R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric Off-Road

Thread Tools Search this Thread
Old 04-27-2006, 06:51 PM   #1
Tech Rookie
Join Date: Apr 2006
Posts: 2
Unhappy Engine stalls w/o igniter

Hey y'all, I'm a nitro-newbie that needs some assistance. I just purchased an OFNA Ravager and I've struggled with getting my Force .28 engine started, but have run 3 tanks through it. It still stalls frequently but my main question is this...

No matter how well the engine seems to be running, when I remove the glow plug igniter, the engine immediately stalls . Would this indicate a bad glow plug?

Thanks for any input.
deputy139 is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2006, 06:55 PM   #2
Tech Addict
rocca30's Avatar
Join Date: Apr 2004
Location: fl
Posts: 589

i would try that first.
rocca30 is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2006, 07:41 PM   #3
Tech Elite
GregH's Avatar
Join Date: Aug 2001
Location: Pennsylvania
Posts: 2,296
Send a message via AIM to GregH

you got your self a bad glowplug. Swap it out with a new one and you'll be rollin in no time.
GregH is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2006, 06:14 PM   #4
Tech Addict
Join Date: Aug 2003
Location: north carolina
Posts: 536
Send a message via AIM to 2mcgrath Send a message via Yahoo to 2mcgrath

yes could be symptoms of a bad glowplug.but when your breaking a motor in they are set very rich and sometimes you have to leave the igniter on to help burn all the fuel
2mcgrath is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2006, 06:25 PM   #5
Tech Elite
JayL's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
Join Date: Mar 2006
Location: Ca
Posts: 2,767

if it's not the glow, check your clutch bearings. that happened to me..
JayL is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2006, 09:35 AM   #6
Tech Adept
phillyfan5420's Avatar
Join Date: Feb 2006
Location: Franklin Park, NJ
Posts: 178
Send a message via AIM to phillyfan5420

before you start messing around with the clutch bearings and glow plugs, simply try putting the throttle trim on the transmitter up a bit. its a common problem that happens to me, and when i put up the throttle trim its fine.
phillyfan5420 is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2006, 12:41 PM   #7
Tech Master
Car Breaker's Avatar
Join Date: Apr 2004
Location: Grave Yard
Posts: 1,250
Trader Rating: 10 (100%+)

first, make sure the idle isn't too small,
if that don't work, change glow plug.
if that don't work, check if you clutch work fine, the bearing is smooth, the clutch don't engage without push of throtal,
make sure you use the strong spring to the clutch don't engage at idle nor the clutch stuck.

hope these helps
Xray X12 2015
Car Breaker is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Engine stalls at full throttle. fastfad Rookie Zone 8 12-31-2012 05:07 PM
engine stalls when off throttle. NitroWD Onroad Nitro Engine Zone 8 06-21-2008 07:08 AM
Engine stalls Mag-Racer Monster Trucks 5 06-20-2008 03:08 AM
Engine stalls w/o igniter deputy139 Rookie Zone 8 05-02-2006 06:31 PM
Engine stalls without the glow starter ??!.... alexlai50 Nitro On-Road 6 11-12-2005 02:46 AM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

All times are GMT -7. It is currently 07:39 AM.

Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net

SEO by vBSEO 3.5.0