R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Thread Tools Search this Thread
Old 01-10-2007, 03:17 PM   #1
Tech Rookie
Join Date: Jan 2007
Posts: 1
Angry E-maxx 7 cell problem

I got an E-maxx for Christmas and just purchased two 7-cell battery packs to run in it. The problem is that when I plugged it in, there is no juice. To answer several obvious questions first ... I charged the batteries using a peak charger the night before (and they took the expected amount of time to charge), secondly there was a little life, in that the ESC would show green lights when the trigger was pulled full throttle, and blink green lights when full throttle in reverse. In addition, the steering worked and would respond, as did the shifting from 1st to 2nd gear, just no power to run the wheels.

I had just run the car on two 6-cell sticks, where it ran just fine to completion. Is there any "programming" that needs to be done to the ESC to take the 16.8 volts? Could the batteries themselves be bad? Any thoughts would be greatly appreciated. Thanks!

hasqual is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 03:35 PM   #2
Tech Elite
streetracer745's Avatar
Join Date: Oct 2006
Posts: 2,292
Send a message via AIM to streetracer745

an emaxx speed control can only take 14.4 volts. your 7 cells are useless in the truck. the speedo limits at 14.4 input volts. your trying to put too much power through it.
89% of Revos are racers. If your Revo can out-bash and out-run a Savage, put this in your sig.


46.7% of all statistics are made up on the spot and have no real value or truth.
streetracer745 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 03:36 PM   #3
Tech Adept
Join Date: Jul 2006
Posts: 158
Trader Rating: 3 (100%+)

no programming needed, it's probably a dud ESC or an obvious problem we havent seen.

if you have a chance, get a real esc from an e-savage.

aussiebuddha is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New E Maxx EVX-2 problem sir miles Electric Off-Road 2 12-31-2007 12:00 AM
Problem with Cell Master raidvs Australian Racing 1 01-15-2007 12:22 AM
t-maxx problem lovecrime720 Monster Trucks 5 02-13-2006 10:50 AM
s-maxx problem? Smaxxblue Monster Trucks 3 05-08-2005 06:35 PM
Problem with my t-maxx BIGGERSTUFF Electric Off-Road 2 09-23-2003 12:25 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -7. It is currently 01:33 PM.

Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0