R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Thread Tools Search this Thread
Old 01-02-2007, 06:01 PM   #1
Tech Rookie
Join Date: Jan 2007
Posts: 1
Default Starting Problems

hi guys and gals

i have a nitro stampede by traxxas. it has no been started in over a year ad i fueled it up and the only way i can get it to run is by pressing the primer on the gas take to feed it.(and then it goes wide open but i have to keep pushing the primer to get it to stay running). does anyone have an idea that this can be????

Thank you
ICE77 is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2007, 06:56 PM   #2
Tech Regular
amain's Avatar
Join Date: Jun 2006
Location: ottawa ontario canada
Posts: 357

if it has been sitting for a year ur fule has gone bad, get some new fule. also get a new glow plug while ur at ur lhs. and bring the car to . ur lhs guy should be more the willing to help u get it all set up. if it going wot when its supposed to be at idel take off the air filter and make sure that the carb is mostly closed and it just open enough for it to idel. aslo put it back to factory settings.
amain is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2007, 07:02 PM   #3
Tech Elite
RCBLUE's Avatar
Join Date: Oct 2003
Location: Portland OR
Posts: 2,079
Trader Rating: 7 (100%+)

Pull all the fuel lines off and clean them out. Clean out the tank. Tear the motor apart and clean it out including the carb noteing your needle settings. Use some motor spray or nitro cleaner or something of that nature. A new glow plug is a good idea like amain said. Reassemble and start then check for air leaks
Don't sweat the petty things...........Pet the sweaty things!!

Serpent America
Lunsford Racing
RCBLUE is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Having problems starting my O.S Vpec in my Losi 8ight Please help NJA82 Nitro Off-Road 12 09-20-2007 04:18 AM
Starting problems Mikey. Nitro Off-Road 1 07-11-2007 10:53 AM
Starting problems ctmpwrdcamry Monster Trucks 4 08-12-2005 08:43 PM
Starting Problems racer01 Nitro On-Road 2 01-16-2004 08:08 PM
Novarossi starting problems renjie Rookie Zone 6 10-16-2003 09:00 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -7. It is currently 01:55 PM.

Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0