggy yet and the camber changes. Why is that? is the b4 that bad of quality from ae.
5th wheel is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
JConcepts BJ4 Funkymojo R/C Items: For Sale/Trade 11 03-28-2006 11:04 AM
WTB: JConcepts BJ4 goldberghere R/C Items: Wanted to Buy 0 03-20-2006 08:06 AM
FS: JConcepts BJ4 cnk R/C Items: For Sale/Trade 14 11-22-2005 09:48 PM
[FS] JConcepts BJ4 - NEVER RUN TBone77 R/C Items: For Sale/Trade 5 10-27-2005 03:23 PM
FS/FT: Jconcepts BJ4 $425.00 skriete R/C Items: For Sale/Trade 3 10-25-2005 06:54 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:12 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net