R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Thread Tools Search this Thread
Old 12-27-2006, 10:53 PM   #1
Tech Apprentice
Join Date: Aug 2006
Posts: 86
Default Engine does not start


Just got the Trinity Next Truggy. I was into gassoline first and then I get this nitro. I've got the baja and I think gassoline engine is so much easier to start than nitro. I don't know if it is true but I was having a hard time started this truck for the first time. I didn't know how to prime fuel to the carb, then I dI finally got the engine to start but when It fired up the first time, I feel the engine running very very fast at idle. Does it mean that the low speed is set too lean? I thought the factory setting is always perfect for breaking in.

Ok, after 3 tanks of breaking in, the engine runs quite well until the 5th tank then my transmitter out of battery, did some high end jet tuning, the car runs very fast and smooth at high speed. but it bogged at acceleration for a half of a second from full stop. So I took it back to the house and get batteries charged and clean some dirt on the chassis. An hour later I went out and gave it another run. Started the engine, but the engine ran like crazy at idle. Don't know why, take it back to check, open up the engine, re-adjust everything, clean the carb, piston and sleeve and re-lube it. Tooke it out, gave it a start. It fired at first pull then shut off, after that it doesn't fire anymore. I removed the plug, feel like it's wet so I clean it. I thought that the engine's flooded so I turned the car upside down, pull a few short bursts to get the cylinder dry. I checked the plug, it's did glow red when made contact with glow starter. Put it back, the engine didn't start, it didn't sound like it even fire. I don't know what happen to it. I just keep trying but no hope.

Do any of you have any ideas what causes the problem.

iphong is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
new engine...cant get it to start indy_rc Nitro On-Road 13 04-18-2006 06:29 AM
engine start up (non-pull start) racer Nitro On-Road 1 04-10-2004 11:22 PM
engine can't start! Please help pro3racer01 Nitro On-Road 8 10-27-2003 04:58 PM
how to start the engine?? zonerx Singapore R/C Racers 3 08-26-2002 07:31 PM
wheels start spinning right after engine start ( on idle ) slavka Nitro On-Road 2 06-24-2002 11:48 AM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -7. It is currently 08:59 AM.

Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0